|
Değerli soydaşlarım;
Babamın işleri gereği birçok kez Kıbrıs`a gitme fırsatım oldu.Bende üzülerek belirtmek isterim ki ada halkının büyük bir bölümü,gururumuz Tsk yı işgalci bir ordu konumunda görmektedir.Ülkemizden ve milletimizden ise Türkler tabiriyle söz etmektedir.Kıbrıs halkının böyle bir hitap kullanmasında zamanla adaya göç eden kürtlerin ve arapların yaptığı hırsızlık,kapkaç,çete işleri gibi durumlar söz konusudur.Yapılan sohbetlerde ve tartışmalarda bu farklılığı ayırt etmeleri için üzerinde önemle durdum.Bu kadar olumsuzluğa rağmen adada gerçeği gören insanlarda vardır.Ülkemiz olmadıkça orda yaşayamayacaklarını yavaş yavaş anlıyorlar.Size bir anımı anlatmak isterim.Kıbrıstan bize ailece görüştüğümüz insanlar misafir gelmişti.Çarşıda alışveris yaparken bir dükkanda misafirimizin çantasından farketmediğimiz üzere cüzdanı çalınmıştı.Bunun farkedilmesi üzere miasafirimiz:``Hep bu Türkler lanet olsun `` gibi bir söz kullandı.Bunun üzerine annem devreye girerek siz de Türk değilseniz ne siniz diyerek karşılık verdi.Yaptığı hatayı anlayarak ne kadar özür dilese büyük milletimzin engin hoşgörü,kültür ve insanlık anlayışı çerçevesinde bir kırgınlık göstermedik.Çünkü misafir ağırlamak milletimizin en büyük özelliklerinden birisidir.Başka bir ayrıntıda Beş parmak dağlarının lefkoşaya bakan yamacında KKTC ve TÜRKİYE bayrakları yanyana durur.Her sene KKTC bayrağı beyaz şekilde boyandığı halde bizim bayrağımız o asil kırmızı rengiyle boyanmaz.Annan planına evet demekten çekinmeyen rum ve ingiliz özentisi bu toplumdan boyle asil bir davranış beklemekte doğru olmaz diye düşünüyorum.Saygılar esenlikler
|