![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Acil Yardım
Sevgili Andalarım..
Tarih dersinden dönem ödevi aldım ve eski dillere,alfabelere olan merakımdan dolayı "Türklerin Tarih Boyunca Kullandıkları Alfabeler" konusunu seçtim.Arama motorlarından yaptığım araştırmada karşıma 18 tane alfabe çıktı.. 1- Göktürk alfabesi, 2- Uygur alfabesi, 3- Mani alfabesi, 4- Soğd alfabesi, 5- Çin alfabesi, 6- Tibet alfabesi, 7- Süryani-nasturi alfabesi, 8- Brahmi alfabesi, 9- Pass-pa alfabesi, 10- Peçenek alfabesi, 11- Kuman alfabesi, 12- İbrani alfabesi, 13- Yunan alfabesi, 14- Ermeni alfabesi, 15- İslav alfabesi, 16- Latin-iİslav alfabesi, 17- Arap alfabesi, 18- Yeni Türk alfabesi. Bunlardan başka alfabelerde buldum..Örneğin Hun Alfabesi.Sizin bildiğiniz başka Türk Alfabeleride var mı ? Birde son olarak bu alfabeleri nerde bulabilirim ? Yardım ederseniz çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsız'ı anlatıyor
|
andam bunlara ek olarak zamanında sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği hudutları içinde yaşayan Türkler tarafından kullanılmakta olan Kiril alfabesi vardır.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Konuyla her ne kadar alakalı olmasa da araştırma yapmak isteyen Türkçülere birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum.
İslamiyet öncesi Türk devletleri hakkında araştırma yapanlar Mandarin Çincesini bilmek durumundadır. Çinliler imparartorluklarının ilk yıllarından itibaren hem objektif bir biçimde hem de dakikası dakikasına tarihi ve antropolojik bilgileri devlet olarak kayıt altına almışlardır. Çince bilen Türk tarihçi sayısı ülkemizde çok azdır. Son zamanlarda Soros'tan parasal yardım alan, Türkleri karalamak adına kitaplar ve makaleler yazan sözde tarihçilerin hiçbiri Çince bilmiyor. Dünyadaki bütün Türkologlar Çin arşivlerinden yararlandığına göre bu Türkologlardan yani ikincil kaynaklardan yararlanmak yerine birincil kaynak olan Çin arşivlerinden yararlanmak araştırmayı seven Türkçülerin yapması gerekendir.
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsız'ı anlatıyor
|
Alıntı:
Sadece bir konuda ekleme yapmak istiyorum. Çin kaynakları yeterince objektif değildir. Çin kaynaklarında çin seddinin yapılma sebebi olarak Türk korkusundan ya da Hun devletinin baskısından bahsedilmez. Güya bu sed çin kağanının keyfii isteği ile yapılmış.
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Hiçbir devlet arşivi 100% objektif olamaz. Ama şu da bir gerçektir ki Çin arşivleri ikincil kaynaklara göre çok daha objektiftir ve kronolojik tarihçilik açısınından Çin arşivleri hem en eski hem de en gelişmiş arşivlerden biridir.
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Balbal abi Çin kaynakları ile ilgili gereken açıklamayı yapmış.Zira o zamanın tarih kitapları saray için yazılırdı. Yani en ufak bir kusurda, Çin İmparatorluğu'nu küçük düşürecek bir bilgide yazarlar ya öldürülür ya da hapse atılırdı . Bu yüzden tarafsız olmasını bekleyemeyiz kaynakların. Bu durum karşısında araştırıcının tarihçiliği devreye giriyor. Konuya hakim bir tarihçi sağlıklı bilgiyi çıkartacaktır kaynaklardan.
"Boyun eğmeyeceğiz. Çünkü öteden beri Hunlar kuvveti takdir eder, bağımlı olmayı aşağı görürler. Savaşçı süvari hayatımızla adı yabancıları titreten bir ulus olduk. Çünkü bilirler ki ,savaşta savaşanların yazgısı ölümdür. Biz ölsek de , kahramanlığımızın ünü kalacak, çocuklarımız ve torunlarımız diğer kavimlerin efendisi olacaktır." Çİ-Çİ YABGU |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|