Tekil İleti gösterimi
Alt 30.06.2008, 12:48   #32 (İleti Bağlantısı)
Tarkan

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 627
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
TurkcuCengiz adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Konuyla alakalı olmamakla birlikte, geçen yıl bu kez zayıflamak için bir spor salonuna gideyim dedim. Bana kantirin isimli yağ yakıcı, adını şimdi anımsamadığım eczanelerde ucuza satılan bir uyarıcı, kahve gibisinden şeyler önerdiler. Bunlara ek olarak olası baş ağrısına karşı aspirin içilmeliymiş. Günde 2 saat spor yaparak bir ayda 10-15 kilogram zayıflamak mümkünmüş. Baktım ki beni kimyasallarla öldürmeye niyetliler kabul etmedim tabi ki. .
Kandaşım, karnitin vücuda giren besinleri enerjiye çevirmeye yarayan bir besin maddesidir ve vücudumuz bunu az miktarda da olsa üretir.Spor eğitmenlerinin önerdikleri adından da anlaşılabileceği gibi besin "takviyesidir"; çünkü vücut yeterli derecede üretemezse ne kadar diyet yapılırsa yapılsın yeteri kadar yağ yakımı gerçekleşmez, doğrudan karın ve göğüs bölgesinde depolanmaya başlar.Bu nedenle karnitinin dışarıdan alınması gerekir.

Karnitin maddesi bebek mamalarında bile bulunuyor; ancak kalbi ile ilgili sıkıntısı olanlara önerilmiyor.Baş ağrısına karşı aspirin olayını çözemedim ve spordan önce kesinlikle önermem; çünkü asprin kanı sulandırır, bir yaralanma durumunda kanın pıhtılaşması zorlaşabilir.Baş ağrısının başka nedenlerini araştırmalısın.

Başarından dolayı kutlarım; ancak bir ayda verdiğin kilo miktarı biraz fazla.Sporu ve diyeti bırakır bırakmaz eski kilona dönme olasılığın var.Benim önerim spor ve diyetle birlikte karnitin takviyesi alıp haftada 1-2 kg vermek.Bu verilecek kiloların da uzun zamana yayılıp, disiplinin devam ettirilmesi ve tüm yaşama yayılması.

Karnitin takviyesinde marka olarak önerim ise Hardline Nutrition Karnitin (Sıvı) ya da Multipower Super Amino Liquid (Sıvı).Tablet yerine sıvı alırsan kana karışma süresi hızlanacak ve etki süresi azalacaktır.

İyi çalışmalar dilerim.

Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla