|
Bir Türkcü her gazeteyi okur
Bazi sorular ancak nefes nefes ve zaman kaybidir. Bir Türkcü vakti oldukca her gazeteyi okur. Cünkü ancak bütün gazeteleri okursa dostun ve düsmanin cizgilerini görür ve tuzaklarina düsmez.
Sahsi tercihlerimi söyle siralayim.
Bilgi edinmek icin.
1. Cumhuriyet
Benim en sevdigim gazete Cumhuriyet'tir. Sebebine gelince, biraz özel ve ilginc. Cumhuriyet gazetesini Atatürk'le özdelestiriyorum. Herseyden cok onun "BENIM EN BÜYÜK ESERIM CUMHURIYETTIR" sözüly özdelestiriyorum. Elbette ki o zaman basilan Cumhuriyetle bugün basilan Cumhuriyet gazetesi yüzde yüz ayni cizgide olmasa bile Atatürk'ün gazetesi ve hatiri var diyorum.
Keskem Atatürkcülügünden ve yurtserverliginden hic bir zaman süphe duymaydigim EMIN CÖLASAN Cumhuriyet'te köse yazarligina baslasa. Gazeteyi karinca kararinca hizaya getirir.
2. Milliyet
Kötünün iyisi magazincilikten uzak okuyucularinin bilge düzeyi yüksek seviyede olan bir gazete. Okurlarina haberligin gereklerini yerine getirmeye calisiyor. Atatürkcü oldugunu iddia ediyor. Bence alti okun birtanesini gözardi etmisler. Eger ki o oku da (Milliyetcilik) canavarin gögüsüne saplayabilirlerse, bir hayli yol almis olur.
3. Hürriyet
Türkiye Türklerindir sözü benim illikerime kadar isledi. Emin Cölasan'i okurdum. Simdi yazar olarak basta Bekir Coskun olmak üzere Ahmet Hakan'i okurum.
Ama Hürriyetin eski kalitesi kalmamis. Magazincilik ve Kelebekcilikle daha cok alt tabakaya hitab ederek kaybolan okumus kitlenin ettirdigi zararlari telafi etmeye calisiyor.
Düsman gazeteleri
Türkiye Gazetesi
Mustafa Necati Özfatura ile gecmiste cok kalemle duello etmistim. Ayhan Songar (bu cevrelerde nadir bir Atsizci) ucmaga vardiktan sonra gazete daha cok filistin ve araplara yalelili reklam yapti. "HepimizFethi Şekaki'yiz" yada "filistin kan agliyor" gibi ucuz ümmetcilik yapiyorlar.
Sirf bir keresinde kedi oldu olali bir fare yakalamislardi. suudi arabistan mekke'nin Fatih Sultan Mehmet tarafindan yaptirilan osmanli eseri surlarini yikip hotel yapilmasi icin faaliyetlerini sürdürürken bir baslik atilmisti..
HACCI BOYKET EDIN! Aklima hayalim sasmisti. Ama Mustafa Necati Özfatura cizgisinde bir gazete. Simdiki icerigi bes para etmez. Tabii yazarlarinin cigerleri de
Aslinda her gazeteyi okuyorum. Okuyanla okumayan bir degildir. Hasmin karinca olsa bile merdane takinacaksin. Kendini hazirlayacaksin.
Körü körüne kulaktan duymayla harekt etmiyeceksin.Örnegin Nazim Hikmet'in fikirleri niye bize ters düstünü bileceksin.
Necip Fazil Kisakürek'in millyetcilikle alakasi olmadigini gönlünde yatan aslanin arap yarimadasinda cöllerde dolastigini ondan okuyup cikaracaksin.
Türkcüler olarak bizim arkamizda sermaya gücleri yok, hic bir lobi yok, gazetelerimiz, televizyonlarimiz vesaire de yok.
Sadece damarimizda asil kanimiz bir de beyin gücümüz var. Onlar bir kere ugrasiyorlarsa biz 10 kere ugrasmak zorundayiz.
Not: Cumhuriyet gazetesi haric hic birisine para vermiyorum. Internette okuyorum
|