01.08.2008, 22:26
|
#88 (İleti Bağlantısı)
|
İletiler: 1,508
|
Alıntı:
Buğra Şad adlı üyeden Alıntı
Şahsen ben, bugün içinde bulunduğumuz durumda şeriatı ve tek parti diktasını engelleyebilecek bir tek oluşum, kurum, kuruluş veya topluluk göremiyorum. Bu gidişle olacağa da pek benzemiyor.
En açık hâliyle konuşmak gerekirse ben, cumhuriyetimizin bir dahaki genel seçimi görebileceğini hiç sanmıyorum.
|
Son genel seçimde AKP, MHP, BBP, Saadet gibi ümmetçi-şeriatçı partilere toplam %63 oranında oy veren Türk Milleti AKP tarafından yönetilmeye lâyık olduğunu göstermiştir.
Şeriat'ı veya tek parti diktasını kim engelleyebilir ?
1) Anayasa mahkemesi
2) Ordu
Bizler Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi olan kişiler değiliz, herhangi bir yaptırım gücümüz yok.
Anayasa mahkemesinin bugünkü durumu ortada..
Eğer geleceği görme , sezinleme yeteneğiniz varsa , yarın nasıl olacağınıda çok rahat anlayabilirsiniz.
Ordu'ya gelecek olursak...
Son dönemde Ordu'ya yapılan siyasi baskılar , iftiralar , sözde ergenekon davaları ile Komutanların hapse atılması vs. size bir şeyler anlatmıyor mu?
Günümüz şartlarında malesef Ordunun darbe yapması mümkün değildir.
Çünkü ; darbe yapılması halinde % 63 lük seçmeni karşısına alacağı gibi ; demokrat -aydın geçinenler, solcular , komünistler , ülkücüler , kırolar , tarafsızlar , kararsızlarda buna karşı çıkacaktır.
Bütün dünya bunu eleştirecek , yaptırımlar ve ambargolar tatbik edecektir.
Mevcut siyasi yapı " mazlum ve mağdur" rolüne bürünecek , desteği daha da artacaktır.
Toplum desteği olmayan darbeler , hiç bir zaman başarılı olamaz.
Varlığını TÜRK milletinden alan ; Türk Silahlı Kuvvetleri bu durumda yapayalnız kalacak ve toplumun gözünde itibarı zedelenecektir.
Hülasa ; Ordu'dan darbe beklentisi içinde olmak ; fazla iyimserliktir , bir gaflettir .
Gelelim Buğra Şad Irktaşımın dediği "genel seçimi bir daha görememek " konusuna..
Genel seçim olsa ne olacak ki ?
emin olunuz , malesef "akp" denen arap kıro partisi , bugün olduğundan daha güçlü çıkacaktır.
Bu sefer %47 değil , en az % 50 üzerinde , bazı bölgelerde % 70-80 oy alacaktır..
Koyun sürüsünden farkı olmayan , şuursuz , beleşçi , cahil , eğitimsiz , embesil insanlardan başka ne beklenir ?
Bir çuval kömüre , bir paket makarna ve nohuta gider yine oyunu akp'ye verir.
|
|
|