![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
AKP'nin İğrenç Vaadi (Afganistana İleri Operasyon Askeri Gönderilecek
Büyükanıt, "Ben bu göreve başladıktan bir ay sonra 'Afganistan'a terörle mücadele kapsamında tek asker gönderilmez' diye bir demeç verdim, ki halen aynı görüşü paylaşıyorum" dedi.
Afganistan'daki Türk askerlerinin ISAF kapsamında uluslararası güvenlik kuvveti olduğunu ifade eden Büyükanıt, ISAF'ın terörle mücadele görevi olmadığını kaydetti. Büyükanıt, "Eğer ilave asker gönderildiği takdirde bunlar terörle mücadele için kullanılacaktır, şu anda o yetki bizde yok zaten. Dolayısıyla, 'terörle mücadele için asker gönderemeyiz' derken, aynı zamanda asker olarak da yetkimizin olmadığını ifade etmek isterim" diye konuştu. "ISAF için gönderdiğimiz askerlerin terörle mücadele sorumluluğu yok" diyen Yaşar Büyükanıt, Türk askerinin istendiği bölge olan Güney Afganistan'ın çarpışmaların en şiddetli yer olduğunu hatırlattı. Büyükanıt, "Ben şunu da ifade ediyorum, şu anda TSK 10 binlerce insanıyla terörle mücadele ediyor, bir başka alanda, başka amaçla terörle mücadele ne kadar doğru olur, ben onu herkesin takdirine bırakıyorum, ama benim kişisel görüşüm böyle bir şeyin olmamasıdır" dedi. Dış işleri Bakanı Ali Babacan ,Afganistan'a Asker gönderilmesi konusunu önümüzde ki günlerde mecliste Gündeme getireceği belirtildi. Dış işleri Bakanı Ali Babacanın böylece 5 Kasımda ABD'ye ne vaad verdiği ortaya çıktı. Terörle mücadele adı altında Askerlerimizin ölüme gönderilmesini asla kabullenemeyiz. Bu şerefsiz plan insanın aklına isyan ettiren şeyler getiriyor. 1- Madem Terörle Mücadele adına yapılacak,NATO neden pkk operasyonlarımız için asker göndermiyor? 2-Beceriksiz ABD askerinin iğrenç planlarına neden alet ediliyoruz? 3-Bir sonra ki Vahim plan yada senaryo ne olacak? |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Başımızdaki hükümet,ülke adına değil sadece kendi çıkarı için emperyalist ülkelerle işbirliği yapıyor.Türk Silahlı Kuvvetleri ninde Nato ya üye olmasını,elinden geldiğince kullanıyor.Bize ne elin talibanından!Başımızda pkk denen pislik varken.Büyükanıt paşa güzel söylemiş ama...
Nato'nun ne olduğunu hepimiz biliyoruz,ne amaca hizmet ettiğini... yazık çok yazık..Benim ülkemde Türk askeri şehit edilirken,TSK dan bazı kuvvetler gidecek başkasının ülkesinin düşmanı için savaşacak,ölecek...Birkaç bin dolarla avutulacak...Amerikanın bayrağını flamasını çekecek vs. Yazık... |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
NATO bizden asker istiyorda biz neden isteyemiyoruz? Dick Cheneey denen domuz suratlı adam bugün geliyor ve Çantasında İran operasyonu ve Vaad edilen Afganistana Asker projesi var.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Yan gelip yatmasinlar diye,afganistana gönderiyorlar,ABD icin savasip ölecek askere ben sehit demem,iktidar hevesliyse,kendi secmenini göndersin,onlar sever sehit olup,cennette hurilerle alem yapmayi TTK
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bu konu ilk defa gündeme gelmiyor. Bundan 2 yıl önce NATO Taliban ile mücadele için Türkiye'den asker talep etmişti. Başbakan Erdoğan:'Önüme bir kağıt gelmedi. Böyle birşey yok.' diye beyanat vermişti. Genelkurmay Başkanımız Büyükanıt ise talebi doğrulamış 'Bizim Afganistan'a gönderecek tek askerimiz yoktur.' demişti. Ve biz Afganistan'a asker göndermedik.
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Adamlar kendi kafalarına göre ABD'ye vaad veriyorlar,Milletten her şey saklanıyor hatta kendi vekillerinin bile çoğunun bu olaylardan haberi olmadığına eminim.AKP'nin kuyruklu 6-7 bakanı bu pis işleri çevirmektedir. Y.N: Hakaret sözü yok. |
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Türk askerinin Afganistan'da köktendinci yobazlara karşı sıcak çatışmaya girmesi ordumuza yeni tecrübeler kazandırır. Hem iyi 'antreman' olur, çünkü bizdeki kara yobazlar eğer önümüzdeki yıllarda derin şeriatçi devrimi gerçekleştiremezlerse taliban gibi silaha sarılacaklardır. Hem Özbeklerin ve yobazlar tarafından yıkılanTürk tarıhi eserlerinin intikamı alınmış olur. Orta Asya'da kökten islamcı ve terörist sızlamalara karşı set çekilir... Ama hükümet pazarlıklar konusunda çok bonkör oluyor, bir karşılık koparabileceğini sanmıyorum.
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
1-Taliban, kürd eniğine benzemez,Ölümden korkmazlar çünkü ölmeyi Allah adına yaptıklarına inanıyorlar. 2-Başka bir ulusun topraklarını Amerikan emperyalistleri için işgal etmek oradaki direnişe karşı savaşmak ve ABD'nin cebini kasasını doldurmak hangi akla hizmet olacak. 3- Çok asker kaybedeceğiz ve Ölen askerlerimize nasıl Şehit tanımını kullanacağız? Özür dileyerekten,bunları doğruca düşünmemiz gerekiyor. Dağlık arazi ve kara harekatlarında Dünyanın en güçlü ordusuyuz.Beceriksiz Yankilerin emelleri için neden ölmemiz gerekiyor? |
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Askerlerimiz Kore'ye gittiğinde ne oldu soydaşlarım?
Kuşatmaya alınan amerikan tümenini kurtarmak için ölüme atladı.Nerede sağlam komunist tümenleri varsa Askerimiz oraya gönderildi.Çünkü komuta başkasındaydı. Şimdi de durum başka olmaz.Çok değerli amerikan askerleri ölmesin diye bizim askerimizi öne sürecekler. Afganistan da amerikan askerleri baskına uğramamak için arabalarına Türk Bayrağı çekiyor.Bayrağımızı böyle kullanan şerefsizler askerimizi kim bilir nasıl kullanır. amerika bi tarafını sağlama alacak diye verilecek asker yok bizde dick efendi.Git müttefikin kıro peşmergelerden iste asker.
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Yüce Türk çerilerinin bir damla kanı hiçbir tavize ve sizin tabiriniz ile koparabilecek şeylere değişilemeyecek kadar kutsaldır.İslamcılar ile çatışmaya girmek şanlı ordumuza ne gibi bir şan katacak çok merak ettim. Her aklınıza geleni yazmak Türkçü bir otağda bunları dillendirmek size bir şey kazandırmaz.
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü Bozkurt
|
Coni Afganistana Iraka girerken bize mi sordu?
Baktilarki her iki Isgalde tam anlamiyla bir fiyasko, hergün askerleri geberiyor o vakit ordan burdan asker dileniyorlar. Dilerim Komutanlarimiz buna karsi cikarlar, bizim sorunlarimiz bize yetiyor birde coni'nin fedailigini mi yapacagiz. |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Menderes'in Kore'ye askerlerimizi göndermesi ne kadar gereksizse, Erdoğan'ın da Afganistan'a asker göndermesi o derece gereksiz ve boşunadır. Türk Askeri'nin görevi Türk Vatanı'nı ve Türk Milleti'ni korumaktır. Neden gidip Conileri Afganistan'ın salyalı yobazlarından korusun ki?
Amerika güç yetiremiyorsa geçmişte Vietnam'da yaptığını bugün de Afganistan'da yapsın ve yenişemediğini kabul edip çekip gitsin. Biz neden Amerika'nın ihtiraslarının bekçiliğini yapacak mışız ki? |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bugün Pembe Köşk'te bir saat kadar görüşme yapan Cheney'in böyle bir dönemde gelişine şaşırmamak gerek.
Görüşmenin özünde, "Irak ta ne olursa olsun göz yumun çünkü biz ordan gelecek petrol gelirine bakarız", "Afganistan işini de siz hallediverin" diyebilecek bir küstahla görüşüp el sıkışanlar utansın. Bu tip adamların ipini tutan, düz yolda yürümekten aciz Amerikan başkanı efendiye de "Senin baban da Bushtu" demek gerek. |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|