![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
AKP'li belediye başkanının Atatürk fıkrası!..
Emin Çölaşan'ın bugünki köşe yazısı..
İSTANBUL’da Mimarsinan Belediye Başkanı AKP’li Cuma Bozgeyik hem çok bilgili (!), hem de çok büyük mizah anlayışına sahip. Kalabalık ortamlarda piyasaya çıkıp fıkra mıkra anlatıyor. Son fıkrasını Habertürk ekranında kendi sesinden dinledim. Ertesi gün bu fıkranın bant çözümünü, yani káğıda dökülmüş biçimini orada görevli arkadaşlardan istedim. Sağolsunlar, faksladılar. AKP’li Belediye Başkanı Cuma Bozgeyik, dinleyici topluluğuna aynen şunları anlatıyor: - Başkan: "Kaymakam Bey, Kuşadası’nda kaymakamlık yaptı. Orada bir efe var, müthiş Atatürk hayranı. Atatürk deyince adam hemen ayağa zıplıyor, selam duruyor. Şöyle oluyor böyle oluyor filan. Şimdi gün oluyor harman oluyor, Atatürk’ün yolu Aydın’a düşüyor. Kuşadası’na. Şimdi efe de, istasyon meydanında çayhanesi var. Atatürk deyince adamın aklına böyle iriyarı, böyle palabıyıklı, ne bileyim üniforması filan, her şeyi ile böyle dev gibi bir adam hayal ediyor. Süslüyor dükkánını. İstasyona iner inmez ona çay kahve ikram edecek. Bekliyorlar. Şimdi tren geliyor, yavaş yavaş yanaşıyor. Bizim efe her şeyi ile hazır vaziyette. Trenden inecek o güçlü, heybetli, cüsseli adamı bekliyor şimdi. İniyor kısa boylu bir adam. Bıyık mıyık da yok. - Dinleyenler: Ha ha haaa... (Gülüyorlar.) - Başkan: Efe yıkılıyor bir kere şimdi. Olsun diyor, yüreği büyüktür bizim Ata’nın diyor. Sesi mesi gürdür şimdi filan. Tabii o zamanlarda televizyon melevizyon yok. Sesini filan bilmiyorlar. Konuşuyor. Sesi cılız bir adam. Eyvah, efe bir daha gidiyor. - Dinleyenler: Ha ha haaaa... (Gülüyorlar.) - Başkan: Bütün hayaller suya düşüyor yavaş yavaş. Olsun diyor, yüreği şeydir, büyüktür diyor. Geliyor şimdi. Ne içersiniz sayın paşam? Kahve diyor. Nasıl olsun? Şekerli olsun diyor. Yapma be paşam diyor. Böyle yığılıyor herif. - Dinleyenler: (Gülüşüyorlar...) - Başkan: Ha ha haaa... Bunu da mı yapacaktın bana diyor. Ha ha haaa... Efendim özür dilerim, o yörede şekerli kahveyi i... içermiş... Ve bizim adam orada düşüp bayılıyor... Ha ha haa... Hi hi hiiii..." AKP'li başkanın video görüntülerini izlemek için tıklayınız http://turkgazeteleri.com/GZT/hurriyet_gazetesi.htm Öyle bir zihniyetki, her fırsatta Atamıza dil uzatmaktan geri kalmayan bu kişiler, bey babalarından güç alıp Türk'ün kutsallarına olmadık şeyler yakıştırmayı kendilerine ilke edinmiş bir vaziyette hala o sıcacık koltuklarında sefa sürüyorlar. Umarım,yetkili kişiler başkan hakkında gereken işlemlerini en kısa zamanda başlatırlar. Birde utanmadan özür diliyor.Bizlerde özürünü kabul edip, unutacağımızı sanıyor. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
ALLAHIN BOZGEYİĞİ SEN GİT ÖNCE KENDİ BOYNUZLARINI KISALTTIR,O KADAR UZAMIŞLARKİ ÖNÜNÜ GÖREMİYORSUN,MAZALLAH BİR TARAFINA KAÇIVERİR ADAMIN BU BOYNUZLAR.ALLAHIN BOZGEYİĞİ SENİ!
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
VİDEOYU İZLEYİNCE İĞRENDİM.ÜSTELİK YUNANİSTAN'DAKİ ATÜTÜRK EVİ'Nİ ZİYARETTEN DÖNERKEN ANLATILIYOR BUNLAR.AKLIMA ŞEVKİ YILMAZ'IN HACDA YAPTIĞI MALUM KONUŞMA GELDİ.NE KADAR DEĞİŞTİK BİZ DESELER DE YUTTURAMAZLAR.
HANİ ŞU FINDIK REKLAMINDAKİ GİBİ. "YERSEN..." |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Atatürk'ün ululuğunu bilen ve onu kanında hisseden bir adam böyle şeyler demeye utanır. Bu tür şeyler Atatürk'e hakarettir. Anayasada böyle şeyler suç olmalı.
Bu adam gibiler ve bu zırvaları fıkra niyetine dinleyip gülenler Or(ganize edilmiş )Çocuklarıdır |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bu soyadı taşıyan birisinden tam da beklenecek bir davranış.Onun gibi geyiklere bizim oralarda ne derler biliyor musunuz?
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ülkemizde Atatürk e yönelik söylemler Cumhuriyeti hedef alan söylemlerdir. Ne garipki Cumhuriyet ile birlikte sığıntı olarak yaşayan osmanlı yöneticileri tekrar iktidara gelmiştir. İnsanlarımız ne yazikki osmanlının çöküşü ile gereken dersi alamamıştır. Hala din bazında siyaset yapılıyor ve insanlarımızı bu siyaset oyuncağı cazbediyor.
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bu olay kameraların önünde, Türk insanın gözünün içine baka baka yapıldı.. Çok utanç verici ki, bu şahıs, bu hareketinden sonra hala milletin ona bilinçsizce verdiği koltukta oturmaya devam ediyor. Hakkında fıkra uydurduğu kişi olmasaydı şimdi amerikanın kucağında oturuyor olacaktı.
Artık onlar sana şekerli kahve mi söylerdi yoksa dondurma mı yalatırlardı bilemiyorum!!! |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Şahıs sıkışınca "özür dilerim" gibi laflar etti ama bu kesmez. Bunların çoğunun kafa yapısı budur... Çünkü "milli görüş" çizgisinden gelmişlerdir. Zora girince ya özür dilerler, ya da "biz artık değiştik" deyip sıyırmaya yeltenirler. Ankara'dan iki avukat bu adamın sözleri için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundular. Ayrıca Bozgeyik hakkında tazminat davası açacaklar. Bu konuda Yargıtay'ın bir kararı var. Hepimizin, herkesin bilmesi gereken bir karar.
Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin Esas 1994/6361, Karar 1995/4352 sayılı kararı. Kararın başlangıç bölümünü özetliyorum: "Atatürk'e hakaret nedeniyle kişilik haklarının ihlali. Her Türk yurttaşının tazminat davası açması. Nesep bağı (akrabalık, soy ilişkisi) aranmaması. Karar özeti: Atatürk'e hakaret eden kişiye karşı her Türk yurttaşının tazminat davası açma hakkı vardır. Ayrıca Atatürk ile nesep bağı bulunması aranmaz." Bu karar doğrultusunda her Türk yurttaşı, Atatürk'e hakaret eden kişi hakkında tazminat davası açabilir. Davaları bulunduğunuz yer mahkemelerinde açabilirsiniz. Hakaret eden başbakan, siyasetçi, belediye başkanı vesaire olsun, hiç fark etmez. Ayrıca ceza davası açılması ise savcıların görevi. Bu konuda savcılıklara dilekçe verebilir. |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Geyiği akepeden ihraç etmişler.(Ben ödüllendirirler diye düşünüyordum.)Savcılıkta 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açmış hakkında.İnşallah hapse girip beter olur.
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu sahsiyet(siz), Akp den göz boyamak icin AKP den ihrac edildi lakin halen daha belediye baskanligi görevinde bulunmaktadir. Söylenecek cok söz var ama terbiye sinirlari icerisinde kelime bulmakta göclük cekiyorum.
|
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|