|
Nefretin Nedeni
Kutsal Askerlik görevimin 13 aylık bölümünü yaptığım Yavru Vatan Kıbrıs'da,
Türk askeri sevilmiyor savına katılmıyorum.
Evet sevmeyen bir bölüm var onlar da;
Girne amerikanlarda okuyan yeni nesil gençler,
çifte vatandaş olan rumlar,
Adada bulunan istilacı sivil ingilizler,
Ve oraya sonradan çalışmak üzere gidipde Türkiyede yarattıkları huzursuzluk ve ne kadar pis yapmışlarsa aynını oradada yapan kürtler ve araplardır.
Gözlemlerim orada ne kadar esnaf varsa
( özellikle Gazi Mağusa ve Lefkoşa) çoğu öncelikle arap, sonrasında kürtlerdir.
Esnaflık yapan Kıbrıs Türk'ü çok azdır.
Sevgisizliğin diğer nedenlerinden biri de; Bir zamanlar Kıbrıslı Soydaşlarımız evlerinin kapılarına kilit vurmadan rahatlıkla dışarıya adım atabilirken,
Bugün (hakikattir) hırsızlık gibi adi durumlara maruz kalıyorlar.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
Buna istinaden bir anımı paylaşmak istiyorum;Askeri tesisden yine her onbeş günde çıktığımız gibi,Çarşı iznimizi kullanmak üzre,
Girne'ye gittik. Bizimde alışveriş yaptığımız bir kırtasiye vardı.
Yine önünden geçerken kepenginin kapalı olduğunu, camlarının kırılmış olduğunu,içerisinin yağma derecesinde dağıldığına şahit olduk.
Bir ay gibi zaman sonra, Bir emirle bütün askeri birliklere cereyen eden bu tatsız olay sabah içtimasın da bildirilmiştir.
Bildirinin içeriğinde; iki askerin çarşı izinlerini kullandığı sırada bir esnaf dükkanındaki çalışan kızlara sarkıntılık ve tacizde bulundukları, reddedilince de,dükkanı dağıtmaya başladıkları ve bu sırada çevredeki esnafında olaya müdahale etmeleri sonucun da bu kişilerin hırpalandıktan sonra inzibata teslim edildikleri bildiriliyor ve bu tür olaylara karışanların cezalarının oldukça ağır olacağı açıklanmıştı.
Günlece Kıbrıs basınında yer alan bu olaydaki kişilerin, isimleri,resimleri vs. bilgileri verilmiyordu ama Türk askerine çamur atmalar da kesilmiyordu.
Şüphesiz bu ve benzeri olayları yaratacak,kişiler her zaman bize zarar veren kürtlerdir bu garantidir.
Özellikle Kıbrıs'da askerlik yapan bu zevatlar, buranın havası ve denizi çok hoşuna gitmiş olacak ki!
sarhoşluğundan hayvanlar gibi debinip çevreye her zaman ki gibi zarar veriyorlar.Tatsız olaylar yaratarak Kıbrıs Türkünü Türk Askerinden soğutuyorlar.
Tabii Maraşı,Barbarlar müzesini,Karaoğlanoğlu şehitliğini belki de bir kez olsun gidip gezmemiş Kıbrıs Türkü gençlerin Türk Askerinin kıymetini,ne için adada olduğunu bilmesini ve sevmesini bekleyemeyiz.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
“Efendiler, Kıbrıs düşman elinde bulunduğu sürece bu bölgenin ikmal yolları tıkanmıştır. Kıbrıs’a dikkat ediniz. Bu Ada bizim için çok önemlidir.”
''Başbuğ Atatürk''
Konu TONYUKUK34 tarafından (18.06.2008 Saat 18:34 ) değiştirilmiştir..
Sebep: anlatım hatası
|