Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 04.05.2007, 13:01   #1 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 1
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Aleviler TÜRK'müdür?

Bu konuda bilgi sahibi olan kandaşlarım benimle ve diğer kandaşlarımızla paylaşırsa sevinirim.
OzganSah Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.05.2007, 13:16   #2 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 248
Bir kac ay önce actigimiz "TÜRK SOYLU ALEViLER" basliginda bu konuyla ilgili gercekleri ve Türkcülerin bakis acisini ögrenebilirsiniz.

Su adrese tiklamaniz yeterli olacaktir:
http://atsizcilar.com/forum/viewtopi...0601b150de955b

TTK
Tomay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.05.2007, 14:25   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Serhat adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 270
Yanlız bir noktaya dikkat etmek gerekir..

Alevi kırolarla, Alevi kandaşlarımızı iyi ayırt etmek gerekir...Alevi kırolar her türlü hayvanımsılığı yaşam tarzı olarak benimsedikleri için "Alevilik" dışlanmış adı kötüye çıkmış ve insanlara kötü gelmiştir...

Kıro .... her olayı berbat ettikleri gibi (1 mayıs, Nevruz) Alevilik inancınında adını kötüye çıkarmışlardır...
"...Yüzlerce büyük millî kahraman dururken maymun suratlı, kan içici, riyakâr Asya ve Avrupa serserilerinin resimlerini duvarlarına asacak kadar beyinsiz ve haysiyetsiz olanlara gerçeği öğretmek için boşuna vakit harcama. Onlarsa belâlarını bulacaktır. Sen vakit kaybetmeden bir baltaya sap olmaya çalış. Bir baltaya sap olmak demek, millete hizmet edecek bir yer, bir subaşına geçmek demektir..."

H.Nihal ATSIZ
Serhat Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.05.2007, 18:33   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KUTADGU_BİLİG adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 40
kürt soylu ahmak,asalak,havyansal ve daha sayamayacağım bir çok ozellik taşıyan alevilerin asıl türk soylu alevilerin adını kotuye çıkarmasından oldukça rahatsızım.Zaten bunlar azınlıktadır.Ayrıca ben Türkçülük'de ve Turancılık'da mezhep ayrımına karşıyım ki dogru olan bizler tarafından kabul goren budur.Unutmayalım ki bizi birleştiren unsur yobazların dediği gibi din değil Türklük ve Turan aşkıdır.
KUTADGU_BİLİG Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.05.2007, 18:48   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,983
Serhat kandaşım, otağımızın Hayvan Severler Derneği tarafından kapatılmasını istemiyorsak, lütfen hayvanlara hakaret etmeyelim.
Alt 04.05.2007, 19:29   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ALPGIRAY adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 308
Alevilik veya sunnilik irk deyil bir dini mezheptir. Kisi eger Türk ise bizler onun mezhebine bakmamiz bile yanlis olur.

Kisi ister alevi, ister sunni hatta ataist bile olabilir, bu bizi ilgilendirmez eger Türk ise ve damarindaki asil kanin farkindaysa bu bizim icin yeterlidir.
ALPGIRAY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.05.2007, 17:29   #7 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tonyukuk19 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 417
Alevi Türkler Atatürke ve değerlerine sahip cıkan kesimdir, ben kendime alevi Türkleri daha yakın buluyorum.
Tonyukuk19 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.05.2007, 17:45   #8 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 67
Neden kimse "Sünniler Türk'müdür" diye sormuyor?
Bende sünniyim ama sünni Türklerin alevi Türkler
kadar Türklük konusunda hassas olduklarini söylemem oldukca zor.
Acaba kac tane sünni aile kizlarini istemeye gelen damat
adayina kökenini soruyor?

Aleviligin soysuz kürtlerle falan ilgisi yoktur.Alevilik islam dininin Türklere uygun olan bir yorumudur.
Sünnilik ise arapligi ön planda tutan emevi islamin bir uygulamasidir.Bu isin gercegi budur.
Türk Genci Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.05.2007, 18:37   #9 (İleti Bağlantısı)
Turk ırkçısı

KurtcebeNoyan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 145
Alevi değilim..Hiç bir zaman alevi olmadım..Sunni kökenliyim Türk alevileri severim ama kendini komunizmin kirli rüzgarına kaptırmış Türk alevilere kinim çok oldukça çok..Bu tür aleviler kürtleri kardeş olarak görüyorlar..Bir sokak köpeği bile olmamayan leş kargasıyla ben nasıl akrdeş olabilirim ki?..Kıro kürdofil kürt alevilere ise diğer dindaşları gibi terörizmde kapkaçcılıkta,hırsızlıkta ellerine kimse su dökemez..Biz bu yuzden aleviliğin yozlaşmasına karşıyız..Ha benim için alevilik ya da sunnilik önemli mi elbette değil..Benim için ilk önce Türk olucaksın adam olucaksın..Türküm demende yetelri değidlir saf kan Türk olmalısın..Arabın diniyle bana din kardeşliğinden dem vurmayacaksın..Çünkü benim için önce Türk gelir din değil..
KurtcebeNoyan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.05.2007, 19:07   #10 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,356
Alıntı:
KurtcebeNoyan adlı Üyeden Alıntı
Alevi değilim..Hiç bir zaman alevi olmadım..Sunni kökenliyim Türk alevileri severim ama kendini komunizmin kirli rüzgarına kaptırmış Türk alevilere kinim çok oldukça çok..Bu tür aleviler kürtleri kardeş olarak görüyorlar..Bir sokak köpeği bile olmamayan leş kargasıyla ben nasıl akrdeş olabilirim ki?..Kıro kürdofil kürt alevilere ise diğer dindaşları gibi terörizmde kapkaçcılıkta,hırsızlıkta ellerine kimse su dökemez..Biz bu yuzden aleviliğin yozlaşmasına karşıyız..Ha benim için alevilik ya da sunnilik önemli mi elbette değil..Benim için ilk önce Türk olucaksın adam olucaksın..Türküm demende yetelri değidlir saf kan Türk olmalısın..Arabın diniyle bana din kardeşliğinden dem vurmayacaksın..Çünkü benim için önce Türk gelir din değil..
sünni olan ümmetçi soysuzlar ve ülkücüler de kürtlere kardeş diyor. Sorun mezheplerde değil milli şuur eksikliğindedir.
Gökhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.05.2007, 10:05   #11 (İleti Bağlantısı)
Turk ırkçısı

Alıntı:
Gökhan adlı Üyeden Alıntı
Alıntı:
sünni olan ümmetçi soysuzlar ve ülkücüler de kürtlere kardeş diyor. Sorun mezheplerde değil milli şuur eksikliğindedir.
.
Tabiki haklısınız soydaşım ama sormak gerekiyor neden Türk aleviler hümanizm denen çağ dışılığı kişiliklerine zorla işlemeye kalkışıyorlar..72 milleti bir biliriz anlayışı nedir ya ben bu anlayıştan nefret ediyorum..Bu 72 millet olsa olsa islamın ümmetçi yobazlığıdır..72 milleti bir bilmek sadece Türk alevilere özgüdür nedense..Ama ya kürdo aleviler(aslıdna kürtler alevi olamaz.alevilik bir Türk kültürüdür)Tunceliyi görüyorsunzu işte..Hepsi devleti aktil olarak görüyor TSK'mızı işgalci olarak görüyor ve Türkleri düşman olarak görüyorlar..Türklere milliyetçilik, ırkçılık yasak ama insan haklarına gelince mangalda kül bırakmayan elin Fransızı,Almanı ırkçı liderler seçebiliyorlar..Türkiyede ise Türküm demek bile suç unsuru sayılmaya başlamış satılmış, medya ve onun yardakçıları yüzünden.

Nedir Bu Türk alevilerini bilim dışı, çağ dışı unsur olan sosyalizme, komunizme iten..Tabiki Sunni alevi ayrımı yapan ülkücülerdir.(Tamam alevilik inancını sevmemelerini anlayışla karşılayabilirim..Burdan bakıldığında alevilik bana göre de yanlış bir yoldur ama onu sorgulamak benim görevim değildir).Ama dikkat edelim sunni bir kürt asla ve asla kendi soysuz kürt alevisini düşmanı olarak görmüyor aksine kardeşi olarak görüyor..Kürdofiller ve kürdoaalr milli şuurları üst düzeyde yani...Ülkücü denen bu kürtçü ,şeriatçı yobazlıktan kurtulunması gereklidir..Önderimiz Atsız Ata..Hedef Safkan Türk ırkıyla dolu bir Türkiye cumhuriyeti ve Okyanusya ile birlikte büyük Turan..
Alt 07.05.2007, 10:31   #12 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 846
Aleviler , her ne kadar 72 milleti bir görüyoruz deseler de , Alevilerin %90'dan fazlası yalnız Aleviyle evleniyor.Siz bir Alevi Dede'sine gidip ben Alevi olacağım derseniz size vereceği cevap : '' Alevi olamazsınız ama Bektaşi olabilirsiniz. Alevi olmak için Alevi anne ve babadan doğmanız gereklidir '' türünde bir şey olacaktır.
Alt 07.05.2007, 13:51   #13 (İleti Bağlantısı)
Turk ırkçısı

Alıntı:
Balbal adlı Üyeden Alıntı
Aleviler , her ne kadar 72 milleti bir görüyoruz deseler de , Alevilerin %90'dan fazlası yalnız Aleviyle evleniyor.Siz bir Alevi Dede'sine gidip ben Alevi olacağım derseniz size vereceği cevap : '' Alevi olamazsınız ama Bektaşi olabilirsiniz. Alevi olmak için Alevi anne ve babadan doğmanız gereklidir '' türünde bir şey olacaktır.

Hiçbir zaman laik cumhuriyetimizde meşru olmayan dedelik makamını tanımadım tanımamda. Atatürk ilkelerine bağlı bir Türk ırkçısı CebeNoyan asla ve asla gidip bir dedenin yada imamın önünde baş eğmez. Asla alevi olmak gibi bir niyetim olmadı ve olmayacaktırda.
Alevilik neden yozlaştı..Neden pis kıro kürdofiller aleviliğe bulaştı amaç bellidir..Güya krüdofil aleviler hep ezilmişler horlanmışlar..its soylarının çıkardıgı Eşref bitlisi gibi yobaz şeyhulislamlar sayesinde Osmanlı bir çok türkmen kanı akıttı..Bu türkmenler horasan göçmeniydiler. Irkdaşım 72 millet palavrası sadece Türk alevilerde var..diğer etnik döküntüler için 72 millet tu kaka yani. Bizim cahil alevi Türkmenlerde maalesef bu oyuna gleiyor..MHP ve arap şeritçılarınında payı yok değil hani.
Alt 07.05.2007, 14:55   #14 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 846
Sana Alevi ol diyen yok zaten ben de Alevi değilim .Ben yalnızca Alevilikdeki soyculuğa örnekleme yaptım .

kürt-zaza Alevi denilen kesim bütün Alevilerin %10'u eder ya da etmez. Alevi sorununun oluşmasının kürt-zazalarla bir alakası yoktur . Bugün gidersin taşradaki sünni oymaklara , orda görürsün Alevilere karşı düşmanlığı. Bu sorunun oluşmasında en büyük neden sünni kesimin cahilliği ve yobazlığıdır. MHP de bu zihniyetin sonucudur.

Alevi inancına gelecek olursak , kardeşlik konusunda sünni inancı da aynı şeyleri savunur. Aslında dinlerin %90'ı böyledir.

400 senedir Aleviler dışlanıyor hatta Türk bile sayılmıyorsa onlardan milliyetçilik beklemek mantıklı olmaz.
Alt 07.05.2007, 20:11   #15 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,983
Alıntı:
..its soylarının çıkardıgı Eşref bitlisi gibi yobaz şeyhulislamlar sayesinde Osmanlı bir çok türkmen kanı akıttı..
Kurtcebe Noyan kandaşım,

Bir düzeltme yapalım. Bir uçak kazası suikastine kurban giden Jandarma Eski Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis ile Şeyh İdris -i Bitlisi adlı kürtçü soysuzu karıştırmayalım.

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler