Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 25.04.2006, 03:33   #1 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İsenbike - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 435
İsenbike Rss Beslemesi
AB'nin milliyetçiliğe çizdiği kalıp

AB'nin milliyetçiliğe çizdiği kalıp

Bilgi Üniversitesi'nin "Türkiye'de Milliyetçilik Araştırması" sadece bu üniversitede kalsa idi ciddiye bile almaya değer bulmazdım. Ama bu araştırmanın basın yoluyla kamuoyuna yansıtılması konuyu önemli kılmakta... Çünkü, bilim üretmekten çok siyaset üreten üniversitemiz anlaşılan reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığıyla hareket ederek, gündemde kalmaya çalışmaktadır. Ama gündemde kalmak için seçtiği konular ise bu ülkenin en hassas konuları... Yapılan konferansların ve anketlerin her türlü bilimsellikten uzak olduğu dikkat çekmektedir. O zaman bu üniversitenin bu kadar bilimsellikten sapmasına yol açan tek taraflı ve Türk milletinin aleyhine olabilecek bu toplantı ve anketleri yapmakta ki çıkarı nedir? Bu konferansların yapılmasına ve anketlerin hazırlanmasına kimler karar vermektedir? İlkokul çocuklarının bile inanmayacağı bir anketi bilimsel araştırma olarak sunmak kimlerin fikridir. "Türkiye'de Milliyetçilik Araştırması" anketinden çıkan sonuçları yılların gazetecisi bir arkadaşıma sordum. Arkadaşım bu sonuçlara, "Yaa bu Nisan 1 şakası olmasın. Adam Türküm demiyor. Türkiyeliyim diyor. En milliyetçi lider seçiliyor. Bu mümkün değil. Herhalde bu anketi yayınlayan dergi bir dahaki sayısında şaka yaptık diyecektir" dedi. Konunun şaka olmadığına bu anketin Bilgi Üniversitesi tarafından yapıldığına arkadaşımı inandıramadım. Gerçekte de inanılacak gibi değil. "AB üyeliği için dinden vazgeçilmemesi gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 37.2'yken, vazgeçilmezlik oranı egemenlik haklarının yüzde 14.1'e Kıbrıs'ta ise yüzde 7'ye düşüyor."

Yani bu ülkede bu anketin sonuçlarına göre AB üyeliği için yüzde 62.8'i dininden vazgeçmeye hazır. Allah aşkına böyle bir anketin bilimselliğinden söz etmek mümkün müdür? Sokağa çıksanız hiçbir dini bilgisi olmayan insan bile asla dininden vazgeçmeyeceğini size söyler. Ama yok biz illa bu ankete inanmalıyız. Çünkü bu anketi yaptıranlar böyle istiyor.

Konuyu değerli gazeteci dostum Arslan Bulut, Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, yazar Altemur Kılıç ve yine değerli araştırmacı Dr. Muhsin Kadıoğlu çeşitli yönleriyle ela aldılar. Anketi yapan Doç. Dr. Umut Özkırımlı'nın Sky Türk kanalındaki ifadesi açıkça şu: " Milliyetçiliğin iyisi yoktur. Türk Milliyetçiliği de Kürt milliyetçiliği kadar kötü ve tehlikelidir. Ve muhakkak durdurulması gerekir" İşte araştırmayı yapan heyetin başındaki kişinin görüşleri bunlar. Bu düşüncedeki bir insanın milliyetçilik araştırmasından da ancak bu sonuçlar çıkar zaten. Anlaşılan bu araştırmada Türk milliyetçilerini Avrupa Birliği'nin görmek istediği kalıba sokmak hedeflenmiştir. Ama şunu unutmasınlar ki o kalıba girecek hiçbir Türk milliyetçisi yoktur. Sizin o uydurma araştırmalarınızla Türk milleti ne dininden vazgeçer ne de dilinden, ne de Kıbrıs'tan... Bilmiyorum bu araştırmayı yapmak için Avrupa fonlarından da para alınmış mıdır? Bu konuda da bizleri Doç. Dr. Umut Özkırımlı aydınlatırsa seviniriz. Açıkçası bu araştırmadaki soruların soruluş şekli tamamen tuzakları içermektedir. Sayın Arslan Bulut'un araştırmanın bilimsel olup olmadığı yolundaki ifadesi oldukça güzel; "Bana göre ise ortada bir bilimsellik var ama bu bilimsellik araştırmada değil karıştırmada bilimsel. Yani karıştırmada bilimsel yöntemler uygulanmış"

Türk milliyetçiliğini tehlikeli gören ve muhakkak durdurulması gerektiğini düşünen bir insana araştırma yaptırırsanız böyle çarpık sonuçların çıkması da normaldir. Bu sonuçlar aslında, anketten çıkması istenen sonuçlardır. Yani Türk milliyetçileri için Kıbrıs önemli olmamalıdır. Türkçe önemli olmamalıdır. Hatta, AB'ye girildiği takdirde din bile değiştirebilmelidir. İşte Avrupa Birliği'nin görmek istediği Türk milliyetçileri böyle görüşlere sahip milliyetçilerdir. Ama, şunu iyi bilsinler ki, böyle ısmarlama anketlerle Türk milliyetçiliğini kalıba sokmak isteyenler hüsrana uğrayacaklardır.

Yine söylüyorum adında "Bilgi" olan ama anketlerinde ve konferanslarında bilgisizliğin kol gezdiği bir üniversitenin böylesine çırpınarak milliyetçiliği önlemeye çalışması nafiledir. Türk milliyetçiliği Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran iradedir ve devletin temelidir. Bu temelin sarsılmasına hiçbir Türk milliyetçisi müsaade etmez. Sizi bu uydurma anketlerinizle baş başa bırakıyorum. Eğer kamuoyu yanlış yönlendirilmeye çalışılmasaydı inanın bu satırları da yazmazdır. Çünkü ciddi konuları tartışmamız gerekirken böyle gayri ciddi anketler ancak zamanımızı alıyor. O kadar...

Kemal ÇAPRAZ

Bir üniversitenin sosyal yapısına uymayacak derece de basit ve lüzumsuz içerikteki konularıyla Türk insanın kafasını karıştırmaya çalışan diplomalı sırtlan sürüleri yüzünden bugün ülkemiz de eğitimin kalitesi düşmekte ve eğitim kurumlarına olan güven her geçen gün azalmaktadır..

Bu ve bunun gibilerin; Türkiyenin yarını olacak genç nesillerin kaygıyla bekledikleri geleceklerine bir ışık, bir nebze umut vermek yerine hükmü ve değeri olmayan kafa bulandırıcı yollara yöneltmeleri de taşıdıkları çarpık zihniyetin birer göstergesidir.

Böylesine nifak yuvası haline gelmiş ve zararı faydasını gölgede bırakmış sözde eğitim kurumlarının bir an evvel ve en acil biçimde kapatılması kanısındayım..

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN.
İsenbike adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.04.2006, 04:04   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Süyünbike - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 158
Süyünbike Rss Beslemesi
" Milliyetçiliğin iyisi yoktur. Türk Milliyetçiliği de Kürt milliyetçiliği kadar kötü ve tehlikelidir. Ve muhakkak durdurulması gerekir" diyerek, Türk milletinden ; dilinden, değerlerinden ve dininden vazgeçmesi gerekliliğini kabullenmesini isteyen, AB'nin Türkiye kanadı, ilim yuvası olmaktan çıkmış bir ihanet yuvası... Bilgi üniversitesi.

Türk Milliyetçiliğini istedikleri kalıba sokabiliceklerini sanan, çifte standartları ve söyledikleriyle yaptıklarının birbiriyle uygunsuzluğuyla gündemi dolduran, AB ülkelerinden biri olan Fransa’dan milliyetçilik örneği bir haberi paylaşmak istiyorum. Keşke bizim çok saygı değer(!) devlet büyüklerimiz ve AB hayranı kitlemiz okuyup farkı görebilseler yada en azından örnek alabilseler bu tür kurumlara asla prim verilmezdi….

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, AB zirvesinde Fransız bir işadamının İngilizce konuşmaya başlaması üzerine sinirlerine hakim olamadı.
Fransız İşverenler Birliği UNICE'nin başkanı Ernest-Antoine Seilliere'in, 'İngilizce'nin bugünün Avrupa'sında iş dünyasında geçerli kabul edilen dil' olduğunu söylemesi ve konuşmasını İngilizce yapması üzerine, Chirac toplantıyı terketti.
Chirac daha sonra kendisi de Fransız olan Avrupa Merkez Bankası başkanının Fransızca yaptığı konuşmayı dinlemek için toplantı salonuna geri döndü.
Toplantıda bulunan bir Fransız yetkili, Chirac'ın Seilliere'in konuşmasını kestiğini ve kendisine Fransızca hitap ederek, neden İngilizce konuştuğunu sorduğunu söyledi.
Seilliere bu soruyu, hem oturumun çalışma dilinin hem de günümüz Avrupa'sında iş dünyasında geçerli dilin İngilizce olduğunu söyleyerek yanıtladı.
Bu yanıt üzerine de Chirac, Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy ve Maliye Bakanı Thierry Breton toplantıyı terketti.
Fransa Cumhurbaşkanı Chirac, Fransızca'nın yılmaz savunucularından biri.
Fransızca bir dönem Avrupa'da iş dünyasının en fazla rağbet ettiği dildi.
Ancak özellikle AB'nin üye sayısının 25'e çıkmasının ardından İngilizce'nin hakimiyeti arttı.
Basın toplantıları ve konuşmalarında sürekli iki dil arasında geçişler yapan Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, son olarak Fransızca'da karar kılmıştı.

BBC Türkçe
Süyünbike adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.04.2006, 04:12   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Özge Terken - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 228
Özge Terken Rss Beslemesi
Sayın Süyünbike,

Çok iyi bir örnek vermişsiniz..Çok bilinen bir örneği tekrar hatırlatmak isterim..erevision şarkı yarışmasının dili İngilizce ve Fransızcadır..Türkiye'de konuşma dilinin İngilizce olduğu önceden bildirilen uluslararası toplantılarda Fransızlar kürsüye çıkıp çatır çatır dillerini konuşur..Bizimkiler de bilmedikleri ingilizcelerini berbat bir telaffuzla kağıttan okur..

Milli bilincin yerleşmesi arzumuzdur.

Saygılar...
Özge Terken adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler