![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) | |
|
YOBAZSAVAR
|
ABD'den ABDullah Gül'e "Onur!" Madalyası.
Alıntı:
ABD, kendisine hizmet eden insanları her zaman ödüllendirmiştir. Bu madalya Apo Gül'e fazlasıyla yakışacaktır. Fettoşa yeşil kart ve New York'ta koca bir malikane veren ABD, Tayyip'in çocuklarını da okutmadı mı?
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Madalyanın Veriliş nedeni Üstün vatan satış ve toprağından feragat....
Gece nasıl uyuyor bu adam? |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Irklar Üstünde Türk Irkı
|
abd üstün çalışmalarından dolayı, kuklalarını ödüllendiriyor. Ne ilk ne son...
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Bir kere oturup düşünmek lâzım; Amerika neden Şener ERUYGUR Paşa'yı değil de Abdullah GÜL'ü ödüllendiriyor? Müslümanlığı en büyük kalkanı yapıp aptal insanları kandıranlar, nasıl oluyor da müslümanların en büyük düşmanı tarafından ödüllendiriliyor? Yoksa Abdullah GÜL'ün müslümanlıktan anladığı şey ile diğerlerinin anladığı şey farklı mı?
Amerika, bu zamana kadar çıkar sağlamadığı kimseye ödül vermiş midir? Eğer vermemişse (ki vermemiştir) Abdullah GÜL'e neden verdiğine bakmak gerekir. Çünkü Abdullah GÜL, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanıdır. Yani normal şartlarda Amerika'ya bir faydasının dokunması düşünülemez. Ama bilmediğimiz işler dönüyor demek ki. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Amerika'nın ulusal çıkarlarına hizmet eden herkes ödüllendirilir. Uluslararası sermayeye kucak açan, Irak'a ve dindaşlarına yağdırılan bombalarda Amerika'ya taşeronluk yapan bir zihniyetin temsilcisi ödüllendirilmeyecek de kim ödüllendirecek. Amerika çıkarlarını korur ve amaçlarını gerçekleştirirken hiçbir direnişle karşılaşmamıştır. Tüm kapılar kendisine açılmıştır. Hatta Türkiye, Amerika'nın davranışlarını çok iyi çözümleyerek bu engelleri dayatma koşulları olmaksızın kaldırmıştır. Leb demeden leblebiyi anlayan bu zihniyeti ödüllendirmeyecek de ulusal çıkarlarımızı koruyup kollayan ve Türkiye'nin dik durmasını sağlayan Ahmet Necdet Sezer'i mi döüllendirecek. Yerinde bir ödül olmuş. Bu ülkenin Başbakanı da zamanında Yahudi Cesaret Ödülü almadı mı? Bu neo-con'larla iyi geçindiğiniz ve yalakalık yapıp etliye sütlüye karışmadığınız takdirde ödülsüz kalmazsınız. Tabi bu her zaman ödüllendirileceğiniz anlamına gelmeyebilir. Bir gün kullanılıp kenara da atılabilirsiniz. Sonuçta irade sizde değildir. Ödevlerinizi yapmaz da akıl hocalarınıza karşı gelirseniz kıçınıza tekmeyi yer kapı dışarı edilirsiniz. Bunu da unutmamak gerekir.
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Citibank'ın Türkiye'ye olan 3 milyar dolarlık vergi borcunu illegal bir şekilde silen Kemal Unakıtan'a Banker Dergisi'nin "Avrupa'da Yılın En İyi Maliye Bakanı" ödülü vermesi gibi bir şey herhalde bu.
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Uluslararası sermaye diye bir kavrama inanmıyorum.. Avrupa devletlerinin çoğu birer Amerikan uydusudur.. Avrupa ülkelerinin büyük şirketleri, Amerikalıların elinde.. Demokrasi denilen saçmalık aptal sürüleri ve yığınlara; bana göre bu yüzyılda bu yığınlara sunulan yeni bir dinden başka bir şey değildir. Nazilerin öldürdüğü, katlettiği onbinlerce ve milyonlarca insanı duymaktan bıktık. Demokrasinin beşiği ülke ve ülkeler; ne kadar insanı katletmiştir.. Bügün bu demokrasinin beşiği denilen ülkeler o nazilerin katlettiği insanları geride bıraktı.
İki cephede savaş Amerikan ekonomisine fazlasıyla yük getirdi. Bu savaşların kaynakları borç ile karşılanmıştır... 600 Trilyon dolar borç getirdi, bu iki cephe bu hamburger insanlarına yani Amerika'nın ekonomisi bügün geriye dönüş olmayan bir yola girdi. Ben bu durumda ise kış kış gülüyorum, aynı bizdeki gibi amerikan? toplumu liderlik vasfına uymayan bir lider seçti.. Bu insan yığınları ne zaman akıllanacak?. Anlaşılan, akıllanmayacağız.. İnsanlığın sonuna kadar, aptal sürüleri ve insan yığınlarını lider olamayacak kişiler yönetecek.. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
![]() |
Alıntı:
Amerika'nın siyasal, ekonomik ve ideolojik yapısının tüm dünyaya yayılması anlamında bir küreselleşmeden bahsediyoruz. Amerika temelli olması ortada ulusal bir sermaye olduğunu göstermez. Üstelik Amerika bugün finansal sermeyeler üzerinden büyük kazançlar sağlamaktadır. Avrupa ise bu noktada daha çok endüstriye dayalı kapitalizmi temsil etmekte. Tabi dini açıdan bakarsanız ekonominin genellikle yahudilerin elinde olduğunu görürsünüz. Bu her yerde böyledir. Ağlar her yeri sarmıştır. Bu da başlı başına bir ölçüt olarak kullanılamaz. Çok uluslu şirketlerin dağılımı tek bir merkezde toplanmış gibi gözükse de terim olarak "uluslararası sermaye" kavramlarının kullanılması bana göre yanlış olmaz, tam yerine oturur. Zaten inanmıyorum demişsiniz, ki bu da size kalmış. Uluslararası sermayenin olmadığına inanan bir düşünce Türkiye'deki bankaların hisselerinin yabancılara geçmesini nasıl açıklar açıkçası onu da merak etmiyor değilim. Uluslararası sermaye ya da adına ne derseniz deyin, Türkiye'nin ekonomik bir işgal altında bulunduğu bir gerçektir. Avrupa kapitalizmi ise şu anda emek ve sermayenin karşılıklı uzlaşısı üzerine kurulmuş. Sendikaların ağırlıklı olduğu İskandinav ülkelerinde işçiler kapitalizmin kaymağını yiyor. Bu sistemden sonuçta işçiler de memnun. Alan razı satan razı. Bugün mutfaklarımıza kadar giren ve yediğimiz şeylerin çoğu Avrupalı şirketlerin mallarıdır. Diğer dediklerinize katılıyorum. Demek istediğim ulusal sermayelere bu dünya ekonomik sisteminde yaşam hakkı tanınmaz.
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Sayın Araz Akçora,
Yazımda belirttiğim gibi, uluslararası yani bir ulusa dayalı olmayan sermayeye inanmıyorum demiştim. Diğer taraftan ulusal sermaye konusunda söylediklerinize ise katılıyorum. Bana göre, uluslararası kavramının uluslarının artık öneminin anlamını yitirdiği bir anlam kazandırılmaya çalısılıyor. Karşı olduğum konu ise budur. Gönül isterki, ekonomimiz tamamen ulusal sermayeye dayılı olsun, ancak yıllarca kapalı kutu olan çin bile dış sermayeye açılıp, gelişiminde çok yok aldı.. Yüzde yüz ulusal sermaye hedefleyen devletler, bügün hiç bir yol alamamıştır.. Ancak kapılarını yabancı yatırıma açanlar baya gelişme kaydetmişlerdir. Bu devirde, gelişmek için yabancı sermayeye izin vereceksin.. Yabancı sermaye, vergisini ödüyor ayrıca iş olanakları sağlanıyor. Yabancı veya yerli tartışmasına ise değinmek istemiyorum, önemli olan kalitedir.. Diğer bir gerçek ise şudur, bügün sermayeler başkentlerde politikaları belirlemede önemli bir araçtır. Yahudi işadamı, ben büyük İsrail için çalışıyorum diyecek kadar ülkü sahibi ve kudretli bir insan. Gidilecek yol ise budur, bügün düşmanın ile bile ticaret yapacaksın.. Hedeflerine ulaşmak için düşmanınla bile ticaret yapacaksın.. |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yetkilisi
|
Cumhurbaskani ve hükümet zaten ayni kökten geliyorlar, bu bilinen birsey. Hükümetin Cumhurbaskanina ihtiyaci oldugu an veya onayini almasi gerektigi an Cumhurbaskani hazir ve nazir zaten. Abede kücük oglu t.yyipin ipini zaten elinde tutuyor ama arada birde mavi boncugu Cumhurbaskanina gösteriyorki aralari sicak kalsin hep.
Nede olsa t.yyipi iktidar, onuda Cumhurbaskani yapan yada o imkani ortami saglayan büyük babalari abede degilmi.
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Daha doğrusu üstün yalakalık ve satıcılık madalyası desek daha doğru olur.Şu ana kadar yaptığı başka bir iş te yoktu zaten.Şu anda Çankaya noterliği yapıyor.Bu soysuzun Çankaya'da oturduğu her gün bir Türkçü için yas günüdür.
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| "onur!" , "Onur!" , ABD'den , abdullah , Gül'e , Madalyası. |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|