Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 11.07.2007, 01:46   #1 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

SANCAR1 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 82
SANCAR1 Rss Beslemesi
AKP milletvekili Aziz Akgül'ün beğenmediği* Türk bayrağının şeklini degiştirmek için kanun teklifi verdiği ortaya çıktı

AKP milletvekili Aziz Akgül'ün beğenmediği Türk bayrağının şeklini degiştirmek için kanun teklifi verdiği ortaya çıktı

Teklifi veren AKP Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül.

Aziz Gül'ün verdiği yasa teklifinin dönemi 22/4 Esas no: 2/772 Başkanlığa geliş tarihi 20.04. 2006 günü olarak TBMM Kayıtlarına giriyor.

Teklif AKP'lilerin hiç bir direnciyle ve protestosu ile karşılaşmadan olagan bir yasa teklifi gibi ilgili komisyona gönderiliyor.

Aziz Gül'ün verediği yasa teklifinde Türk bayrağının şeklinin değiştirilmesi için şu öneri getiriliyor: Türk Bayrağı dışında ay-yıldız kullanımında ayın saga olan açıklığının sol yöne çevrilmesi öngörülmektedir.
:twisted:
http://www.harekethaber.com/modules....article&sid=82
SANCAR1 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.07.2007, 01:54   #2 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

cihangir ender - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 48
cihangir ender Rss Beslemesi
Bu adamlar iyice saçmalamaya başladı. Ama kabahat bunlarda değil bunları seçenlerde. Zamanında Aziz Nesin halkın %60'ı koyun demiş ve büyük tepki almıştı. Bazen haklımıydı acaba diye düşünmeden edemiyorum.
Demokrasinin en kötü özelliği: Sizin bizim oyumuza bir, kürdün, zazanın, vs... eğitimsiz yabani maymunların oyu da bir.
Neyse... iyi geceler...
cihangir ender adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.07.2007, 02:22   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turan efe - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 216
Turan efe Rss Beslemesi
tam serefsiz bunlar. ne demek bu simdi.

Böyle bir seyin olmuyacagini biliyorum(kesinlikle darbe ile karsilasirlar) fakat bir serefsizin böyle birseyi akli'nin ucundan bile geçirmesi, kanimin beynime vurmasina yetiyor.
Alt 11.07.2007, 05:05   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Aybala - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 451
Aybala Rss Beslemesi
bu soysuzluğa nedense hiç şaşırmadım! hainler sandıkta görecekler.

M. Kemal Atatürk.
Aybala adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.07.2007, 07:34   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turak - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 720
Turak Rss Beslemesi
Bu diyarbakir karpuzunun yarin kalkarda ben yesil bayrak,ustundede arapca vede kurtce yazilar istiyorum diye anirdigini gorursem hic sasirmam.
TURKCU; başı dik, onurlu, korkulan, güçlü, saygın bir Türk devletini savunur. Türkiye'yi çaresiz, zavallı, güçsüz bir ülke olarak görmek isteyenlerle ve yanaşma-besleme-tetikçi-figüran bir ülke yapmak isteyenlerin karşısında her zaman Türkçüler olacaktır. Bu emanet bizim.. Bu emaneti sonsuza kadar koruyacağız.
Turk Oguz begleri, budun, esidin uze tenri basmasar asra yir telinmeser Turk budun ilinin, törüngün kim artati udaçı erti
Turak adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.07.2007, 11:10   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 380
Güntülü Rss Beslemesi
Onun suratının şeklini değiştirmek lazım işte o zaman bu ülkede nelerin değiştirilip nelerin değiştirilemeyeceğini öğrenir.
Güntülü adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.07.2007, 12:33   #7 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

BİLGEKURT - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 121
BİLGEKURT Rss Beslemesi
TÜRKİYE CUMHURİYETİ 1982 ANAYASASI

Birinci Kısım

Genel Esaslar

I. Devletin Şekli

Madde 1.- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin Nitelikleri

Madde 2.- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, ATATÜRK Milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin Bütünlüğü, Resmi Dili, Bayrağı, Milli Marşı ve Başkenti

Madde 3.- Türkiye Devleti, ülkesi ve milliyetiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe'dir. Bayrağı, şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara'dır.

IV. Değiştirilemeyecek Hükümler

Madde 4.- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 ncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
Senin İl'ini, Töreni
Kim bozabilir....?
BİLGE KAĞAN
BİLGEKURT adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.07.2007, 12:36   #8 (İleti Bağlantısı)
Türk , Türkçü , Atatürkçü

KızılKurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 88
KızılKurt Rss Beslemesi
Bu Türk Milletine ve YÜCE Başbuğumuza hakarettir...

Bunun gibi bir Şerefsiz hala ne hakla meclis'de (!) :?:
KızılKurt adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.07.2007, 12:53   #9 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

kartalTÜRK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 136
kartalTÜRK Rss Beslemesi
utanmazliktan baska birsey degildir bu.. Temsil ettiginiz millet sizin kadar aptal degil sayin(!) vekil..sizi sectiklerinede bin pismanlar. haddinizi bilin...
kartalTÜRK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.07.2007, 01:15   #10 (İleti Bağlantısı)
SAVAŞÇI

İletiler: 46
ATİLLA. Rss Beslemesi
Bunlardan her şey beklenir.Mecliste coğunluk onların diye er istediklerini yapabileçeklerini sandılar, ama yanıldılar.Yapamazlar yapamıyacaklar.
ATİLLA. adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.07.2007, 19:56   #11 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 28
Açina Rss Beslemesi
İşte kanımı donduran bir cüretkarlık bir nankörlük bir iğrençlik daha!!!

Bunlar Ulu Önderimizin kurduğu, Atalarımızın uğruna kan döktüğü Meclisimizin üyeleri!?

82 Anayasasına göre bir şey yapamazlar diye düşünmek yanlış! Kullanabilecekleri bir açık var! Federal yönetim yapmak içinde, başkenti değiştirmek içinde, İstiklal Marşımızı ve Bayrağımızı değiştirmekte içinde, dillendiremedikleri tüm sinsi planları içinde!
(Bir ara aklı evvel bir tipte çıkıp "Başkent İstanbul olsun" dedi, bir ara yine İstiklal Marşımızın melodisini yeniden yaptırmışlardı. Sanki o Marş onların hareketleri için yazıldı ya!!!)

Madde 4 der ki 1,2,3 maddeleri değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez!
Ama ya 4. Madde değişirse?

İşte sinsice fırsat kollanan bu söylemlerine bakılırsa! Bu Anayasanın evet bence de derhal değişmesi 4. Maddenin de 1,2,3. maddelere ek olarak değiştirilemez değiştirilmesi teklif dahi edilmez olması bu tarz saldırılarının sıklaştığı günümüzde ve yarın en acil ihtiyacımız!
Kahrolsun ki bunu yapacak siyasi irade ve güven veren iktidar adayı bulamıyorum!

Saygılarımla
Açina adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.07.2007, 20:04   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 53
Kök Börü Rss Beslemesi
O bayrak nasıl kazanıldı?Hiç utanmıyorlar mı?Tengri belasını versin hepsinin!!!
Kök Börü adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.07.2007, 22:26   #13 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

BİLGEKURT - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 121
BİLGEKURT Rss Beslemesi
Açina Kandaşım,

4. Maddenin değişmesi mümkün değil. Anayasa ya da kanun maddeleri kendi başlarına yorumlanmaz. Kendileri ile ilgili diğer maddelerle birlikte yorumlanır. Eğer 4. maddede ilk üç maddenin değiştirilemeyeceği yazılı ise bu 4. maddenin kendisinin de değiştirilemeyeceği anlamına gelir. Çünkü ilk üç maddenin teminatı 4.maddenin kendisidir.
Senin İl'ini, Töreni
Kim bozabilir....?
BİLGE KAĞAN
BİLGEKURT adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.07.2007, 11:34   #14 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 28
Açina Rss Beslemesi
BilgeKurt Kandaşım,
Umarım haklısınızdır. Ben hukukçu değilim. Pislikleri ayyuka çıkmadan 2-2,5yıl önce hukukçu arkadaşlarımla konuşurken ""teklif dahi edilemez" hükümü ihlal edilerek ya teklif edilirse cezası ne olur?" demiştim. Oturup ince ince buradan cesaret aldıklarını 1,2,3 maddeye gönderme yaparak değiştirelemez hüküm kılan madde 4 ün dokunulmazlığı olmadığı için değiştirilmesinin - tabi o çoğunluğu tek başına bularak değiştirmek- ilk üç maddenin özelliklerinin değiştirilmesine imkan tanıyabileceğini anlatmışlardı.
Daha sonra özellikle dikkat ettim ilk 3 maddeye karşı, başkent teşkilatı istanbula taşınması, federal devlet, İstiklal Marşımıza, son duyduğum bu Bayrağımıza karşı girilen bu polemikler.
Adamlar tutturmuş "sivil Anayasa yapcaz" diye seçim propagandası yapıyor, yurdum insanı kasketli ahmette (bu benzetme çok yerinde, çok oturaklı olduğu için kullanıyorum! başka bir amacı yok ek olarak belirtmek isterim) zannediyor ki sivil anayasayla kömür artık sadece seçim dönemi değil her daim bedava olacak!
Neyse konuyu dağıtmadan, umarım arkadaşım dediğin gibidir buna inanıp güvenebilmeyi çok istiyorum!
Saygılarımla
Açina adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.07.2007, 11:43   #15 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 55
ASLAN BASAT Rss Beslemesi
Yobaz zihniyet her sabah kalktıklarında acaba bugün nasıl bir ihanet etsem diye düşünüyor galiba.

Bugün bayrak, dün anayasa, ondan önce Atatürk ilkeleri derken her gün bişey değiştiriyorlar.Kimsenin de gıkı çıkmıyor. En son darbe olarak da ülkenin ismini değiştirmeye kalkarlarsa sakın şaşırmayın.
ASLAN BASAT adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler