Tekil İleti gösterimi
Alt 24.08.2008, 01:05   #58 (İleti Bağlantısı)
karayazı
Türkçü

karayazı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 206
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Bu güzel bilgi için GÖK YELELİ agabeye sonsuz teşekürler çok güzel bir konuya değinmiş çevremde gerçektende bize Atalarımızdan kalan bir çok geleneği yaşıyorum mesela köyümüzde ölen birinin ardından yaşlılar yuğduk gömdük diyerek bahsediyorlar gömülenin yanına bastonu giydiği urbası falanda gömülüyor özellikle yaşlılarda köyün Şehidi varsa ve köye defnedilecekse naaşı evine getiriliyor kapısına kurban bağlanıyor ve Dedenin söylediği arı Türkçe dua'lar ve Şehidin kanının Vatanı Bayrağı ve toprağı için aktığı hakkında söylevleri arasında kurban kesiliyor ve naaşı omuzlarda köyün mezarlığına defnediliyor,bunlara şahit olurdum ama tabi bir anlam veremez gelenek der geçerdim Otağım sayesinde bir çok konuda şimdi daha bilgiliyim ayriyeten kımızın tadınıda daha 15 16 yaşalrımdayken köyümüzün en yaşlısı 98 yaşında uçmağa varan Akkız ebe sayesinde tatmıştım daha küçüktüm anlamamıştım ama tadı hala damağımda artık onuda yapabilen kalmadı sağlık olsun yer yüzünde yaşıyan tüm TÜRK Irkına esenlikler dilerim.'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
karayazı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla