![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Akraba evliliği sapıklık değil de nedir?
Soydaşlar ben akraba evliliği hakkındaki görüşlerinizi almak istiyorum.Son günlerde bu durumun malum kesimde bir kültür haline dönüştüğünü farkettim.Annesiyle babasının birinci derece akraba olduğunu gururla söyleyenler mi dersiniz,müstakbel eşinin de akrabası olacağını söyleyenler mi dersiniz.Bu gibilerle sık sık karşılaşmaya başladım.Sağlık açısından sakıncası bir yana bu bir sapıklık değil midir?İğrençlikler içinde normal bir yaşam sürmeye çalışanlarla zaman geçirmek zorunda kalıyorum şu sıralar.
Sizin yorumlarınızı almak istiyorum.Bu nasıl bir anlayıştır.Bunlar kendi kanından birine göz koyuyorlarsa,kendi ailesi dışındakilere ne yapmazlar. Gerçekten zcıyorum bunlara.İyi akşamlar. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Gelenk ve göreneklere saygılıyım.Bana çok ters.Ancak sahip çıkması için ölürsem eşim orta da kalmasın diye kardeşime evlenmesini söylerim veya ona sahip çıkmasını kardeşim de Türk kanı taşıdığı için benim gözümle bakmaz.Çok iğrenç aynı evde büyüyen yiyen içen kardeşinle evlenmek ben yüzüne bile bakamam bırakın çocuk yapmayı.
Saygılarımı sunarım. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sen Trakyali degil Sülemaniye'lisin
Alıntı:
Kemal Sunal'nin Kibar Feyzo filminde bizleri güldürerek aydinlattigi sahneyi hatirlayiniz. "HH$$$TT arkadas avrada gac para ödedin? Ne parasi bir birimizile tanistik ve evlendik. - Yani para ödemedin mi? Yav kardesim git isine bee. Deli midir nedir NOT: Bu arada Kemal Sunal'i da rahmetle anmis oldum Yönetici Notu: Türk abacasında "w" diye bir harf yoktur. Buğra |
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Akraba evliliği, ilkel topluluklarda ve bilhassa kürtlerde yaygın bir iştir. Bunun pek çok sebebi vardır. En yaygını "topraklar yabancıya gitmesin" düşüncesidir. Burada "yabancı" ifadesiyle kasdolunan, aileden olmayan kişilerdir. Yani amaç, aslında maddidir. Çünkü özellikle kürtler, toprak uğruna birbirleriyle çok çetin savaşlara tutuşmuşlardır. Ekip biçilecek toprak uğruna bugün bile hâlâ birbirlerinin kanlarını dökmektedirler.
Bir diğer sebebi de yobazlıktır. Bunlar, dar kafalı olduklarından dışarıyla uyum sağlayamıyorlar ve kendi oluşturdukları küçük dünyalarının içinden çıkamıyorlar. Bu yüzden akraba evliliği yapıyorlar. Zaten yapılan bu akraba evliliğinde ne kız erkeği, ne erkek kızı görüp beğenmiyor. Aileler işi aralarında bitiyor ve erkek ile kız ancak evlendikten sonra birbirlerini görebilmeye muvaffak olabiliyor. Bu tabi çok iğrenç bir şey. Koca memlekette kız/erkek mi tükendi ki insan gidip akrabasıyla evlenir? |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
İnsanlar birçok kalıtsal hastalığın genini taşır. Normal aile yapısında da hamilelikte çocuğun hastalıklı doğma olasılığı %25, taşıyıcı olma olasılığı %50, genin bozuk kopyasını hiç almamış olma olasılığı ise %25'tir. Akraba evliliklerinde aynı soydan geldikleri için anne ve babanın aynı genin bozuk kopyasını taşıma, yani hastalığın taşıyıcısı olma olasılığı çok yüksek olduğundan çocuklarında hastalıkların oluşma şansı çok daha fazladır.
İşte akraba ile evlenme, zararlı baskın ve çekinik genlerin üst üste gelerek frekanslarının çakışması sonucu ortaya çıkma ihtimalini artırdığından genetik hastalıkların görülmesine yol açabilmektedir. Bunların çocukta görülmesi için ana ve babanın her ikisinin de en az bir zararlı çekinik gene sahip olması gerekir. Türkiye gibi akraba evliliklerinin yoğun olduğu ülkelerde, sakat bebek doğumları çok sık görülmektedir. Akraba evliliklerin görülmesinin sebepleri arasında genellikle, aileye ait mal varlığının dağılmaması, aile bireyleri arasındaki sevgi ve saygıyı korumak, akrabaların evlilik ve sosyo ekonomik beklentilerinin aynı olması ve karşı cinsle rahat iletişime girememe gibi etkenler sayılabilir. Akrabalar arasında yapılan evliliğe endogami denilmektedir. Endogami bir sapıklıktır ve TÜRK töresinde kati surette yeri bulunmamaktadır. TÜRK ; ancak ve ancak kendisine akraba olmayan başka bir TÜRK ile evlilik yapmalıdır…Yabancı kişilerle yapılan evlilikler ırkı bozar ve melezleşmeye neden olur. |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Akraba evliliğinden sakat bebek doğar. Çocuklarda zeka geriliği, kansızlık, kalp hastalıkları, görme-işitme bozuklukları, organların anormal gelişmesi gibi çok ciddi sorunlara yol açar. Bu bilimsel olarak saptanmış bir gerçektir. Ama muhammed'in dinine göre akraba evliliği helaldir.
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Kemal Paşa kandaşım, İslamcı siteler senin ve değerli kandaşlarımın dediğinin tersini söylüyor.
Mesela birinden alıntı yaptım.Arap yalakalığı yapan kişilerde göze çarpan en önemli husus kıvırma konusunda ki üstün becerileridir! Bilimsel açıklama; "Akraba evliliği sakat doğumlara sebep oluyorsa İslâm akraba evliliğine neden izin vermiştir?Sakat doğuma akraba evliliği değil, hastalık (kan uyuşmazlığı, ırsi hastalıklar...) neden olur. Yani her arkaba evliliği sakat doğuma neden olmaz, sakat doğuma neden olan hastalıklardır, hastalık akrabada olsun veya olmasın fark etmez..." Zaten Kur'an da akraba evliliklerinin önünü açmıştır. Yani bu konuda bir yasak yoktur. Ahzâb 37; Hem hatırla o vakti ki, o kendisine Allah'ın nimet verdiği ve senin de ikramda bulunduğun kimseye: "Hanımını kendine sıkı tut ve Allah'tan kork" diyordun da nefsinde Allah'ın açacağı şeyi gizliyordun. İnsanlardan çekiniyordun. Halbuki Allah kendisini saymana daha lâyıktı. Sonra Zeyd o kadından ilişiğini kestiği zaman, biz onu sana eş yaptık ki, oğulluklarının ilişkilerini kestikleri hanımlarını nikâhlamada müminlere bir darlık olmasın. Allah'ın emri de yerine getirilmiştir. Ahzâb 50; Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Akraba evliliği TÜRK töresinde kati surette yoktur.
kürtlerde , araplarda , ümmetçilerde , yobazlarda akraba evliliği çok sık olarak görülür.. O nedenle ; bunların zeka seviyeleri düşüktür. |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Sayın Ötüken, akraba evliliklerinden %40 oranında engelli çocuklar doğmaktadır. Bunlar bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.
Ama eminim muhammed'in ilkel kitabında "sigara helaldir" yazsaydı, salak yobazlar ona da kılıf bulurdu. "Sigara zihni açar, hazmı kolaylaştırır, psikolojik rahatlık sağlar " gibi cevaplar verirlerdi. Modern tıp ve bilim varken, 6. yüzyıl hurafelerine inananların aklına tüküreyim. |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ben gebzede bir fabrika'da çalışıyorum.İşcilerin çoğu akraba evliliğini olağan birşeymiş gibi görüyor.
İşin kötü tarafı karadeniz Türkleri'de bunu olağan görenler arasında. Tam anlamıyla pislik. |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yetkilisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
![]() |
Alıntı:
Akraba evlilği yapan kürtlerin, ümmetçilerin , yobazların , arapların , çapulcuların "normal zeka" seviyesine sahip olmadığı aşikardır. Neticede " anormal" insanlardan yine " anormal" insanlar doğar. |
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Akraba evliliği, yalnız kürtlerde değil Anadolu Türklerinde de alevi sünni farketmeksizin yaygındır. Türk dünyasında akraba evliliği bir tek Türkiye Türklerinde görülmektedir. Bugün akraba evliliği yaptığınızı söylediğinizde Orta Asya Türklerinde adam yerine konulmaz çadırlara bile alınmazsınız.
Bu kadar akraba evliliği olmasına karşın sakat insan sayısı küçük bir farkla Avrupa ülkelerinden azdır. Demekki akraba evliliği olmasa aradaki fark çok büyük olacaktır. Bu bile genlerimizin düzgün olduğunun delilidir.
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Konuyla ilgilenip,görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Olaya değişik açıdan bakmakda gerekli diye düşünüyorum
mesela dayı kızı hala oğlu gibi uzak çarpraz akrabalık olabilirmi ve hangi şartlarda mesela çeşitli ırkların yaşadığı bir bölgedesiniz İzmiri ele alalım 70 çeşit millet çingene arap kürt laz slovak laz ve benzerleri dayı kızıla evlenmek ırkın bozulmaması açısından avantajlı olabilirmi? çünkü böyle bir durum var diyelim her ikiside ayrı biriyle evlenmeye kalksa ırksal açıdan risk artar soylu Türk genlerinin bozulabilmesi olasılığı artar hiç evlenmemeğe oranlada ırk için tercih edilebilecek yönü varmıdır? Ayrıca yahudilerin büyük oranda çapraz evlilik yaptıklarını düşünürsek ırklarının bozulmaması için ve 15 milyonluk yahudinin dünyayı nasıl yönettiğide ortada onlarda hiçde sakat doğum olmuyor. Ayrıca akraba evliliğinde birinci derece olanlarda sadece riskin fazla olduğunu okumuştum yani amca çocukları gibi onlardada genlerde ırsi bozuklukda meydana çıkıyormuş sakatlık aynı şekilde akraba olmasa dahi bi tarafda ırsi bozukluk varsa yine çocukların sakat doğma oranı yüksek. Bunları göz önüne alarak bilim ve töre ne diyor bu konuda bakmak gerekli sizler daha iyi biliyorsunuzdur eski türk törelerini. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| akraba , de , değil , evliliği , nedir? , sapıklık |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|