Alıntı:
Buğra Şad adlı üyeden Alıntı
Dogo'lar en dövüşken köpek ırklarındandır. Kemal Abi'nin (IRKÇI) buraya daha önce eklediği izletilerden, dogonun dağ aslanını devirdiğine hep birlikte şahit olmuştuk. Ayrıca yaban domuzunu da bir kaç dakika içinde tek başına indiriyordu. Üstelik sizin kangalın hücum ettiği dogonun bir dövüş köpeği olarak yetiştirildiğini söylüyorsunuz.
O hâlde ortada gerçekten şaşırtıcı bir durum var.
|
Sayın Buğra Şad Ben hayvanların dövüşmesine kesinlikle karşıyım,ve canlı görmekte istemem yani,nihainde onlarda can taşıyor konuşabilselerde anlatsalar çektikleri acıyı,
O dogonun sahibi bana öyle söyledi dövüş köpeği dedi istanbulda bi çok dövüşe soktum dedi bana,
Ama bizim köpeklerde bozkırda idmanlı daha 8 aylıkken 2 kez canavar boğdu.ve sürekli koyun sürüsü ile kıra çıkar 5 tanesi, kır dediğimiz yer mera arazisidir hafif engebeli dağlıktır yani,koyunlar için yaptırdığımız ağıl var orda köpeklerin 5 i sürü ile oraya giderler ikisini çiftlikte bırakırız,
Ama gerçekten çok heybetlidir hepsi.O dogoyu ben ilkin pitbul falan sandım ama baktım biraz daha iri oda epey heybetli görünüyordu,sahibi dogo diyince ona inandım bende. Dövüşlerden pek anlamam ama dogoyu devirdiğini görmesem inanmam dedi dogonun sahibi.
Bildiğin perişan olmuştu hayvancağız.
Ama Her zaman hayvanların acı çekmesine karşıyım.