Tekil İleti gösterimi
Alt 15.07.2008, 06:22   #135 (İleti Bağlantısı)
Türkçü Cengiz
Türkçü

Türkçü Cengiz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 78
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
çadık adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ben Musevi inanışına sahibim. Eski Ahit'in aslında Karaimlere hitab ettiğini varsayarım. Dolayısı ile Hz. İsa (İsus) beni bu bağlamda bağlamaz.
Fakat burada sapla saman karıltırılmış,elma ile armut kıyaslanmıştır. Bir kere birisi bir peygamber,diğeri ise liderdir. Yaşayış zamanları arasında 10 küsür asır vardır.
Bir kere Atatürk ile bir Peygamber kıyaslanamaz. Kaldıo ki Hz. İsa, dünya nüfusunun en az % 90'ınin kutsalları arasında yer aldığını biliyoruz. (Müslümanlar dahil)
Bir koyu müslüman yobazlık derecesindeki arkadaşım ''Hz. Muhammet, Atatürk'ü sevmezdi'' derdi. Bu yaptığınız da aynı ölçüde yobazlıktır. Bu laiklik değil,sekülerizmdir.

Nereden biliyorsunuz? Tanıklık mı ettiniz? (Daha farklı tabir kullanmıyorum)

Bende rahatsız oldum. Ettiğiniz hakaretlere değil, büyütülmesi gereken bu davanın ellerinizde nasıl un-ufak edildiğini gördüğüm zaman rahatsız oldum.
Sami ırkından değilim. Hazar varisiyim. Musa'ya inanıyorum. Musa'ya inanmak sapıklık ise doğrusu hangisi? Dinleri bırakalım mı? Nedir reçete?

Bakınız,ben yaklaşık 2 yıldır soyumdan birisi ile evlenmek için diyar diyar geziyorum. Ne Litvanyası kaldı ne Ukraynası. Ne Moldovyası kaldı ne Kırım'ı. Semitik birisini aramıyorum.
Ekleme yapayım; Müslümanlığa inanan Türklerde alınmasın diye Müslümanlığa da laf etmemelisiniz.

Yunan bayrağını ezilmesin diye ayaklar altından kurtaran Atatürk, Çanakkale'de Anzak ve avanesi için ''Ey oğullarını bu topraklarda şehit vermiş analar Evlatlarınız bizim bağrımızdadır,siz rahat olun'' diyen Atatürk , eğer bu yapığınızı görse ne tepki verirdi?

......... yorum yok

Ben bu duruma üzüldüm. Bu duruma üzülen Türkçü değil diyorsanız, sizin tanımınızla ben Türkçü olamam demektir.
Türklük din değildir diyoruz. O halde Buda'ya tapan Türk de benim için aynı değeri taşır, diğer kitap ehli dinlere iman eden de...

Bunu muhtemelen sileceksiniz. Beni üyelikten de çıkarın ki bu cahilce fikirlere ortak olmayayım.

Abraham (İbrahim) Çadık
Aradan epey zaman geçmiş ama yine de yazayım. Bu arkadaşın kafası biraz karışıkmış. Hiçbir musevi İsa için Hz, peygamber sıfatlarını kullanmaz. Onun peygamber veya mesih olduğunu kabul ediyorsan zaten hristiyansın demektir. Museviler İsa'yı peygamber kabul etmedikleri için binlerce yıldır gelecek olan mesihi bekliyorlar.
Kısacası sen zamanında otağı karıştırmak için girmiş ermeni veya rum dölünden başka birşey değilsin.
Türkçü Cengiz Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla