![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alman Kurdu
![]() ![]() Esenlikler. Bu benim 4 aylık dişi Alman Kurdum. Henüz küçük ve yaramaz olmasına rağmen ne sesiyle ne de hareketleriyle apartmandaki hiç kimseyi rahatsız etmiyor. Bu hayvanlar çok zeki. Yolda yürürken sürekli sizi izliyor. Konuştuğunuz kişiyle ses tonunuzda kızgınlık hissederse hemen saldırıyor ama eğer yumuşak ses tonuyla konuşur iseniz hemen oturup sizi bekliyor. 4-6 aylarda temel eğitimini de aldığında sizin sözünüzden çıkmayacaktır. Hayvan beslemek isteyenlere tavsiye edebilirim. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Köpeğiniz alman kurdu değil belçika kurdu veya da safkan olmayan bir köpek. Çünkü sırtı tek renk. Alman kurtları çift renk olur. Sarı ve siyah.
Safkan bir alman kurdunun renk dağılımı resimdeki gibi olmalıdır. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Alman kurtları genellikle sarı-siyah veya kızıl-siyah olur ama başka renklere sahip safkan Alman kurtları da vardır. İsenbike'nin eklediği resimlerde görülen köpeğe dünya köpek literatüründe "Sable German Shepherd Dog" denir. "Sable" kelimesi köpeğin rengini tanımlıyor. (Sable = samur rengi, yani boz) Üstteki resim bir Sable yavrudur. Alttaki resim ise o yavrunun yetişkin hâlidir... Yavruyken tüyleri açık renktir fakat bebeklik tüyleri dökülüp ergenlik tüyleri çıkmaya başladığında rengi giderek koyulaşır. 10-11 aylık olduğunda gerçek ve değişmez rengine kavuşur. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Bunun yanında size köpeğimin safkan olup olmadığını sormadım. İnternete verilmiş tek tip resimlerle ve kalıplaşmış bilgilerle karşınıza çıkan hayvanları kıyaslamayınız. Sizin bu işle uğraşan biri olmanız ya da bu tip olaylara ilgi göstermeniz bu durumu değiştirmeyecektir. Ayrıca bu bölümüde yönetici ırkdaşımız "Türkçülerin hayvan sevgisi" adı altında açılmıştır.. Amaç bu tür zevkleri olan Türkçüleri ortak bir noktada daha buluşturmaktır. Son olarak; dikkat ettiyseniz otağımız sadece bu bölümden oluşmuyor. Diğer bölümlere de yorumlarınızı beklerim. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Buraya gereksiz birtakım şeyler yazılmış, sildim. Kişisel tartışmalara girmeyelim. Herkesin köpeği sadece kendisini ilgilendirir.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bende sibirya kurdu ve alman kurdu besledim. İyi bir dost ve arkadaş canlısıdır bu tür köpekler. Bu hayvanları çok seviyorum.
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Sayın İsenbike,
Çağatay'a söylemiştim ama sanırım size iletmeyi unuttu. Köpeğinizin ayakta dururken yandan çekilmiş ve tüm vücudunu gösteren bir resmini buraya eklerseniz, daha sağlıklı bir teşhis koyabiliriz. Bir Alman kurdunun safkan olup olmadığı renginden değil, vücut yapısından anlaşılır. Safkanların sırtı kambur, beli düşük ve kalçası çıkık olur. Bu özellikler kusur gibi görünebilir ama safkanların tümü böyledir. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Alman kurtlarında kalçanın çıkması, ilk 6 ayda hayvanı fazla zıplattırınca eklemlerin yalama olmasından ya da hayvanın ilk 6 ayda soğuk yere yatmasından dolayı gerçekleşiyor diye biliyorum. Bir de bu hayvanın kalçasının hassas olmasının, Hitler'in 2. Dünya Savaşı'nda bu köpekleri yük taşımakta kullandırtması ve dolayısıyla genetik olarak bir sonraki nesillerin etkilenmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bahsettiğim kalça çıkıklığı senin bahsettiğin türdeki kalça çıkıklığından farklıdır. Safkan Alman kurtlarının beli düşük olduğu için, kalçaları doğal olarak arkaya doğru çıkık olur. Aşağıdaki resimde görülen köpek safkandır ve dikkat edersen kalçaları düz değil, arkaya doğru çıkık duruyor.
Eklem bozukluğundan kaynaklanan kalça çıkıklığı ise sadece Alman kurtlarında değil, büyük boy köpek cinslerinin çoğunda görülebilir. Özellikle de Rottweiler ve Danua cinsi köpeklerde rastlanıyor. Dediğin gibi, ilk 6 ayda köpeğe fazla egzersiz yaptırıldığı taktirde ortaya çıkan bir sorundur. Bende 4 aylık bir Rottweiler var, kalça çıkıklığı meydana gelmesin diye köpeği pek hareket ettirmiyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Milliyetçisi
|
YAKINDA BANADA GELİYOR BU KÖPEKLERDEN.İKİ TANE GELECEK BİR YADA İKİ AYLIK BİRİNİ KÖYE YOLLAYACAAĞIM BİRİNEDE BAKABİLİRSEM BAKACAĞIM BAKAMAZSAM SUBAY TEYZE OĞLU VAR ONA VERECEĞİM.YALNIZ BUNLARIN HUYLARINI TAM BİLMEDİĞİM İÇİN TEDİRGİNİM ÇOK HAVLAYIP VE ÇOK PİSLEDİKLERİNİ DUYDUM.NE KADAR DOĞRU BİLMİYORUM.
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bahsettiğiniz durum modifikasyon degil mi? Yani canlının yapısında cevre sartları etkisi ile birtakım degişiklikler meydana geliyor fakat bu degişiklikler gen yapısını değiştirmiyor, haliyle yeni nesillere de aktarılmıyor. Ornegin agırlık kaldıran insanın kasları son derece gelişmiş olur fakat bu ozellik onun cocuklarına aktarılmaz. Soylediginiz şey de buna benziyor bence.
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRK
|
Cevap: Alman Kurdu
Çok asil ve sadık dostlar. Her zaman bir kurt dostumun olmasını istemişimdir. Şimdiye kadar olmadı. Bir gün muhakkak dost edineceğim.
Esenlikler. |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ
|
8 sene alman kurdu beslemiştik.Polis okullarında eğitim aldığı için eğitmemizede pek gerek kalmamıştı aslında.
Malesef ümmetçi bir hırsız tarafından zehirlendi veya boynu kırıldı. Rahatlıkla söyleyebilirimki sokakta dolaşan eniklerden daha akıllılar.
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Irkdaşlar yavru sibirya kurdu(haski) almayı düşünüyorum.Evim bahçeli olmakla beraber,koruma köpeği gibi bağırıp çağırmasını bekliyorum.Sizce doğru hayvanmıdır,önerilerinizi bekliyorumç
|
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|