Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 02.11.2007, 16:44   #1 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 96
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
ABD Irana saldirirsa?

ABD gelecek aylarda Irana saldirirsa sizce Türkiye bu durumda nasil davranmali? ABD ile isbirligi mi yapmali yoksa Irakin isgalinda gibi tarafsiz mi kalmali? Güney Azerbaycanin böyle bi saldirida kaderini kim belirlicek? Sizce Güney Azerbaycan Türkiyeye baglanmali mi? Evetse, ozaman bu Iranin bölünmesi demekdir, ozaman Kürtlerin de özgür olmalari anlamina gelir. Buna Türkiye ne yanit vermeli? Yoksa Kürtleri unutup daha cok kendimizi Güney Azerbaycana mi konsantre etmeliyiz? Güney Azerbaycan Türkiyeye baglansa, ozaman bu da Kuzey Azerbaycanla dogal bi sinira sahip olmamizin anlamina gelir. Bunun sayesinde Kuzey Azerbaycanla da kolayi birlese biliriz. Ama bi taraftada Iranli Kürtler özgür olurlarsa, Türkiyedeki Kürtler daha cok hainlige cesaretlenirler.

Benim senaryom bu:

- Yakin gelecekde Kürtler Kerkükü alinca, Kuzey Irakda Kürtler Özglürlügü ilan edicekler. Amerikan-yahudi kuklasi olan Kürt devleti kurulucak.
- Bu devletden Irana karsi saldiri edilicek (Hürriyetde okudugma göre bile pistler oraya insa ediyorlar)
- Iranda azeri, kürt ve beluci gruplar Farslara karsi kulanilicak.
- Iran da yeni kurulmus kürt devletine karsi saldiricak.
- Yani Kürtler ve Iranlilar büyük bir batakliga girecekler.
- Irakdaki gibi kac yillik savas sürecek.
- En sonunda ABD'nin üstün teknolojisinin sayesinde Iran kaybedicek.
- Iranin bölünme süreci baslanicak. Etnik temelde yeni devletler olusucak.
- Bu devletlerin arasinda Güney Azerbaycan da olucak
- Bu arada Kürtler Türkiyede yeni isyanlar cikaricaklar (hainlik kanlarinda var)

Ve devami? Ne düsünüyorsunuz?
Turkuaz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.11.2007, 16:52   #2 (İleti Bağlantısı)

Yani Türkiye bi olasi Iran savasinda beraber girmeli mi yoksa gelisimleri seyretmeli ve son dakikada Güney Azerbaycani kendine kopartmali mi?
Alt 02.11.2007, 16:59   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 108
Senaryonuzun belli bir bölümü düz mantık ile zaten görülebiliyor.

Güney Azerbaycan Topraklarının ve Azerbaycan Türklerinin güvenliğinin ve bağımsızlığının sağlanması ve yeniden ana vatanlarına katılması için tabiki dolaylı değil direk destek vermemiz gerekir ancak bu durum
abd,iran ve maymunların tarafına olumlu yansıyacaksa çok daha dikkatli olmak ve ona göre adım atmak gerekir.
ÖtükenErgenekon Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.11.2007, 17:05   #4 (İleti Bağlantısı)

Ricenin Türkiyeye geldigine göre, galiba bi bütün Kuzey Iraki kapsiyan sinir ötesi operasyon daha pek mümkün görünmüyor. Galiba AKP yahudileri ABDnin sözde "PKK'ya karsi isbirligi"ni kabul edecekler ve Barzaninin planlarinin gerceklesmesine göz yumacaklar (bosuna Barzani Türkiydeki Kürtlere AKP'yi secmelerine dair seslenmemisdir). ABD pesmerge köpeklerini (küfür degil, köpekler de bizim gibi canlilar) Iranlara karsi kulanicak gibi görünüyor.

Diyelim ki, Türkiye Kuzey Iraka karsi bisey edemedi, ABD yahudileri PKK'yi durdurdular. Türkiyenin gelecekde yapacagi ne olmali?
Alt 02.11.2007, 17:12   #5 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 108
Alıntı:
Turkuaz adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ricenin Türkiyeye geldigine göre, galiba bi bütün Kuzey Iraki kapsiyan sinir ötesi operasyon daha pek mümkün görünmüyor. Galiba AKP yahudileri ABDnin sözde "PKK'ya karsi isbirligi"ni kabul edecekler ve Barzaninin planlarinin gerceklesmesine göz yumacaklar (bosuna Barzani Türkiydeki Kürtlere AKP'yi secmelerine dair seslenmemisdir). ABD pesmerge köpeklerini (küfür degil, köpekler de bizim gibi canlilar) Iranlara karsi kulanicak gibi görünüyor.

Diyelim ki, Türkiye Kuzey Iraka karsi bisey edemedi, ABD yahudileri PKK'yi durdurdular. Türkiyenin gelecekde yapacagi ne olmali?
Böyle bir durumda hiçbir politik refleks gösterilmeden yapılan askeri hareketler sürdürülmeli.Bunu yaparsak bize karşı hiçbir çözüm bulamayacaklardır ve planları birbirine girecektir.
ÖtükenErgenekon Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.11.2007, 17:26   #6 (İleti Bağlantısı)

@ÖtükenErgenekon

Haklisin, umarim AKP iktidari ABD'nin usakligini etmez.
Alt 02.11.2007, 19:19   #7 (İleti Bağlantısı)
merhamet yok

korkusuz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 86
Türkiye iran ın yanında savaşa girmelidir, çünkü irandan sonra abd nin hedefinde Türkiye var. Türkiye’nin İran’ın yanında savaşa girmesiyle büyük ihtimal 3. dünya savaşı başlayacaktır. Çünkü etrafta bulunan güçlü devletler(rusya, Çin, Hindistan) Amerikanın savaşı kazanmasına ve burada büyümesine gücüne güç katmasına hazmedemezler. Savaşta Amerika tarafında=İngiltere, Avustralya, İtalya,Almanya,Yunanistan,Fransa’nın olması muhtemeldir.
Türkiye’nin yanında ise=Rusya, İran, Suriye, Çin, Hindistan, Japonya olacaktır.
Böyle bir savaşın çıkmasıyla milyonlarca insan ölecektir sayısını tahmin bile edemiyorum, ama bu savaşın çıkmasını isterim ve kaybeden taraf Amerika ve müttefikleri olacaktır.
Başımızda akp hükümeti olduğu sürece bu bölgede olan biten her şeye seyirci kalacaktır hatta abd’nin İran a girmesi ile kapatmadığı incirlik üssü yüzünden İran’la Türkiye de savaşabilir.
Alt 02.11.2007, 21:59   #8 (İleti Bağlantısı)

Bozkurt_53 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 87
Ben ABD'nin İran'a saldırabileceğini düşünmüyorum. Çünkü ABD Irak'da bazı emellerine ulaşmış olsa da, ciddi sorunlarla da karşı karşıyadır. Ayrıca İran çok dağlık bir ülke. Irak'ta kendini anca koruyabilen bir ordu İran'da ne yapar bilmek zor. ABD'nin bu işi göze alabileceğini sanmıyorum.
Bozkurt_53 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.11.2007, 22:10   #9 (İleti Bağlantısı)
Çaşıt, dedikoducu, iftiracı, kahpe dölü ve nankör bir piçtir

İletiler: 788
İran a destek vermek Güney Azerbaycan a köstek yapmak olur.
Amerika ya destek vermek ise tamamen ayrı bir ayıp.Benim hiç bir fikrim yok iki taraftanda nefret ediyorum acaba nasıl hareket edilmeli?
Bir bilen anlatırsa memnun olurum.Hakikaten kesin bir düşünce oturtamadım kafamda bu konuya dair.
Halil Yıldırım (Altar) Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.11.2007, 22:29   #10 (İleti Bağlantısı)

ABD'nin tarafinda olmak bizim icin daha cikarli olur. Haritalari degistirince bizim de etkimiz olsa daha iyi olur. Bence ABDnin ve Israilin Irana girme ihtimali ola bilir, Iran sayiden nükleer silahlar üretmek isterse.
Alt 02.11.2007, 22:45   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Balasagun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 121
Gülünç gelecektir eminim ama bu akşam uyanmadan önce rüyamda iran'ı ve mollaları gördüm,hatta uyanınca ABD girse nasıl olur diye düşündüm sonra bilgisayarın başına oturdum ve bu başığı gördüm.İran Türkiye için tehtit oluşturan bir ülke,gizliden yada açıktan şeriatçılara yobazalara destek verdiği biliniyor zaten zamanında pkk'ya da az destek vermemişti.ABD ve İran savaşırlarsa kesin galibi olmaz diye düşünüyorum,ABD'nin ortadoğuda ki gücü azalır,Irak'ta kürtler savunmasız kalır ama İranda kendini kolay toparlayamaz.Bölgede etkin faaliyet gösteren iki düşmanımız ortadan kalkar.Bence Türkiye tarafsız kalmalı,savaşın gidişatına göre siyasetini ayarlamalı.Gerçi bir taraftan 2. Dünya savaşıda var aynı siyaset izlenmişti ve savaşa girmesekte savaş ekonomik açıdan bizi çok yıpratmıştı.Şu an böyle bir savaş çıksa,strateji uzmanlarımız planlarını hazırlar zaten.
Balasagun Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.11.2007, 03:38   #12 (İleti Bağlantısı)

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,147
Bir kere şu var; Amerika bu şartlar altında asla İran'a saldıramaz, buna yürek yetiremez. İran, Irak gibi değildir. Kolayca yutamaz. Bunu Amerika'da bilir. Bildiği için de İran'a saldıramaz.

Amerika, İran'a diş gösterip duruyordu. İran ingiliz askerlerini rehin alıp, televizyon kanallarında konuşturarak bütün dünyaya rezil edince sesi sedası kesildi. Eğer bir şey yapmaya yüreği yetseydi, emin olun o zaman İngiltere ile birleşip yapardı. Ama buna yüreği yetmedi çünkü boyunun ölçüsünü Irak'ta aldı. Irak'ta, şimdiki direnişçiler kadar toplam nüfus bile yok. O direnişçilerin İran'dan geldiğini herkes gibi Amerika'da biliyor. 2002'de ortadoğuya giren Amerika, bugün bu bölgeden en az zararla çıkmaya uğraşıyor. Kaldı ki Amerika'nın ezeli düşmanı Rusya pusuda beklerken Amerika İran'a saldırmaya cesaret edebilir mi?

Hasbel kader bu Amerika - İran karşılaşması meydana geldi. Bu durumda
Amerika, Türkiye'yi kullanmak isteyecektir. Bin bir vaadle kandırmaya çalışacaktır. O zaman uyanık olmak ve oyuna gelmemek gerekir. Milli bir politikaya sarılmalı ve bu çarpışmada keskin taraf olmamalıdır.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.11.2007, 03:59   #13 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 9
me amerika ne iran beni baglamaz şu dünyada bildigim tek şey yüzyıllardır TÜRKırkı dünyaya hükmediyor bugun baştakiler oyunada gelse galeyanada gelse TÜRK ırkı asla boyunduruk altıda hareket etmez kim naparsa yapsın bu kılıç inmez indirilemez kim nereye girerse girsin TÜRKün vatanı sallantıya tehlikeye gelmez biz kimsenin yaptı siyasal hareketlerden çıkar gözetmeyiz dünyanın çıkar dengesini bizler çizeriz
ırkıTÜRKağan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.11.2007, 04:04   #14 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 75
1. Türkün vatani sallantiya giremez dedigin de sadece Türkiye den mi bahsediyorsun?
2. dünyanin cikar dengesini bizler cizeriz derken hadi bize bir örnek verde aydin fikirlerinden yararlanalim hemde bilmedigim yeni seyler ögrenmis olurum!
Mirzatürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.11.2007, 04:22   #15 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 9
ben yazımı yazarken TÜRKün vatanı dedim TÜRKİYE yazdıgımı göremiyorum bu birinci sorun çıkar dengeleri bizden sorulur çünkü TÜRKtoprakları bizden sorulur....yarının en degerli yeraltı kaynakları bizlerdedir ve yarın dünyanın hükümdarı yine TÜRKler olacaktır tıpkı geçmişte oldugu gibi....ne mutluki bana TÜRK yaratıldım gönlümün en yüksek gururudur bu ne esir edildim nede satıldım TÜRKlük ruhu TÜRKlük gururudur bu...........
ırkıTÜRKağan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
Abd , irana , saldirirsa?

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler