Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 21.05.2008, 04:25   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 289
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Aihm Kararı?

AİHM'DE Türkiye kararı

20 Mayıs 2008(a.a.)Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye hakkında açılan bir davayı karara bağladı.

Mahkeme, Temmuz 1999'da Dereboyu köyünde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yakalanan bugün yaşları 35, 47 ve 52 olan 3 kişiye kötü muamele edildiği gerekçesiyle "Türkiye'nin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin kötü muamele ve işkencenin yasaklanmasıyla ilgili 3. maddesini ihlal ettiğine" karar verdi.
Türkiye'nin şikayette bulunan 3 kişiye toplam 30 bin Avro ödemesine karar verildi.
Türk Atak Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.05.2008, 04:43   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Tanrıdağı Yolcusu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 454
Oh ne ala avrupa. Kendi teröristlerine nefes aldırmasın bize gelince kötü davranma bilmem ne.. Dünyanın en demokratik sayılan ülkeleri terör konusunda tavizsizken bizden hoşgörü bekliyorlar. Avrupanın gözünde şehit olan askerlerin değilde onları öldürmeye çalışan kuduz köpeklerin değeri var. Tabi bunları yazmak konuşmak bile anlamsız. Bize karşı yapılan her hareketin yanlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Çünki biz büyük bir milletiz sevenimizden çok düşmanımız var.
Alt 21.05.2008, 04:59   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Burda sorulması gereken soru inandırıcı mı? günümüzden Erzincan Başbaglar köyünde öldürülen 32 kişinin,Bingöl yolu üzerinde katledilen 33 silahsız asker daha niceleri Almanya Solingen' de Türkler yakılırken Alman hükümetine ceza kesmediler neden Dogu Türkistan'da öldürülen Türkler'in hakları sorulmadı taraflı sadece işlerine gelen davaları karara baglayan aihm terörist eylemde yakalanan 3-5 kansız için Türkiye'ye para cezası kesmeye gelince elinden geleni yapmakta kendine demokrat avrupadan beklenen budur.
Alt 21.05.2008, 05:04   #4 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

DiSiKURT adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 152
Ayaklar bas olursa, basta ayak olursa verilen kararda Türkiye'nin aleyhine olur.
DiSiKURT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.05.2008, 07:28   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Türkçü Bakış adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 134
Bunun gibi bir sürü karar varar. Artık sıradanlaştı bunlar.

Türkçü Bakış Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.05.2008, 07:39   #6 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Türkçü Bakış adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bunun gibi bir sürü karar varar. Artık sıradanlaştı bunlar.
Sıradanlaştı diye tepki vermeyelim istersen?İleti eklemek içinmi yazıyoruz yoksa!
Alt 21.05.2008, 08:25   #7 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletilerinin kalitesini arttır önce bana "laf sokmaya" çalışacağına. İşi tarihsel bir süreçte al, benzer kararları koy, ilk iletine kopyala-yapıştır yeteneğinin yanında yorum yeteneğini de göster. Zaten normal bir şekilde haber okuyan herkes görür bunu, Türkçü'nün görevi bu bilgiyi harmanlamak, yorumlamak ve kendi düşüncesine uygun şekilde sunmaktır. Şu haberde konu olan dava hangi davadır, sanıkların isimleri nedir, operasyon hangi operasyondur bunları belirt. AİHM'in önceki kararlarına atıfta bulun, nelerin döndüğü Türkçü bir retorikle aktar. Gidip AA'nın haberini kopyala yapıştır yaparsan alacağın cevapta bu kadar kısa olur.

İleti yazmak için ileti eklemek, "kopyala-yapıştır" ile olur.

Alt 21.05.2008, 08:27   #8 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Alıntı:
Türk Atak adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sıradanlaştı diye tepki vermeyelim istersen?İleti eklemek içinmi yazıyoruz yoksa!
Ayrıca öyle benim demek istediğim şeyi çarptırıp kendi lehine çevirmek gibi ucuz numarala kalkışma, Türk olan birine yakışmaz. Ben böyle birşey mi dedim, böyle bir ima da mı bulundum. Sırf kendi işine öyle geliyor diye beni güya PKK yanlısı, pasif biri olarak mı göstermek istiyorsun. Ayıptır yaptığın, bir dahakini hakaret olarak algılarım.

Alt 21.05.2008, 09:39   #9 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Ayrıca öyle benim demek istediğim şeyi çarptırıp kendi lehine çevirmek gibi ucuz numarala kalkışma, Türk olan birine yakışmaz. Ben böyle birşey mi dedim, böyle bir ima da mı bulundum. Sırf kendi işine öyle geliyor diye beni güya PKK yanlısı, pasif biri olarak mı göstermek istiyorsun. Ayıptır yaptığın, bir dahakini hakaret olarak algılarım.
Haberi kopyalayıp yapıştırmışım tamam peki bu haber haber bizim için haber özelligi taşıdıgı için önemlidir önemsiz bir konuymuş gibi bunları biliyoruz geç edasıyla konuya yorum yapmakta yakışmaz madem ben eksik bilgi veriyorum konuyu harmanlayamadım sen ekle o zaman katkıda bulun kimseye hakaret yada hakaret içeren sözlerle saldırmadım konuyu saptıran sensin burada magazin haberi olsaydı satırlarca yorum yapılırdı sen burda kalite kontrol uzmanıda degilsin benim Türkçülügümün kıstaslarınıda sen çizemezsin.
Alt 21.05.2008, 10:06   #10 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Alıntı:
Türk Atak adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Haberi kopyalayıp yapıştırmışım tamam peki bu haber haber bizim için haber özelligi taşıdıgı için önemlidir önemsiz bir konuymuş gibi bunları biliyoruz geç edasıyla konuya yorum yapmakta yakışmaz madem ben eksik bilgi veriyorum konuyu harmanlayamadım sen ekle o zaman katkıda bulun kimseye hakaret yada hakaret içeren sözlerle saldırmadım konuyu saptıran sensin burada magazin haberi olsaydı satırlarca yorum yapılırdı sen burda kalite kontrol uzmanıda degilsin benim Türkçülügümün kıstaslarınıda sen çizemezsin.
Kendi kendine takıl o zaman. Burada hiçbir Türkçü senin dediğin gibi bir magazin haberinin altına onlarca yorum yazmaz.

Alt 21.05.2008, 11:38   #11 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Paşaelili adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 231
Çok üzücü bir durum vede utanç verici dünyanın medeni ülkelerinin bir mahkemesi ne yazık ki hep Türkiye aleyhine kararlar vermiştir hep taraflı bir gözle bakmıştır bu haksızlıklar ilk değildir sonda olamaz hep Türkiye Cumhuriyetinin aleyhine karşı duruş sergileyen bu sözde medeni mahkemeyi kınıyorum
Alt 21.05.2008, 16:03   #12 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ TURANCI

TÜRK YILDIRIM adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 355
k.rt teröristlere yardım edenler gelecek bizim Askerimize kurşun sıkmasına yardım edecek ve biz onu yakaladığımızda kötü müdehaleden!!!! birde üstüne para vereceğiz böyle aihm ninde verdiği kararlarada... yazıklar olsun.
Kısa zamanda Tek millet, tek dil, tek devlet ve tek bayrak esasına dayanan ve sadece Türklerin yaşayabildiği uçmak (cennet) bir devlet kurulması için, devletin hiçbir kademesinde ve idaresinde Türk soyundan olmayanları barındırmayacağıma; bu mevkilere gelmek ve sadece Türk soyluları bu mevkilere getirmek için çalışacağıma, Türklüğüm, Gök Tanrım, kanım, soyum ve tüm kutsallarım adına and içerim.
TÜRK YILDIRIM Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.05.2008, 22:12   #13 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,046
AİHM, yasalar, anlaşmalar, antlaşmalar vs. hep hikâyedir. Hayatın değişmez en gerçek kuralı; sesi çıkmayana vururlar, ezerler. Onursuzu, gurursuzu hor görüp dikkate almazlar. Türkiye'nin kaderi, basiretsiz ve onursuz siyasetçiler değişmediği sürece hep bu olacaktır. Bu, AİHM'nin bizim aleyhimizde verdiği ilk karar değildir, son da olmayacaktır.

Bakın Amerika'ya, bakın İsrail'e. Onlara çatabilen kimse var mı? Yok. Neden yok? Çünkü bunlar tavırlarını net bir şekilde ortaya koyuyorlar, kendileri aleyhinde başlatılan her işe çok sert tepki gösteriyorlar. İşte böyle ülkeler çevrelerinde yıldırıcı etki yaparlar. Bizim gibi her önüne gelene mavi boncuk dağıtan ülkeler hakkında herkes olumsuz kararlar verir. Çünkü nasıl olsa karşılığında hiç bir yaptırım görmüyor.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.05.2008, 01:12   #14 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Karaton adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 29
AB bir hayaldir ve eziklik göstergesidir. Ne yazık ki devlet politikası olmuştur. Bilinen bir gerçektir ki ; zayıf devletler AB gibi bölgesel entegrasyonlara girerek güçlenmeye, uluslararası areneda aktör olabilmeye(karar alma, kararlarını uygulatma, diğerlerini etkileme) çalışırlar. Örneğin ordusu bile olmayan Belçika AB üyesi olmasa kim takar Belçikayı dünya siyasetinde...

Güçlü Türkiye'nin bu hayallerden vazgeçip kendi ayakları üzerinde durması ve aktör olabilmeyi kendi başına başarabilmesi gereklidir. Batı'dan medet umarak bu işler olmaz. İlle de bölgesel entegrasyon diyorsak yapılacak şey açıktır: Türki Cumhuriyetlere büyük ağabeylik yapmak onları bir çatı altında birleştirmek...

AİHM kararına da şaşırmamak lazım AB çıkarlarını gözeten bir karar. AB ve şeriatçılar ve kürtçüler "Hak ve Özgürlükler" , "Demokrasi" gibi terimlerin altına sığınarak yapmadıklarını bırakmadılar zaten. Bu olay da örneklere bir yeni numune olarak geçti...

Esenlikler...
Karaton Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.05.2008, 01:17   #15 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 985
Alıntı:
Türk Atak´adlı üyeden Alıntı

Alıntı:
Kendi kendine takıl o zaman. Burada hiçbir Türkçü senin dediğin gibi bir magazin haberinin altına onlarca yorum yazmaz.
Gereksiz bir çıkış sonunda söz düellosuna dönmüş olay aranızda, otağın amaçlarını ve kurallarını biliyorsunuz, böyle şahsi tartışmaların uygun ve şık olmadığını tekrar hatırlatıyorum.

A R S L A N Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
aihm , kararı?

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler