Konu: Osmanlı!
Tekil İleti gösterimi
Alt 26.08.2008, 17:12   #174 (İleti Bağlantısı)
kalaç
Türkçü

kalaç adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 118
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Osmanlı devleti kuruluş aşamasına ve hatta Bursa' nın fethine kadar Türk gelenek ve göreneklerine sahip çıkmıştır. Orhan Beg zamanında başlayan yabancılaşma daha sonra artarak devam etmiş ve bir zaman Türk adı anılmaz olmuştur.

Bakınız Türk olmayanlarla ilk ilişkiler Osman Beg zamanına rastlar ancak Osman Beg yabancı azınlıkların nüfuslanıp devlete söz sahibi olmasına mani olmuştur. Orhan Beg ise başta Bizans tekfurları olmak üzere rum ve ermenilerle yakın ilişkiye girmiştir. Bu kişileri yönetime getirmiştir. Hatunlarından en kıymetlisini ( Nilüfer ) hıristiyan rumlardan seçmiştir. Bu ilk taviz dönemi Osmanlı nın sonuna kadar sürmüş ve ülkenin yıkılmasına sebep olan ümmetçilik + hümanizm = saflık denkelmini oluşturmuş ve malum sona gidilmiştir.

Ben sadece ilk dönemki tesbitlerle yetindim. Daha sonra zaten iş çığrından çıkmıştır bırakın Türk olmayı bu kelimeyi kullanmak dahi kötü karşılanır olmuştur. Bilinir ki '' Türk'' kelimesi bir deyim halini almış ''dağlı, yabani, pislik'' anlamlarında kullanılmıştır ki Karatay kandaşım ayrıntıları ile anlatmıştır.

Dönemin edebiyat alanında da Türklük yoktur. Sadece halk edebiyatının alanlarında gerçek Türkler söz söylemişlerdir. Zira Türklük ten nefret eden hakim Divan Edebiyatçıları halk şiirini daima dışlamış ve aşağılamışlardır. Hatta şimdi bizim malum kişilere söylediğimiz '' çapulcu '' kelimesini layık görmüşlerdir.

Amma ve lakin hakir görülen Halk Edebiyatçılarının hemen hepsi hala dillerde ( Köroğlu, Karacoğlan, Dadaloğlu, Sümmani vb.) ama padişah yalakası Divancılar tarihe gömülmüşlerdir. Edebiyat sahasında bu ümmetçilere halk edebiyatı dışında ilk ve ciddi karşı duruşlar Namık Kemal, Mehmet Emin Yurdakul, Ziya Gökalp, Ömer Seyfettin tarafından gösterilmiştir. Başbuğ devrimi ile Osmanlı ümmeti tarih olmuş Türk Irkı sanatıyla, kültürüyle yeniden doğmuştur.

Velhasılı Osmanlı yı Türk görmek aptallıktır. O ümmetçidir. Herkes yerini bilmelidir. Osmanlı yı Türk olarak gören ve ona tapan ülkücüleri biliyoruz. Onlar biraz tarih okusalar zekaları elverirse gerçekleri görürler. Hoş zekaları elvermez, elverse de anlamazdan gelirler.

Kandaşlarım Tanrı hepimizi korusun ve yüceltsin.

Olaya kısaca edebiyat sahasından da değindikten sonra
Tengri küç birtük üçün anda sançdım yanydım.Tengri yarlıkaduk üçün men kazanduk üçün Türk budun kazganmış erinç. Tanrı kuvvet verdiği için orada mızrakladım,dağıttım.Tanrı bahşettği için, ben kazandığım için Türk milleti de kazanmıştır.(Bile Kagan/Doğu yüzü 33.pasaj)
kalaç Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla