Tekil İleti gösterimi
Alt 16.07.2008, 16:52   #8 (İleti Bağlantısı)
alper_bozkurt
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 8
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Öncelikle bütün saygıdeğer ırkdaşlarıma esenlikler diler, Türk'ün Tanrısının her zaman Kut vermesini isterim.

Öncelikle belirtmek istediğim, şahsen hiç bir partiye mesnup değilim ve de sempati duymamaktayım. Çünkü çoğu ırkdaşım gibi ülkemizin ve bu doğrultuda ırkımızın kuşatıldığını düşünmekteyim. Hele hele ismi içerinde Milliyetçi kelimesi geçen parti benim gözümde Türkiye CUmhuriyeti Partisi bile değildir. Çünkü Milliyetçiliğe en çok zarar veren bu parti hıyanet içerisindedir. (Gerçi hıyanet içerisinde olabilmesi için öncelikle Türk olması gerekmektedir.)

Chp konusuna gelince de; Bazı ırkdaşlarımın Chp'i savunduğunu onu desteklediğini görüyorum. Bu konuda ırkdaşlarıma saygı duyarım. Ancak yüksek affınıza sığınarak, bu konuda kendi düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Evet Cumhuriyet Halk Partisi Başbuğumuzun bizzatihi kurduğu partidir. Çok fazla geçmişe inmeyeceğim. Önemli olan bugündür. Eğer geçmişe inersek, Chp Türk Milliyetçilerine tarihteki en büyük darbeyi vurmuştur. Günümüze gelir isek; Evet lakikliği savunması açısından takdir edilecek hamleleri olmasına rağmen özellikle etnik politikalar sebebi ile benim hiç tasvip etmediğim bir harekettir. Şöyle ki;

"Türkiye Cumhuriyeti ırk ve kan devleti değildir. Bizim devletimiz siyasi bilinç devletidir. Her ırktan vatandaşımızın olması, devletimize yönelik bir tehdit değil, zenginliktir. Herkes dilini kullanacak, öğrenecek, yayın yapacak ve diliyle iftihar edecek. Etnik kimlik kişinin şerefi ve devletin iftiharıdır. Devletin, kimsenin etnik kimliğini ortadan kaldırmaya, yeniden tanzim etmeye hakkı yoktur. Bir çiçek bahçesi gibidir Türkiye ve bir çiçek bahçesi gibi yaşamaya devam edeceğiz." sözleri şu anki Genel Başkanın bizzatihi kendisine aittir. Ayrıca çok da eski değildir. Bu sözleri 04.06.2008 - 05.06.2008 tarihinde, partisince Şanlıurfa Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen Tarım Kurultayı’da söylemiştir.

Sizlere çok fazla örnek vermeden(bu gibi örnekleri yüzlerce sıralarım); çok önemli bir örnekten daha behsetmek istiyorum.

Tarih: 27 Nisan 2008 Yer: Atatürk Kapalı Spor Salonu
Kurultay da; kürtçe olarak Aynur denen maymundan "keçe kurdan" isimli şarkı ve ciwan hacodan "se se" isimli şarkılar çalınmış ve halaylar çekilmiştir. Ve buşarkılardan sonra Kurultay bildirisi okunmuştur.

"Irak’ın federatif veya merkezi yönetim anlayışı içinde bütünlüğünü koruyan bir devlet olarak varlığını sürdürmesi bölge barışı açısından çok önemlidir. Kuzey Irak’ta yaşayanlar kardeşlerimizdir. Kuzey Irak, ‘Türkiye’ye dost bir ülkenin ülkemize komşu bir bölgesi’ haline dönüştürülmelidir. Türkiye, Irak’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı içinde, özellikle Kuzey Irak’ta yaşamakta olan, başta Türkmenler olmak üzere her köken ve inançtan tüm insanlarla, onların gelişmelerini, refahlarını ve huzurlarını artırmaya yönelik adımlar atmalıdır. Bu kapsamda, ‘ekonomik ve ticari ilişkilerin artırılması, Habur Kapısı’nın geliştirilmesi, yeni kapıların açılması, eğitsel projeler ve kültürel iletişimle her iki ülkedeki kültürlerin buluşturulması, bölgenin gençlerine Türkiye’de eğitim ve staj olanağı sağlanması, Anadolu’nun suyundan daha etkin olarak yararlanabilmeleri’ gibi projeler, askerî önlemlerden bağımsız olarak hayata geçirilmelidir."

Cumhuriyetin kurucuları, ‘etnik ve mezhepsel farklılıkları’ ayrışma nedeni olarak değil, kaynaşma öğesi olarak değerlendirmişlerdir. Bu anlayış içinde, devlet etnik kördür, devlete göre dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun eşit haklara sahip yurttaş vardır. Bu nedenle devletin kimseyi asimile etmeye hakkı yoktur. Kişisel kültürel haklar, temel insan hakkıdır. Bu haklar, kamusal alanın değil özel alanın olgusudur. Bu çerçevede, etnik duyarlılıklara demokratik çözüm ilkemiz gereği, her kökenden yurttaşımız; kendi ana dilini özgürce öğrenebilmesi, onu geliştirebilmesi ve kullanabilmeli. Bu amaçla, ‘temel ve orta eğitimi’ ikame etmeyen, milli eğitim sistemimizin kuralları çerçevesinde görev yapan özel kurumlar (kurslar, dershaneler) kurulabilmeli. Geçerli genel kurallar çerçevesinde, kendi ana dillerinde, ‘gazete, dergi, kitap ve diğer her türlü yazılı yayında’ bulunabilmeli, ‘müzik, müzik kaydı ve bunların toplumla paylaşımını’ yapabilmeli. RTÜK’ün kuralları çerçevesinde, mevcut veya yeni kuracakları özel televizyon kanallarında veya özel radyolarda kendi anadillerinde yayın yapabilmeli. Değişik kültürel etkinliklerde bulunabilmeleri, kendi folklorlarını yaşatabilmeleri ve geliştirebilmeleri için önündeki mevzuattan veya uygulamadan kaynaklanan tüm engeller kaldırılmalıdır.

Çok saygı değer ırkdaşlarım bunlar kısa tarihten örneklerdi. Ben Chp'ye sempati duyan soydaşlarıma saygı duyarım. Sadece bunlar benim gözlemlediklerim ve düşüncelerim. Ben sadece laikliği savunuyor diye bir hareketi sadece bu yönden desteklemem. Benim için her zaman ırkım en önde gelir. Düne kadar 6 ok içindeki 1 oku atmaktan, çıkarmaktan bahsedenleri gördük.

Belki bir çoğunuz beni eleştirecek, hakarette bulunacaktır. Ama ben kanımdan olan herkesi seviyorum ve sayıyorum. Benim için önemli olan Turanid ırkıdır. Siyasi politikalar sonra gelir. Irkı görmezden gelen her harekete karşıyım. Şimdi bazılarınız diyecek ki; çözüm önerilerin nerde? Ben burada sadece konu başlığı ile ilgili yorum yaptım. Siyasi tartışmalarımızı sesli sohbet olduğunda yaparız.

Saygılarımla;

SERKAN ALPER KARAER
alper_bozkurt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla