Tekil İleti gösterimi
Alt 25.06.2008, 11:58   #43 (İleti Bağlantısı)
subutayy
Yeni Üye

subutayy adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 16
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Birakmak isteyen kandaslara siddetle öneririm. Sanildigi kadar korkulucak bir olay diyil zorda diyil lütfen deneyin bana hak vericeksiniz. Kandaslarim, bende 21 gündür birakmis bulunuyorum. Ki günde 40 tane civarinda icen bir adamdim. )) Ben birakabiliyorsam herkes birakir. Icen kandaslara yardimci olmak acisindan tecrübelerimden bahsetmek istiyorum.

Günde kirk tane ictigim icin, nikotin sakizi sistemiyle birakmaya karar verdim. Bunun yanisira bitkisel sakinlestirici (yan tesirsiz olmasina dikkat ediniz) ilk iki haftalar bitkisel sakinlestirici haplarda aldim. Ilk günler 8 - 10 arasi sakiz tüketirken. Bunun yanisira, istemedigin kadar baska baska tatlarda, normal sakiz besrubat geveleyip durdum vs. Simdi bu nikotin sakizi miktarini, 2- 3 arasina düsürdüm. Günden güne Nikotin sakizi yerine, aklima gelen ne tatta sakiz varsa cignedim veya sekersiz mesrubatla her nöbeti atlattim. Ilk dönemki asiri istahiminda önüne gecmedim. Ilk haftadan sonra hem yavas yavas yemegi azaltmayi hemde günde bir saat daha fazla gezmeyi vs. aliskanlik edinirseniz, kalori artinizida dizginlemis olursunuz. Simdi 21inci günümdeyim. Ama hicbirsey bitmis diyil. Hala bir savas icersindeyim. Ama kazanacagima 100 % eminim. Ama ilk günlerin zorlugunuda cekmemekteyim. Zaten bagimlilari korkutanda, o bir kac zorlu gün (o bir kac günüde sakinlestirici haplarla atlatabilirsiniz) ama gercekten günden güne dahada kolaylasiyor unnuttugunuz anlar dahi oluyor. Birakmak isteyenlere sadece siddetle korkmadan denemelerini öneririm.

Simdi 21 inci günümde su hesap ortaya cikmakta:

21 x 40 Sigara= 840 Tane Sigara icmemisim.

buna karsilik daha fazla gezmekteyim, hergün kendi capimda biraz spor yapmaktayim uzun süreden beri yemedigim bir yemek varsa onu yemekteyim veya hayata anlam veren ne varsa konser vs. onlara yogunlasmaktayim. Inanin beyninizdeki, sigaranin mükafatlandirdigi, bölümü cesit cesit yollarla tatmin edebilirsiniz. Yeterki biraz daha aktif olunuz.

Umarim tecrübelerim sizin bir isinize yarar.

Esen kaliniz.
subutayy Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla