Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 24.07.2007, 14:01   #1 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

TUVA HAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 423
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
AKP' Yİ BİRİNCİ YAPAN NEDEN

''Efendiler ve ey ulus; biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz."

M. Kemal ATATÜRK

Demişti son başbuğ genç Türkiye Cumhuriyetini kurarken... Ve Türkçü devrimlerini oylamaya, sunmamıştı, Biliyordu halkının ne kadar cahil olduğunu, biliyordu eğer seçim olsa osmanlı saltanatının gene seçileceğini.

Atatürk biliyordu, kendisinde somut olan tek şey Türklüktü, gerisi hikayeydi ve inkar etsede bu değişmeyecekti. Bu millet eskiden beri aslından sapmalara maruz kaldı. Türk çocuklarına medreselerde arap’ın, fars’ın dilini İslam ve ümmet adına öğreten ve onlara bu şekilde cennete giden yolları güya gösteren mollalar, nakşibendi meczubu osmanlı sarayı bunun bedelini, 1. cihan harbinde arab'ın, fars'ın ihanetiyle ödedi.

Onca yıl geçti aradan, Atatürk'ün ardından kılıflar sokuldu, sinsi yobaz tayfası boş durmadı, her daim güçlendi, millet Türkçü devrimden kopartıldı ve giderek tekrar yönetim zemininde güç kazandı siyasal islam. Elbette biliyoruzki; bu o kadarda kolay değil, 2. cihan harbinden büyük güç kazanarak çıkan a.b.d., dünyayı ülkelerde kukla yönetimler kurarak pasifize etme yönteminin bir ayağını Türkiye'ye yöneltti. Türk insanın, osmanlıdan kalma dini zaafları vardı ve bunu kullanabilirdi. usame bin ladin gibi birilerini istemiyordu ve ılımlı islam tasarısını islam inancının yogun oldugu ülkelerde yayması gerekti ne yazıkkide başarılı oluyor.

28 şubat vakası, bazılarının aklını başına almasını sağladı. Bunlardan biride recep tayyip erdoğan'dır. erbakanın öğrencisi olan tayyip, milli görüş kimliğinden ayrılması gerektiğini bunun böyle olmayacağının farkına vardı ve yeni bir oluşuma gitti. Bu tam a.b.d. nin istediği gibi ılımlı islam ismi altında olacaktı ki anca böyle başarılı olabilirdi ki nitekimde başardı. a.b.d nin ılımlı islam tasarısnın önde gelen isimlerinden said-i kürdi'nin torunu fethullah gülen yapılanmasının güçlü olduğu Türkiye'de gayri-Türk unsurlarıda eklersek artık tayyip erdoğan her halukarda açık ara birinci olucaktır.

Ancak unutulan bişe var bu ülkeyi kim kurdu ve hangi temelde kurdu?

Türk’ün son başbuğu, büyük isyancı, dönemin osmanlı sarayına göre büyük hain (!), büyük kafir (!) ve halifeye ve padişaha başkaldıran en büyük Türk olan Atatürk Türk milliyetçiliği üzerine kurdu, isterlerse %99 oy alsınlar bu değişmeyecektir/değiştiremeyeceklerdir.

Bu budun;

arapça’ya olan hayranlık düzeyindeki yönelişin ortaya koyduğu aşağılık duygusuna isyan ederek Türk dili için bir sözlük yazıp bunu deyim yerindeyse halifenin gözüne sokarcasına ona takdim eden KAŞGARLI MAHMUT gibi, emevi / abbasi zulmünün öcünü kanırta kanırta araplardan alarak Türkün yanan bağrına soğuk sular serpen CENGİZ gibi, Türk katliamlarının planlandığı bağdat’ı yakan HÜLAGİ gibi, 8. yy'da Azerbaycan’da arap ordularına ve arapların satın aldığı satılmışlar ordusuna karşı kahramanca direnen BABEK gibi, “Biz Türkün başbuğuyuz !” diye haykıran TİMUR gibi daha nicelerini çıkaracaktır.

TTK

(tarihsel kısımlar alıntıdır)
Eklenen Resim

TUVA HAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.07.2007, 14:46   #2 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Gökhan Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 247
AKP' Yİ BİRİNCİ YAPAN NEDEN:
a) arap dini müslümanlık
b) bağımsız kürtleri desteklemeleri
c) türban
d) laiklik karşıtlığı
e) hepsi
Alt 24.07.2007, 15:10   #3 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Komando adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 28
Lanet olsun, ben hala yediremiyorum kendime! Ya İzmir'de bu kadar çok oy almasına ne demeli?! Bütün kürtler belli ki bunlara oy vermiş!
Yıkılsın Kadifekale, yıkılsın çevresi!!!
Komando Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.07.2007, 15:44   #4 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

ÇAKABEY adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 17
kadifekaleyi neden yıkıyoruz ki bu pislikleri yakmalı , eskiden ne güzeldi canım İzmirim , dikiliyi biliyormusunuz heryeri bu itlerle doldu belediye başkanı kürt pkk lı bir it ve üç dönemdir seçiliyor ve bu itleri yerleştiriyor sürekli oraya sanki artık güneydoğuda bir yere gitmiş gibi hissediyorum kendimi memleketime gidince
ÇAKABEY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.07.2007, 16:01   #5 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Komando adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 28
Ben Karşıyaka'da yaşıyorum. Dikili'ye seneler önce bir kez gitmiştim, o zamanlar pek kürt yoktu. Demek orası da dolmuş!
Benim "Kadifekale yıkılsın"dan kastım, yer anlamında değil. O çevreye yerleşen kürtlerden bahsediyorum. Oradaki kürtler İzmir'in en zararlı yaratıkları!
Komando Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.07.2007, 16:13   #6 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

dikili belediye başkanı osman özgüven google dan aratın bakın yerel yönetim kimin elinde varın gerisini siz düşünün
Alt 24.07.2007, 16:14   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

NOGAYTÖRÜK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 42
Malesef doğu illerimizdede sorun böyle, özellikle Gaziantep son yıllarda büyük göç dalgası yaşıyor...Gezilerim sırasın da 75.yıl 80.yıl boyno çıksorut ,hacıbaba,karşıyaka gibi yerler tamamen kürdleşmştir.Türklerin azınlıkta kalma sebepleri ise az çocuk doğurmaları artı zenginleşmiş kürdlere kız vermelerdir...Ben en az 500 bin diye düşünüyorum..Özellikle ilçerinide sayarisek İslahiye nizip oğuzeli yavuzeli bunlarda dahil..500binden fazla diye düşünüyorum..Bazıları 11 milyon gibi düşük rakam göstermeye devam etsin bakalım...
NOGAYTÖRÜK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.07.2007, 16:16   #8 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

http://www.yeniasir.com.tr/ya2006/04...5&bolum=gunluk bakın yeniasırda ne yazmışlar okuyun da gazetemizi tanıyın
Alt 24.07.2007, 16:22   #9 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 21
kürtler her yere yayılmış ve iktisadi bir güç halinde hareket ediyorlar... Bir yere yerleşen kürt aile - ki genelde 4-5 aile birden yerleşirler- 2 seneye kalmadan işini kurar, evini arabasını alır ve bu böylece devam eder... Bizde birlik olmadığı için işte böyle neden der dururuz maalesef...
Neyse başlıktaki konuya gelince Mahmud Esad Bozkurt' un fikirlerini yasaya o zamandan koymak lazımdı diye düşünüyorum... O demişki -ATATÜRK gibi- Türk' ü Türk' ten başkası yönetmesin, Türkiye' de Türk' ten başkası ya hizmetçi olabilir yada köle... Ben Anayasa' mızın düzenlenip Türk Milletini ancak kanı Türk olanlar temsil edebilir maddesinin konmasını istiyorum... Bu şarttır... Kamu kuruluşlarında çalışacaklar içinde ilk şart Türk olmaları lazım gelir, yok eğer Türk değilse ama hizmet için boş yer kaldıysa Türklük bilincine bakılıp alınmalıdır...
Manastırlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.07.2007, 18:16   #10 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

SANCAR1 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 82
1-) Deniz Baykal
2-)ab-abd-medya desteği
3-)kürtçüler-yobazlık-mazlumu oynayan rte ve tayfasına acıyıp oy atan saflar-2 torba kömüre oyunu satan cahiller
4-)sağda birleşmeyi eline yüzüne batıran ağar-mumcu
SANCAR1 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.07.2007, 18:36   #11 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 133
kandaşlarım akp yi birinci yapan en büyük nedenlerden biride ki ben asla böyle düşünmüyorum halkımızın rte hükümetinin ekonomiyi düzelttiği ve türkiyeyi kalkındırdığı yönündeki güçlü inancıdır.tabiki hiç kimse gizli tehlikenin farkında değil o ayrı mesele en azından afyonda böyle düşünülüyor
KUTLUŞAD Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.07.2007, 18:51   #12 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 879
Alıntı:
SANÇAR adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
1-) Deniz Baykal
2-)ab-abd-medya desteği
3-)kürtçüler-yobazlık-mazlumu oynayan rte ve tayfasına acıyıp oy atan saflar-2 torba kömüre oyunu satan cahiller
4-)sağda birleşmeyi eline yüzüne batıran ağar-mumcu
Deniz Baykal'ın istifa etmesi sol oylarını arttırmaz. Sol bir parti hiçbir zaman %40 gibi bir oy alamaz. Çünkü sol kesimin tabanı bellidir.apo ya sayın dersen , millete '' ananı da al git '' diyip hakaret edersen , '' bak ben dindarım , namaz kılarım '' gibi laflar edip dini istismar edersen , işte o zaman çok oy alırsın. Halkın çoğu cahildir. Demokrasiye umut bağlarsak daha senelerce bekleriz. Atatürk , devrimleri bağımsızlığı kazandıktan sonra hayata sokmuştur. Eğer milli mücadele zamanında devrimleri uygulamaya kalksaydı millet osmanlı padişahını desteklerdi. Nedeni ise aynı : cahillik
Alt 24.07.2007, 19:03   #13 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

SANCAR1 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 82
Alıntı:
Balbal adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Deniz Baykal'ın istifa etmesi sol oylarını arttırmaz. Sol bir parti hiçbir zaman %40 gibi bir oy alamaz. Çünkü sol kesimin tabanı bellidir.apo ya sayın dersen , millete '' ananı da al git '' diyip hakaret edersen , '' bak ben dindarım , namaz kılarım '' gibi laflar edip dini istismar edersen , işte o zaman çok oy alırsın. Halkın çoğu cahildir. Demokrasiye umut bağlarsak daha senelerce bekleriz. Atatürk , devrimleri bağımsızlığı kazandıktan sonra hayata sokmuştur. Eğer milli mücadele zamanında devrimleri uygulamaya kalksaydı millet osmanlı padişahını desteklerdi. Nedeni ise aynı : cahillik
Deniz Baykal cahil ve fakir halka umut verecek bir politika sunmadı ve oylar muhalefetin politikasızlığından ve de akp ve türevlerinin her zaman taktiğ olan mazlum rollerine düşmekle gitmiştir oylar ..% 47 nin 25 i kemik oylarıdır o milli görüşçülerin filan o diğer 22 önemlidir büyük bir kısmı tepki oyudur tepki oyu atanlara ne söylesek azdır ...
hep akpnin kötü yanlarını anlattı,fakir cahil halk bunlara önem vermez rte ne yaparsa iyi yapar mantığında halk 2 torba kömüre bir çeyrek altına da oyunu sattı nitekim ... dini istismar ediyor ama 40000 tane klise yapıyor kuran kursu yıkıyor milyarlarca dolara klise restore ediyor dinler arası dialogda Hz.Muhammede küfür eden papa ile samimi pozlar veriyor sormazlar mı hani nerde müslümanlığın ? bu seçim halktan umudumu bitirdi nerede ise cidden büyük bir kesimi cahil , dipten bir dalga ile Milliyetçi bir dalga gelmez ise 3-4 yıl içinde halimiz zordur..bir de bu akpye oy verenlerin milliyetçi takılanları var ki ... kara cahilliğin resmidir ..
SANCAR1 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.07.2007, 21:05   #14 (İleti Bağlantısı)
Yalñuk oglı munsuz bolmas

Uruz. adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 156
bence bir sey daha var,bu gürcü adamin agzi iyi laf yapiyor ve halki kaba tabirle "kafalayacak" bir üsluba sahip
Uruz. Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.07.2007, 21:31   #15 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 101
arkadaşlar bence akp nin birinci parti olmasına sebeb olan şey şu bir hizmet yapıyor birşeyler yapıyor düşüncesidir.benim çevremde gördüğüm bunlar
trakyalı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
akp' , bİrİncİ , neden , yapan ,

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler