![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Adımın Göktürkçe / Göktürk - Orkun Abaçasına (Alfabesine) göre yazılış
Buğra isminin GökTürkçe nasıl yazabileceğim hakkında bilgi verebilecek biri varmı?
Bu benim için gerçekten çok önemli.. Esen kalın. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
![]() EL YAZISI PEK DÜZGÜN OLMADI AMA..
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
TEşekkür ederim ırkdaşım.. Bir yanlışlık olsun istemiyorum.. Hep bunu kullanacağım bu yüzden bu şekilde kullanmamda sakınca yoktur sanırım..
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
burda b g ve r harfleri var yazılışı bilmiorum ama ismim kesinlikle böylemi yazılıyo.. Gerçekden çok önemli..
Sanırım büyük küçük harfte farkediyo.. http://www.tonyukuk.net/klavye.htm buradan bakıyodumda.. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |||
|
Türkçü
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
DİLERSENİZ KULLANDIĞIMIZ ABAÇAYLA YAZMA İŞİNİ YETERİNCE İYİ YAPALIM ONDAN SONRA GÖKTÜRK ABAÇASIYLA YAZMA İŞİNE GİRİŞEBİLİRİZ. SORDUĞUNUZ SORUNUN CEVABINI LİNK VERECEK KADAR İYİ BİLİYORSANIZ BİZİ DE BİLGİLERİNİZDEN FAYDALANDIRIRSANIZ SEVİNİRİM.
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|||
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Merhaba Irktaşlarım GÖKTÜRK alfabesinde Serdar nasıl yazılıyor araştırdım ama bi sonuca ulaşamadım
Düzeltme: Buldum sonunda |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
iyi sabahlar, bu konu bayagi uzayacak sanirim. :)
Benimde sizden bir istegim olacak. Iki gün evvel sevdigim bir arkadasim Gökhan ve Ceylan isimlerinin göktürk harfleriyle nasil yazildigini sordular. Bana bu konuda yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Esenlikler |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sayın Börü Yabgu eklemiş olduğunuz iletide orhun alfabesinin kurallarını bariz bir şekilde ihlal etmişsiniz.Orada "Buğra" değil "Bağar" yazıyor."Buğra" isminin yazılmış olması için "u" ve "a" harfleri de yazılmalıdır.Çünkü orhun alfabesinin kurallarına göre "u" harfi ilk hecede "a" harfi ise kelime sonunda daima yazılır.Sizin eklediğiniz gibi nasıl göktürkçe ekleyeceğimi bilmiyorum.Eğer özel ileti yoluyla bana anlatırsanız doğrusunu yazıp buraya ekleyebilirim.
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sayın kartalTürk orhun alfabesinde "h" ve "c" harfleri olmadığı için "Gökhan" ve "Ceylan" yazılamaz.Eskiden "h" yerine "k" kullanılırdı.Yani şimdi"hatun" diye yazılan sözcük eskiden "katun" şeklindeydi.Eskiden "c" yerine de "ç" kullanılırdı.Dolayısıyla bu isimler yazılamaz.Ancak "Gökan" ve "Çeylan" şeklinde yazılabilir.Kusura bakmayın nasıl eklendiğini bilmediğim için orhun alfabesiyle buraya ekleyemiyorum.
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
BURAK ADI GÖKTÜRKÇE NASIL YAZILIR?
BURAK ADININ GÖKTÜRKÇESİ?
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Irkdaşlarım bu yazı doğrumudur GÖKTÜRK alfabesinde Serdar yazdım
![]() |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Buyur ırkdaşım tam emin değilim ama böyle olması lazım
![]() |
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Maalesef yanlıştır.
1-Göktürk alfabesi sağdan sola yazılır.Siz soldan sağa yazmışsınız 2-"Serdar" kelimesinin başındaki "s" harfi ince olmalıydı.Siz kalın yazmışsınız. 3-"Serdar" kelimesinde "s" harfinde sonra gelen "e" harfi yazılmamalıydı. 4-"Serdar" kelimesindeki "d" harfi kalın olmalıydı.Siz ince yazmışsınız. 5-"Serdar" kelimesinde "d" harfinde sonra gelen "a" harfi kurallara göre yazılmamalıydı.Siz yazmışsınız. 6-"Serdar" kelimesinin sonundaki "r" harfi kalın olmalıydı.Siz ince yazmışsınız. Sonuç olarak adınızı bu kadar hatalı bir şekilde ve tersten yazdığınızı düşünecek olursak orada isminizle hiç alakası olmayan birşey yazıyor.Buraya eklemeyi bilmediğimi daha önceki iletimde belirtmiştim.O yüzden size yardımcı olamayacağım.Lakin Turkcu.net adresinin anasayfasındaki orkun abaçası adlı başlıktan orkun yazı dosyasını indirirseniz size wordpad kullanarak nasıl yazacağınız konusunda yardımcı olabilirim.Eğer zaten bilgisayarınızda bu yazı dosyası varsa özel ileti yoluyla istediğiniz zaman yardımcı olabilirim. |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sayın serdar eklediğiniz iletide hata var.Göktürkçe olarak oraya nasıl eklediğinizi söylerseniz doğrusunu yazabilirim.
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
http://www.yukle.tc/ burdaki adrese girdiğimizde alttaki resimde görüldüğü gibi seç butonu çıkar
oraya tıklayarak oluşturdumuz resim dosyasını göstererek yükleme işlemini başlatırız Yükleme işlemini bitince aşağıdaki gibi Resimin yükleme adresleri çıkar resimde görülen yerdeki bölüm kopyalanır Ve forumda mesaj yazma bölümünde resmin yükleme adresi girilir [img]resmin adresi bu aralığa yazılır[/img] Irktaşım bu şekilde ekleyebilirsin, umarım açıklayıcı olmuştur |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|