|
Herkese merhaba ve yardım
Öncelikle tüm soydaşlarıma merhaba demek istiyorum, otağa yeni üye oldum. Her ne kadar Türkçü olsam ve Türklük hakkında oldukça bilgili olsam da (ya da öyle sansam da), kafama takılan ve araştırarak yanıtlarını bulamadığım pek çok soru var. Özellikle de kökenim hakkında. Elbette Türk olduğumdan hiçbir şüphem yok, fakat Türklerin hangi kolundan, hangi boyundan geldiğimi öğrenmek istiyorum. Bu nedenle şu üç soruyla başlıyorum:
Babaanne tarafım Erzincan'ın Kemaliye (Eğin) ilçesinden gelmişler. Babaannem Karakeçili olduklarını söylüyor. Fakat Erzincan-Kemaliye'nin etnik yapısı ya da Erzincan'da Karakeçililerin varlığı hakkında hiçbir bilgiye rastlayamadım. Bu konuda beni aydınlatabileceğinizi umuyorum.
İkinci olarak, babamın dedesi Bulgaristan'ın Kırcaali ilçesinden gelmiş, fakat kökeni hakkında hiçbir bilgim yok. Sadece Kırcaali'nin Türkler tarafından kurulduğunu ve 1950'li yıllara kadar nüfusun tamamen Türk olduğunu biliyorum, ki babamın dedesi de 1900'lü yılların başında gelmiş, belki 1890'lı yıllar da olabilir, emin değilim. Fakat babamın dedesinin kökeninden emin olmasam bile, baba tarafımda Türk ırkına aykırı bir fiziğe sahip olan kimse yok. Fakat kökenini bulamadım, bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim.
Son olaraksa, ana tarafım Azeri, Iğdır'ın Aralık ilçesinden, Ortaköy'den gelmişler (fakat şu anda Ortaköy yok, mahalle olmuş). Fakat hangi boydan olduklarını bulamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Umarım üyeliğim otağ için hayırlı olur.
Tengri Türk'ü Korusun!
|