Tekil İleti gösterimi
Alt 24.07.2008, 22:03   #28 (İleti Bağlantısı)
27_Mayıs
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 37
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Buğra Şad adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
KOCATÜRK Ağabey, söylediklerinde yerden göğe kadar haklısın. Kral çırılçıplak ortada dolaştığı hâlde, tuhaftır ki kimse bir şey sormuyor. Ömrünü bu ülkeye hizmet yoluna adamış Türk paşaları apar topar, hiç bir sebep gösterilmeksizin gözaltına alınıp tutuklanabiliyorsa, bu ülkede gerçekten bir şeylerin çivisi çıkmış, cumhuriyetin temeli sökülmeye başlanmış demektir.

Düşünün; bir ortamda çobanların sayısı profesörlerden fazlaysa, bu, çobanların profesörleri yönetmesini meşru kılabilir mi? Bu nasıl mümkün olmuyorsa, sırf daha çok kişiye odun ve kömür dağıttığı için cumhuriyet karşıtlarının da cumhuriyet rejimini yönetmeleri mümkün olmamalıdır. Fakat oluyor işte; üstelik Paşalarımızı tutuklayıp cezaevine koyuyorlar.

Hadi Paşalarımızı tutuklayanlar belli; yıllardır kafalarında kirli düşüncelerin en büyük önleyicisi olarak gördükleri TSK'ya savaş açmışlar. Peki toplumdaki bu sessizliğin sebebi nedir? Neden millet bu olan işlere göz yumuyor?

Yoksa ağzını açarsa çarpılırım diye mi korkuyor?
Haddim olmayarak bu nokta üstünde araya girmek istiyorum.
JönTürkler Türkiyeye dönüş yaptıkları zaman Anadoludaki Türkler için Sultana aynen şu ifadeyi vermiştir. '' Namazımızı kılalım başka birşey istemezük diye sayıklayan bir garip yörük topluluğu.''
Seçimlerden önce konuştuğumuz insanlar bu BOP eşbaşkanı dediğimizde bize '' Torunum, hiçdeğilse namazımızı rahat kılarız'' diye cevap verebiliyorlar.
Ve ne yazık ki bu konuştuğumuz ümit beslediğimiz insanlar Türk kanı taşıyor.

İş geliyor çatıyor Yaban romanının yazarının kendi kendine hesaplaştığı ve Türk gençliğine verdiği mesaja dayanıyor. Fakat iş vahlanma zamanı değil.
Harekete geçme zamanıdır dediğimizde de sessizlik karşımıza beton duvar gibi çıkıyor.

Anadoluda yaşıyorum. Türk milletinin suskunluğunun sebebine gelince.
Şöyle sıralayabilirim.
1- Herşeyi Ordudan bekleme
2- Bir Kahraman bekleme
3- Koyunluk ruhu ve korku
4- akp nasılsa kapanacak sonra herşey düzelir beklentisi

Bu konuda eğitim belirleyici olmuyor malesef. Üniversiteli olsa bile metod eksikliğinden dolayı nasıl tepki vereceğimizi çoğumuz bilemiyoruz. Daha önce böyle bir olay yaşanmamıştı. Bu konuda bir tecrübe yok. Yaş anketinden de anlaşılacağı üzere çoğumuz genç. Türkçü olmayan birinin bu olaya tepki vereceğini de zannetmiyorum.
27_Mayıs Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla