![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
ALİ EKBER ÇİÇEK
Türk kültürüne büyük hizmeti dokunmuş Ali Ekber Çiçek aramızdan ayrıldı..1935 yılında Erzincan'da doğan, babasını 39 Erzincan depreminde kaybettikten sonra çiftçilik yaparak hayatını kazanan ve ilkokul tahsilinin ötesinde eğitim göremeyen Çiçek, Türkler'in sözlü kültür geleneğini bütün doğallığıyla yaşattı..Cem evlerinde dinlediği Türk ezgileri, bağlamayla birleşti..Sonraki nesillere harike Türküler bıraktı..Ruhu şad olsun..
Ali Ekber Çiçek'ten derlenen bazı Türküler: Derdim Çoktur Hangisine Yanayım Hazin Hazin Eser Seher Yelleri Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim Bunca Olan Emeğimi Ey Erenler Akıl Fikir Eyleyin Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma Sanatçının en çok bilinen Türkülerinden biri "Haydar Haydar"dır. HAYDAR HAYDAR Ondört bin yıl gezdik pervanelikte Sıdkı ismin duydum divanelikte İçtim şerbetini mestanelikte Kırkların ceminde dara düş oldum. Kırkların ceminde Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar dost dara düş oldum. Güruh-u Naci'ye özümü kattım Adem sıfatında çok geldim gittim Bülbül oldum firdevs bağında öttüm Bir zaman gül için zara düş oldum. Bir zaman gül için Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar dost zara düş oldum.. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| alİ , ÇİÇek , ekber |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|