Alıntı:
Buğra Şad adlı üyeden Alıntı
Kırık Ok kardeşim, umut güzeldir, umut tatlıdır. Umut, (Atsız Ata'nın dediği gibi) en son terk edilen şeydir. Fakat görünen köy de kılavuz istemiyor. Şahsen ben, bugün içinde bulunduğumuz durumda şeriatı ve tek parti diktasını engelleyebilecek bir tek oluşum, kurum, kuruluş veya topluluk göremiyorum. Bu gidişle olacağa da pek benzemiyor.
En açık hâliyle konuşmak gerekirse ben, cumhuriyetimizin bir dahaki genel seçimi görebileceğini hiç sanmıyorum.
|
Fatih Sultan Mehmet, Bizans'ın son yeri İstanbul'u fetih için Bizans kapıların dayandığında içerideki Bizanslılar savaşmak yerine tüm gün surların etrafında Constantinopolis'in kurtarıcı "Ayperisi Meleğine" dua etmişler.
Türkiye'nin umutları ve idealleri bu kadar saçma ve basit değil...
Aslında topluma açık yerde yazılamayacak onlarca şey var... Forum çok güzel fakat herşey yazılamıyor.
Benim önce güvendiğim TSK sonrasında kendim eğer birgün TSK'nin da bu işte geri kaldığını düşünürsem. O zaman bilgim ile becerim ile elime ne geçirdiysem dağa çıkarım.
Düzenli değil ama milis olarak bu adamlara hergün korku salarım. PKK'lı şerefsizler kadarda olamayacağım. Bir tüfek 2 tane bomba benim gibi insanlardamı bulamayacağım..
Ama öyle eften püften aynı Bizanslılar gibi teslim olmam, Atatürk'ün dediklerini uygularım...
Bunun yanında dedim ya burada yazılamayacaklar var. İşte o yazılamacak güç odakları mevcut her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de... Bugün İsrail'de de bu böyle, Amerika'da bu böyle, Türkiye'de bu böyle...
Bu söz ettiğim güçler eğer konuşursa bir kere sadece bir kere konuşur. O zamanda konuştuğu ülkeye göre Amerika'daysa Kennedy gibi olur, Türkiye'deyse Menderes gibi olur. Ama sürekli konuşmaz.
Yani bağırmak için çok erken susmak için çok geç bir dönemdeyiz.
Metal Fırtına mevzuları çıktığı zaman bir araştırma dizi hazırlamak için 2 kişi bir araya geldik. Bugün tüm Türkiye'nin tanıdığı veya tanımadığı pek çok kişi ile konuştuk dahasında arşivlerde ve diğer yerlerden onlarca belge inceledik.
Bir rapor hazırlamak için çok kararlıydı ve korkusuzduk. Ama karşımıza çıkan şey o kadar farklı o kadar gariptiki neticesinden biz bile ürktük.
Yani bizim hazırlık amacımız Türkiye ve Amerika nasıl savaşır ne gibi şeyler olur acabayken karşımıza çıkanlar aslında Türkiye'nin işleyiş, lobi ve icra mekanizması olarak hayal edilemeyecek kadar dev olduğunu anladık...
Ondan tek olarak şunu söyleyebilirim. Sadece icrayı işlem yapacak 1 dev kurum ve 1 dev yapılanma var bu ülkede...
Ondan dediğim gibi "Susmamız için çok geç bağırmamız için çok erken" içini rahat tut bence ve ülkemize dahasında kendimize güvenmemiz gerektiğini düşün.