Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 05.11.2007, 06:59   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 209
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
akp operasyon haberleriyle milleti uyuturken zamlar yagdı.

Bu operasyon belki de hic olmayacak, benim artık ümidim kalmadi. Bunlar bizi uyutuyorlar. Bu arada herseye zam geldi. Az önce benzin aldim.Sinirimden fiyata bile bakmadim. 3.10 TL gibi birseydi fiyati.
AKP güdümündeki basın bu zamları gecistiriyor.

----------

Son 1 haftada, ekmek, su, sigara ve benzine zam yapıldı
Son bir haftada, ekmek, su, sigara ve benzine zam yapıldı. Operasyon konuşulurken zamlar dikkatlerden kaçtı.

İstanbul"da suya yüzde 15 ila 134 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. 1 Kasım"da yürürlüğe giren zamla, ayda 10 metreküp harcayan yüzde 60"lık kesim 1 YTL zamlı ücret ödeyecek. 10 metreküp altında su kullanan konutlar yüzde 17, 10 ile 20 metreküp arasında su kullanan konutlar yüzde 75, 20 metreküpten fazla su kullanan konutlar suyu yüzde 134 zamlı ödeyecekler. İSKİ işyerleri için yüzde 26, resmi ve özel okullar için yüzde 34, hastaneler için yüzde 15 zam yaptı.

EKMEĞE ZAM

İstanbul"daki su zammının yürürlüğe girdiği gün Ankara"da da ekmeğe zam yapıldı. Daha önce 25 kuruş olan 150 gram ekmeğin fiyatı 30 kuruşa, 50 kuruş olan 300 gram ekmeğin fiyatı 60 kuruşa, 75 kuruş olan 450 gram ekmeğin fiyatı da 90 kuruş oldu.

ÖTV ZAMMI SİGARA VE BENZİNE YANSIDI

AKP Hükümeti Özel Tüketim Vergisi"ne zam yapınca, bir çok ürüne de zam gelmiş oldu. Hükümet ÖTV"ye yüzde 4 ila 10 arasında zam yaptı.

ÖTV zammı benzin fiyatlarını da etkiledi. Zamla 1 litre benzin 3.08 YTL"ye çıktı. benzinde dünya rekorunu elinde bulunduran Türkiye, 2.61 dolara ulaşan litre fiyatıyla arayı iyice açmış oldu.

TÜPGAZA ZAM

ÖTV zammı fakirin ocağına da tüpgaz zammıyla yansıyacak. Benzine gelen zamla 36 YTL"den satılan 12 litrelik tüpgazın 41 YTL"ye yükselmesi bekleniyor. Doğalgazda yüzde 9.52 araçlarda kullanılan LPG"ye yüzde 15.77 oranında zam geldi.

SİGARAYA ZAM

ÖTV zammı sigara fiyatlarını da etkiledi. Sigara piyasasının yüzde 70"ini elinde tutan Philip Morris sigara zammında gecikmedi. Philip Morris"in zamlı ürünleri dün piyasaya girerken, diğer firmalar da zam yapmaya hazırlanıyor. Philip Morris"in zamlı tek bir sigarasından hükümet 0.75 kuruş ÖTV alacak.

ULAŞIM ÜCRETLERİNE ZAM

Benzin ücretlerine yapılan zam beraberinde ulaşım ücretlerine de yansıyacak. Belediyeler de otobüs taşıma ücretlerine zam yapma hazırlığında.
Kubilay Kagan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.11.2007, 08:15   #2 (İleti Bağlantısı)
merhamet yok

korkusuz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 86
Zam getirmedikleri şey kalmadı, ulaşım araçlarına zaten zam yaptılar önceden akbili birkere basınca bir saat içinde ikinci basışımızda ücretsiz yolculuk edebiliyorduk şimdi ona %50 zam yaptılar. İçkiyede zam yaptılar.
Alt 05.11.2007, 08:24   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

MutluCanTürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 50
Daha bunlar başlangıç olsa gerek..Durmak yok zama devam..maalesef :(
MutluCanTürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.11.2007, 08:27   #4 (İleti Bağlantısı)
sadece Türk

Türk Yasemin adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 32
şimdi diyecekler ki "içki haram sigara da iyi değil. iyi aferin bunlara, helal olsun bu zamlar". bu insanların evine akp girip gaspetse yine görmezler.zaten operasyona da karşılar çünkü tayyip babaları "uygun değil,türkiye çıkmaza girer" diyor. aslında şu anki Türkiyede yapılan herşey müstehak bu insanlaa ama işte gerçek vatanseverlere olan oluyor arada. bu zamlar tayyip babalarına ve oğullarına helal olsun ne olacak canım biz aç kalsak da olur.
Alt 05.11.2007, 08:59   #5 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Türk Yasemin adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
şimdi diyecekler ki "içki haram sigara da iyi değil. iyi aferin bunlara, helal olsun bu zamlar". bu insanların evine akp girip gaspetse yine görmezler.zaten operasyona da karşılar çünkü tayyip babaları "uygun değil,türkiye çıkmaza girer" diyor. aslında şu anki Türkiyede yapılan herşey müstehak bu insanlaa ama işte gerçek vatanseverlere olan oluyor arada. bu zamlar tayyip babalarına ve oğullarına helal olsun ne olacak canım biz aç kalsak da olur.
Yasemin hanım, zamlar sadece sigara ve ickiye yapılmadı. Su ve elektriğe yapılan zamlar %50nin üstünde. Benzine %10, LPG'e %15 zam yapıldı. Bu %47 memnundur, başımızda nasıl olsa müslüman başbakan ve cumhurbaşkanı var.
Alt 05.11.2007, 09:14   #6 (İleti Bağlantısı)
Başbuğun Ordusunda Çeri

Gökhan Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 247
tayibullah ve kankisi abd gül içi,n bir şey yapmıyor diyenlere; Adamlar yapıyor işte hemde en alasından zam yapıyorlar.
Alt 05.11.2007, 09:56   #7 (İleti Bağlantısı)
sadece Türk

Türk Yasemin adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 32
Alıntı:
Kubilay Kagan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Yasemin hanım, zamlar sadece sigara ve ickiye yapılmadı. Su ve elektriğe yapılan zamlar %50nin üstünde. Benzine %10, LPG'e %15 zam yapıldı. Bu %47 memnundur, başımızda nasıl olsa müslüman başbakan ve cumhurbaşkanı var.
ben de bunu anlatmak istemiştim. yaptıkları tek bir güzel şey(ben hiç göremedim ama)onlarca kötü şeyi bastırıyor. bunu nasıl başarıyorlar hala anlamış değilim. bazen kara büyü yapmış olacakları bile aklıma geliyor. bu insanları uyutmak başka nasıl yapılabilir ki. aklım almıyor. örneğin;oğluna gemi almış diyorlar ki hangisi yemedi ki bu da yesin helal olsun. yani mantık şu: bundan öncekiler yedi diye her yeni gelenin yemesi helal. yani sömürülmek kader ve kader olduğu gibi kabulleniliyor anlayışı. tayyip bu %47nin canını istese yine helal olsun diyecekler. biz aç yaşayalım yeter ki tayyibin oğluna burs bulunsun okusun gemicikler alsın. okusun milyar dolarlık evler alsın. helal olsun. biz de burslu okuyalım .biz de gemi alalım biz beceremyoruz diye tayyibin oğlu da mı becerememek zorunda. ben bu zamlara üzülmüyorum. çünkü bir yerlerden bişeyler olması şart. akpye oy verenlerin en büyük bahanesi 5 yıldır zam yoktu olayıydı. bir musibet bin nasihatten iyidir. bu ülke bir çıkmaza girmediği sürece bu insanlar kör kalmaya devam edecekler. elbette zamlar bizi mahvedecek ama hayırlı olacağını ümit ediyorum.
Alt 05.11.2007, 10:01   #8 (İleti Bağlantısı)
Kızılca soysuz olduğu için atılmıştır

İletiler: 89
Evet, farkındayız... Bunların belediyeleri yaşadığım bölgede suya %130 zam yaptı. Çok şerefsizce bir davranış. Milletin durumundan istifade ederek eşkiya gibi taksitlere bindirilmeyi bekleyen vergileri topluyorlar. Vermeyene 2-3 ay hapis var.
baba erenler Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.11.2007, 10:47   #9 (İleti Bağlantısı)
Ulumil
Konuk

İletiler: n/a
Yaptıkları zam Türk ırkına yatırım yada hizmet olarakta gelmiyor. Türk ırkından zam diye çalınan para kendi adamlarıyla ,Türkiyeyi sömüren gayri Türk 2 bin aileye faiz olarak ödeniyor. amerikada 20 yilda alacagi faizi burda işbirlikçiler ve yabancilar 1 yilda alıyor.Bu para da Türk ırkının cebinden çıkıyor.Türkçü devrim olduğunda yapılacak ilk iş Türk ırkından faiz ve zam diye çaldiklari parayı almak ve soysuzlari asmak olucaktir.
  Alıntı ile yanıtla
Alt 06.11.2007, 19:31   #10 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,185
akp hükümeti ; elektriğe zam yaptı....

iyi de , niye kuzey ırakta yuvalanan terör örgütlerine dolaylı olarak "UCUZ " elektirik veriyor ??

pkk ; aldığı ucuz elektrikle eğitim kamplarında teröristleri eğitiyor , geliyor askerimizi şehit ediyor..

hükümet elektrik ambargosu dahi koyamıyor...
ucuz elektirik satmaya devam.....

nasıl olsa vatanda zam yapar , aradaki farkı kapatır.

boşuna dememişler " arap kürt partisi..."

adı üstünde..
KOCATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.11.2007, 03:56   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,721
Petrole yapılan zam aldı başını gitti yahu. Bu aralar benzine çok fazla zam yapmaya başladılar. Tayyip Sam Amcasını mı kızdırdı ne yaptı.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.11.2007, 04:12   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

MutluCanTürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 50
ADAM papaza günah çıkarmaya gitmiş:
"Papaz efendi, ben çok iyi bir adamım. Karıncayı bile incitmem. Bak ayaklarıma..."
Papaz eğilip bakmış:
"Bunlar ne böyle yahu?"
"Papaz efendi, bunlar ufak çıngıraklar. Ben karıncayı bile incitmem dedim ya, yolda yürürken görmeden bir karıncayı ezmeyeyim diye ayaklarıma çıngırak bağladım."
Papaz anlayamamış:
"Peki bu çıngıraklar ne oluyor?"
"Ben yürürken çıngıraklar ötüyor, çıngırakların sesini duyan karıncalar da kaçıyor."
Papaz başlamış gülmeye:
"Aman evladım, sen bana niye geldin? Böyle bir adamın günahı olur mu? Ben çok iyi insan gördüm ama, böylesini hiç görmedim. Sen cennetliksin oğlum, cennetlik!.."
Adam içini çekmiş:
"Sağ ol papaz efendi ama, pek dediğin gibi değilim. Benim de günahlarım var."
Papaz başını sallamış:
"Olmaz evladım, olmaz! Böyle bir adamın günahı olmaz. Olsa olsa hataların vardır..."
Adam yine içini çekmiş:
"Sağ ol papaz efendi, madem sen öyle dedin, ben geçenlerde bir hata işledim, onun için sana geldim."
"Anlat bakalım şu hatanı... Aslında hata filan değildir ya, sen evhamlısın... Bir dinleyeyim bakayım..."

ADAM başlamış anlatmaya:
"Geçen gün evde yalnız oturuyordum. Karım misafirliğe gitmişti. Kapı çalındı, açtım, komşunun kızı... Geldi oturdu karşıma, bacak bacak üzerine attı, içki istedi, verdim, kalk dans edelim, dedi, ettik ve sonunda beni baştan çıkardı... Bir hatadır ettim, şimdi ne olacak?"
Papaz adamı teselli etmiş:
"Üzülme evladım, herkesin başına böyle şeyler gelir. Sen o kadar iyi adamsın ki, bu hatan da affedilir."
Adam çok sevinmiş, teşekkür etmiş ve "Kusura bakmayın papaz efendi" demiş:
"Bir hata daha ettim!"
"Hayrola oğlum, o da ne?"
"Geçenlerde trenle gidiyordum. Bizim kompartımanda karımın bir arkadaşı vardı. Yolcular indi, ikimiz kaldık. Meğer kadının bende gözü varmış, o da beni baştan çıkardı, bir hata da onunla işledim."
Papazın yüzü asılmış:
"Oğlum iyisin, hoşsun ama, senin bu hataların giderek artıyor, dikkat et!"

ADAM tam çıkarken yine boynu bükük geri dönmüş:
"Papaz efendi, söylemeyi unuttum, ya da cesaret edemedim, ben bir hata daha işledim.
Papaz yüzünü buruşturmuş:
"Anlat bakalım! Bu seferki hatan yine o hatalardan mı?"
"Ah papaz efendi, sorma! Geçen akşam bir iki kadeh içip eve geliyordum. Yolda bir kadın gördüm, arabaya aldım. Karanlıkta kadın gözüme çok güzel gözüktü. O da bana yanaştı, derken yine aynı hatayı işledik. Bir de ne göreyim, kadın yetmişlik biri..."
Papaz fırlamış ayağa:
"Bana bak ulan! Ayağındaki o çıngırakları, sen al bilmem nerene tak! Karıncaları ezmeyeyim derken, hepimizi sıraya sokacaksın..."

DİYECEKSİNİZ ki:
"Eeee, sonra?"
Sonrası yok!

SÜLEYMAN Nazif, Galata Köprüsü'nden geçerken dilsiz, çolak, topal biri yolunu kesmiş, garip sesler çıkararak halini gösteriyor.
Süleyman Nazif'in de ters günü:
"Bana ne ulan, ben mi yaptım? Kim yaptıysa ona git!"

Hasan Pulur tarafından yazılan bu makale, 17 Eylül 2006 Pazar günü yayınlanan Milliyet Gazetesindeki köşe yazısıdır

Şimdi benim karşımda dert yanan akepelileri görünce ben de aynen şöyle diyorum: Banane ulan,ben mi yaptım? Kim yaptıysa ona git !

Daha dün benzine ikinci zam da geldi ve 3,140YTL oldu,akepeliler durmak yok yola devam demeye devam etsin.
MutluCanTürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.11.2007, 05:20   #13 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 791
Ekonomik istikrar var neden ortalığı alevlendiriyorsunuz arkadaşlar.
Lütfen akp nin yaptıklarını görmezden gelmeyim :)
ALTAR Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.11.2007, 05:45   #14 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

çalışmaya devam.AKP çalısıyor. durmak yok, zam yapıyorlar iste.Fıkrada ki gibi bir de konusuyorlar, Bush amcalarındna nasihat almak icin Amerikalılara gidiyorlar.Cok yararlı bir gezi oldu.Tabi bakan eşleri için. Haberlerde seyrettim.Babacanın esi alisveris yapıp otele bol bol cantalarla dönmüş.korumalrı arabanın bagajından otele tasıyorlardı paketleri
Alt 07.11.2007, 06:09   #15 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

Atsızcı_16 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 368
Bir çok kişi Akepe'ye zam yapmadıkları içinde oy verdi....

Lakin 5 senedir zam yapmayan bu adamlar 5 senelik zammı 1 güne sıkıştırdılar...

Ülke'nin satıldığı yetmezmiş gibi bir de bunlarla uğraşıyoruz...
Atsızcı_16 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler