Tekil İleti gösterimi
Alt 11.07.2008, 23:19   #6 (İleti Bağlantısı)
Kaşkır
Türkçü

Kaşkır adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 243
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Buğra Şad adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ben de bir ara beslemiştim kaplumbağa. Benimki su kaplumbağasıydı. Fakat çok cansız ve insana hayvan besleme zevki vermeyen canlılar olduğundan, biraz besledikten sonra bir arkadaşıma hediye ettim gitti.
Alıntı:
KUBİLAY KAĞAN adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Yaklaşık bir ay önce bende su kaplumbağası besliyordum. Tıpkı sizin de dediğiniz gibi çok hareketsiz hayvanlardır. O kadar hareketsiz oluyorlar ki bazen yaşayıp yaşamadığını insanın kontrol edesi geliyor.

Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine almıştım. İlk gün bir su kaplumbağasına göre oldukça hareketliydi. Günlük olarak verdiğim buğday büyüklüğündeki yemini yiyordu. Anlayacağınız herşey çok güzel gidiyordu. Fakat bir müddet sonra nedenini anlayamadığım bir sebepten ötürü yemek yememeye başladı. Bu durum aşağı yukarı 1 hafta sürdü. Bunun üzerine kaplumbağayı aldığım yere götürdüm ve durumu anlattım. Çalışanlardan biri yanlızlık çekiyordur o yüzden yemek yemiyordur dedi. Bende o gün yanına bir tane arkadaş daha aldım. Almaz olaydım... Meğersem benim su kaplumbağası hastaymış ve son günlerini yaşıyormuş. Yanına aldığım yeni arkadaşınada bu hastalığı bulaştırmış. Olaydan sadece 1 hafta sonra ikiside aynı gün öldü. İkisininde yan yana duran cansız bedenlerini gördüğümde çok üzülmüştüm hatta birkaç gün olayın etkisinden kurtulamadım. Ölümlerinden dolayı kendimi suçluyordum. Neticede beslediğime çok pişman oldum.

Su kaplumbağası besleyecek olan soydaşlara tavsiyem çok titiz olmaları ve en ufak bir şüphe esnasında anında aldıkları yere götürmeleri yönündedir. Tabii aklı başında, su kaplumbağları hakkında bilgi sahibi kişilere gitmeliler. Aksi halde benim yaşadıklarımı sizlerde yaşabilirsiniz.
Benim 2 tane su kaplumbağam var ve de çok hareketliler su kaplumbağalarının suyu en az 28 derece olmalıdır ve bu ısı da ısıtıcı ile sağlanabilir ve de filtre lazımdır bu hem taze oksijen verir hemde temizler bir de akvaryumları camdan olmalı bu ısıtıcı filtre teçhizatlarını takabileceğiniz şekilde suyu da az olmamalıdır kaplumbağanın boyutuna göre derinliği ayarlanır kaplumbağanın uzunluğunun 3 katı kadar kafidir:)haftada bir canlı balık veriyorum akvaryumlarına bırakıyorum 1 saat sonra baktığımda balıktan eser kalmıyor(japon balığı)bir vatoz besliyordum yanlarında 3 ay durdu ama bir gün işten geldiğimde vatozun yarısı vardı yarım saat sonra tekrar geldiğimde balık ortada yoktu:D benim kaplumbağalarım çok hareketliler(hareketli olmalarını bir vatozu yakalamasından anlayabiliriz vatozlar çok hızlı hareket eden canlılardır ne kadar hareketsiz gözükselerde) ve bir balıktan farkları yok 1 yıldır besliyorum:)

Kaşkır Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla