Tekil İleti gösterimi
Alt 11.07.2008, 22:54   #14 (İleti Bağlantısı)
Kaşkır
Türkçü

Kaşkır adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 243
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
IRKÇI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Zevkler ve renkler tartışılmaz ama bence siyah Cane Corso kahverengi Cane Corso'dan daha güzel görünüyor. Kendim alacak olsaydım siyah alırdım.

Köpeğini eğitilmesi için köpek çiftliğine vermeni tavsiye etmem. Piyasada bir sürü köpek eğitim çiftliği var fakat oralarda dört dörtlük bir eğitim almış köpeğe rastlamadım bugüne kadar... Çiftlikteki eğitmen köpeği eğitir ama köpek kim tarafından eğitildiyse onun sözünü dinler, yani başkası tarafından eğitilen köpek sahibinin verdiği komutlara doğru düzgün itaat etmez. Ayrıca eğitim sırasında köpeğin canını yakarlar, psikolojisi bozulur. Bir arkadaşım Rottweiler cinsi köpeğini eğitim çitliğine vermişti; köpek eğitimden döndükten iki gün sonra arkadaşıma, yani kendi sahibine saldırdı. Arkadaş bahçeyi sulamak için hortumu eline aldığında birden saldırıvermiş. Herhâlde eğitim sırasında hortumla dövmüş olmalılar (vücudunun zarar görmemesi için sopayla değil hortumla döverler), bu yüzden hortumu görünce korkuya kapılıp saldırdı... Bir başka arkadaş da Alman kurdunu eğitim çiftliğine vermişti; daracık bir kafeste tutulan köpek bir ay boyunca kafesin demirlerini kemirmiş ve kimse bu duruma müdahale etmemiş; eve döndüğünde dişleri mahvolmuştu, bir süre sonra da tamamen çürüdü. Hülâsa, çiftlikte köpeğin başına her iş gelebilir. Köpeğini yabancılara asla verme, hep senin yanında olsun...
Size katılıyorum, köpeğin sahibinin eğitmesi daha iyidir köpek çiftliğindeki özenle eğitmez hemde eğiticiye alışır sana alışmaz.....

Kaşkır Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla