|
Türküdür Türkü aglatan
Arkadaslar,
Ingiliz düsünür Shakespear bile bir cümle söylemisti: Bir milletin türkülerini yazanlar kanunlarini yazanlardan daha güclüdür diye.
Zaten müzigin kuvvetiyle alevi Türkmenler "solcu" kürtlerin oyunlarina kanmadilar mi? kürtler kendi gürültülerini kendi bögrültülerinde söyleseler idi bu kadar Türk soylular, solcularin icine karisirmiydi?
Tabi bunun karsi tarafi da var. Kimi padisahlar hükümdarligindan cok sanatkar kisilikleriyle ön plana cikmislar tarih sahnelerinde. Ama hangi dilde acaba? farsca ve arapca tabi ki!
Farkindamisiniz kac seneden beri türküler yakilmiyor artik. Cünkü arabesk ve hiphop, rock pop falan filan furyalari esiyor artik delirmis dangalaklarin kafalarinda.
I$im geregi Yunanistanda 2 ay bulundum orada Türkülerimiz söyleniyor. Elbette yunanca! Ama saz ve baglama (balamalaki) aynisi.
Bizim kültürümüz baskalarin ufuklarini aciyor. Bizde araba ho$t ho$t bende sizdenim dercesine arabesk yalakaligi yapiliyor.
Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses ve digerleri milletimizi bir kültür erozyonuna ugratilar. Bilmiyorum bu araplar ne belaysa onlara bulasan onlar gibi oluyor. Aidsmidir vebamidir ne mikroplarsa? Nerde bir cöl ülkesi görürseniz bilin ki bir islam ülkesidir! Bizim ülkemizde de ormanlar gittikce azalmaktadir ve ülke ciddi bir cölle$me tehlikesiyle karsi karsiyadir.
Bir zamanlar dünyanin en güzel yeri olan Anadolu Dede Korkut hikayelerinde Ardahan'dan Kirkpinar'a kadar ormanla kapliymisti. Bir tav$an oradan oraya agaclarinin tepesinden inmeden varabilecek bir yogunlaktaymisti ormanlar bir zamanlar. Simdi bozkir oldu oralar. Cöle bir adim kalmi$.
EHH insanda topragi gibi olurmu$. Üzümbüt ovalar cölle el degistir$e insani ne olur. Yigit, gözü pek, birisi bir cihana bedel olan Türk insani, arap bedevisine dönmeye ba$lami$.
Tanri sonumuzu hayir etsin
ARABESK CEHENNEM MÜZIGIDIR! UZAK DUR EY TÜRK MILLETI!!
TÜRKÜDÜR TÜRKÜ AGLATAN!!!!
|