Tekil İleti gösterimi
Alt 12.08.2008, 22:43   #2 (İleti Bağlantısı)
avşar dünyası
Yeni Üye

İletiler: 12
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Değerli arkadaşlar.Ben yaş itibari ile sizlerden büyüğüm.Üyeleri incelerken , insanın içini titreten sözlere rasladım. Afşarım,TÜRKÜM(OĞUZLARIN aFŞAR BOYUNDAN,TORUN OBASINDANIM) lÜTFEN BENİ AYDINLATIN. Çünkü Afşarlarla ilgili sitelerde, öyle iletilere raslıyorum ki sinirlenmemek, öfkelenmemek elde değil.
Örneğeğin:--Kozanoğlu başkaldirısında Osmanlının, Arnavur Derviş Paşa marifeti ile Avşarlara neler yaptığı bilinmesine karşın, hele Dadaloğlunun şiirlerinde ,Osmanlının bu yaptığı açık ve net olarak anlatılırken, bakıyorum ,adam hem Avşar'ım diyor, hemde Osmanlının torunuyum diyor. Bu bir çelişki değilmi?Sitelerin nerde ise tamamında TÜRK-İSLAM BİRLİĞİNDEN, YADA TÜRK-İSLAM SENTEZİNE UYGUN DÜŞEN SÖYLEM LERDE BULUNUYORLAR.Size gelen iletilere bakıyorum tam benim düşündüğüm gibi ve bunu mutluda ediyor.Bu çelişkiyi nası anlayacağız. Beni bu konularda aydınlatırsanız çok sevineceğim.Osmanlı döneminde adımız --etrak-ı bi idraktı(mankafa Türk) yerine kullanıyordu saray ve dönme-devşirmeler.Mustafa Kemal Atatük'le başlayan dönemde ayaklar altına alınmış kimliğimiz silindi, ak paklığı ortaya çıkarıldı ve ben bugün o kimliği taşımaktan onur duyuyor ve övünüyorum. Hepinize sevgiler ve başarılar dilerim. Hoşça kalın, sağlıkla kalın.
avşar dünyası Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla