Konu: Barda
Tekil İleti gösterimi
Alt 11.07.2008, 20:29   #13 (İleti Bağlantısı)
Buğra Şad

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,147
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Altaikai adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Hangi amaca hizmet ettiğini bilmiyorum ama, gitgide avrupa taklidi filmler çekilmeye başlandı. Film, Türk sineması açısından bir rezalet, ayrıca yansıttığı sokak ve bar yaşamı açısından yozlaşmış ve tükenmişliğin, ucuz kabadayılığın ve kıroların şehir terörizminin bir yansıması. bunlar biliniyor sinemalara kadar yansıtılıyor. sizce kaç adet etnik döküntü para bulup bunu sinemada seyrediyor seyredenler hep belli, Türk Milleti üzerinde korku yaratmaya yönelik yapımlar bunlar. filmi bende izledim sonunda ki hapishane adaletine yorum yok keşke o olaylar olmadan sonları getirilseydi. filmin sonunda rahatsız edici bir şekilde ceza almayan biri var oda yönetmen..
Kaliteli film, "ben sevdim eller aldı" arabesk düşüncesi üzerine kurulu, fakir ama onurlu bir delikanlının zengin ve şımarık bir kıza olan aşkını anlatan bir izleti değildir. Kaliteli film, izlerken insanı sonunu merak ettiği, izlerken de zamanın nasıl geçtiğini anlamadığı filmdir. Konusu birbirinin aynısı olan Türk filmleri artık çok eskilerde kaldı.

Bence yeni dönem Türk filmleri çok kaliteli ve güzel oluyor. Barda da bunlardan bir tanesi. Ama filmi izleyenin, filmde anlatılmaya çalışanı da anlayabilmesi gerekir. Örneğin Barda filminde işlenen esas konu, her an en adi suçları işlemeye meyilli canavar sapıkların toplum içerisinde bulunmasının yanlışlığı idi. Ayrıca suç ve cezanın orantısızlığını da çok iyi anlatıyordu. Ama tabi önce bunları anlayıp, sonra film hakkında yorum yapmak lâzım.

Kısaca ben, Barda'nın ve diğer yeni yapılan Türk filmlerinin kaliteli ve izlenmeye değer olduğunu düşünüyorum.
Buğra Şad Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla