![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
ABD'DEN PKK'YA AÇIK DESTEK
ABD'DEN PKK'YA AÇIK DESTEK
ABD'nin emekli Genelkurmay Başkanı Myers 'çirkin yüzünü' gösterdi. PKK'yı korudu, "Türk askeri Kuzey Irak'a girerse çuvalla karşılanır" dedi. ABD’NİN 2001-2005 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı’nı yapan emekli Orgeneral Richard Myers, Türk askerinin Kuzey Irak’a yapacağı olası bir sınırötesi harekâtta, karşısında Amerikan askerlerini bulacağını söyledi. Emekliye ayrıldıktan sonra Başkan George W. Bush tarafından ‘Özgürlük Nişanı’na layık görülen Orgeneral Myers, Amerika’nın Sesi Radyosu’nun sorularını yanıtladı. Myers, terör örgütü PKK ile mücadele, Irak savaşı ve Amerikan kongresine sunulan Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarıları değerlendirdi. Myers, PKK’nın Kuzey Irak’taki varlığı konusunda Türkiye’deki hassasiyetin bilindiğini, ABD güçlerinin neden askeri olarak bu soruna çözüm bulmadığına ilişkin soru üzerine şöyle dedi: Irak egemen devlet “Bu işin çözümlenmesi için çok çaba sarf edildiğini düşünüyorum. Biliyorsunuz, ABD, Türkiye ile çok iyi ilişkileri olan Orgeneral Joe Ralston’ı göreve atadı. Bazı adımlar atıldığını düşünüyorum. Zorluklardan biri, PKK’nın çok küçük olması ve dağlık bir bölgede faaliyet göstermesi, ikinci zorluk da Irak’ın egemen bir devlet olması. Açık konuşmak gerekirse, PKK ile mücadele, Irak’ın önceliklerden biri değil.” Myers, Türkiye’nin sınır ötesi operasyon düzenlemeden önce Türk Ordusu ve hükümetinin vatandaşlarını korumak için yapabileceği çok şey olduğuna inandığını söyledi. PKK terör örgütü ama... Emekli Orgeneral Richard Myers, “Irak’a girerlerse, benim korkum, iki dost kuvvetin yanlışlıkla karşı karşıya gelmeleri. Amerikan veya Irak birliklerinin Türk birlikleriyle karşılaşmaları. Biliyorsunuz, birkaç yıl önce çok kötü bir olay yaşanmıştı. Neyse ki o olayda kimse yaralanmadı. Ancak sınırötesi operasyon düzenlendiği taktirde bu gibi olaylar beni kaygılandırır. Tabii, bunun yanında Türk vatandaşları PKK tarafından öldürülüyor. PKK bir terör örgütüdür. Bütün dünya bunu kabul ediyor. Benim umudum ister ABD kuvvetleri, isterse başka güçler tarafından bu sorunun çözümlenmesi” dedi. Tezkereyi hatırlattı Myers, Irak savaşından önce Saddam Hüseyin’i kitle imha silahlarından vazgeçiremediklerini, var olduğu öne sürülen kitle imha silahı bulamadıklarını anlatırken, savaş başlamadan önce buna dayanarak hareket ettiklerini de anlattı. Emekli ABD Genelkurmay Başkanı şöyle konuştu: “Saddam Hüseyin’e bir çıkış yolu vermiştik. Savaştan önce bir tümeni Türkiye’den geçirmek istemiştik. Türkiye ‘hayır’ dedi. Bu konuda çok demeç verdim. Herkes bu olay nedeniyle Türkiye’ye karşı bir tutum içinde olduğumuzu düşündü. Bu doğru değil. Bu konunun görüşüldüğü bütün toplantılara katıldım. Başkan, Dışişleri Bakanı, Savunma Bakanı, Ulusal Güvenlik Konseyiyle toplantılar yaptım. Kimse, bu olay nedeniyle Türkiye aleyhinde bir tutum sergilemedi. Türkiye egemen bir devlettir. Elbette hayal kırıklığı yarattı, ancak bu onların kararıydı. ‘Evet’ demek zordu tabii Türkiye için. Üzülmüştüm, ama geçmişe bakmıyorum, ileriye bakıyorum. Genel olarak, savaş başlarken daha fazla uluslararası destek olsaydı daha faydalı olurdu diye düşünüyorum. Biraz destek vardı. Büyük operasyonlar tamamlandıktan sonra Irak’a 30 ülke yardım etmeye çalışıyordu. Ama esasen, ilk aşamalarda daha çok ülke destek verseydi daha iyi olurdu.” Myers, Ermeni soykırımı tasarısının zaman zaman gündeme geldiğini, görevi sırasında da buna karşı çıktığını anlattı. Barzani: Türkiye Kerkük’e karışırsa biz de o zaman Diyarbakır’a karışırız IRAK Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) Başkanı Mesud Barzani, küstahlıkta sınır tanımıyor. El Arabiya Televizyonu’nda röportajı yayınlanan Peşmerge lideri, Türkiye’yi Kerkük sorununa karışmaması konusunda uyardı. Barzani, Türkiye’nin Kerkük’e karışması durumunda, Irak Kürtlerinin de çoğunluğu Kürt olan Türkiye’nin güneydoğusuna karışacağını belirtti. Barzani şöyle konuştu: “Türklerin Kerkük’e girmesine izin vermeyeceğiz. Eğer böyle birşey olursa biz de Diyarbakır ve diğer şehirlere karışırız.” Barzani, El Arabiya muhabirinin, Türkiye’yi tehdit mi ediyorsunuz sorusuna ise “Türkiye’nin Kerkük’e karışması durumunda ne olacağını söylüyorum” cevabını verdi. Barzani, bağımsızlığın Türkiye, Suriye ve Irak’ta yaşayan Kürtler için yasal bir hak olduğunu da savundu. Mesut Barzani, Kuzey Irak’taki tüm gruplar arasında birliktelik oluştuğunu, siyasi güçler arasında çatışma çıkması için neden olmadığını söyledi. Barzani, “Kerkük, Irak’ta Kürt kimlikli ve Federal Kürdistan Bölgesine bağlı bir kenttir” dedi. Barzani, Kürtlerin İsrail ile ilişkileri konusundaki soru üzerine “İsrail ile ilişkiler ne haramdır ne de suçtur. Bağdat’ta İsrail Büyükelçiliği açıldığında Erbil’de de İsrail Konsolosluğu açılabilir” diye konuştu. Kaynak: Tercüman Gercek yüzleri ortaya cikiyor iste biz bosuna demiyoruz: Türk´ün Türk´ten Baska Dostu Yoktur |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|