Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Doğal Yaşam > Doğal Yaşam > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Evcil Hayvanlar > Köpekler

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 16.08.2007, 14:06   #1 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İsenbike adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 436
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alman Kurdu

Esenlikler. Bu benim 4 aylık dişi Alman Kurdum. Henüz küçük ve yaramaz olmasına rağmen ne sesiyle ne de hareketleriyle apartmandaki hiç kimseyi rahatsız etmiyor. Bu hayvanlar çok zeki. Yolda yürürken sürekli sizi izliyor. Konuştuğunuz kişiyle ses tonunuzda kızgınlık hissederse hemen saldırıyor ama eğer yumuşak ses tonuyla konuşur iseniz hemen oturup sizi bekliyor. 4-6 aylarda temel eğitimini de aldığında sizin sözünüzden çıkmayacaktır.

Hayvan beslemek isteyenlere tavsiye edebilirim.
İsenbike Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.08.2007, 10:21   #2 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 2
Köpeğiniz alman kurdu değil belçika kurdu veya da safkan olmayan bir köpek. Çünkü sırtı tek renk. Alman kurtları çift renk olur. Sarı ve siyah.

Safkan bir alman kurdunun renk dağılımı resimdeki gibi olmalıdır.

elifcan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.08.2007, 10:57   #3 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 846
Alıntı:
elifcan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Köpeğiniz alman kurdu değil belçika kurdu veya da safkan olmayan bir köpek. Çünkü sırtı tek renk. Alman kurtları çift renk olur. Sarı ve siyah.
Anlamadığınız konular hakkında gerçekdışı bilgiler vererek insanları köpeklerinden soğutmaya çalışmanız hoş bir davranış değil.

Alman kurtları genellikle sarı-siyah veya kızıl-siyah olur ama başka renklere sahip safkan Alman kurtları da vardır.

İsenbike'nin eklediği resimlerde görülen köpeğe dünya köpek literatüründe "Sable German Shepherd Dog" denir. "Sable" kelimesi köpeğin rengini tanımlıyor. (Sable = samur rengi, yani boz)

Üstteki resim bir Sable yavrudur. Alttaki resim ise o yavrunun yetişkin hâlidir... Yavruyken tüyleri açık renktir fakat bebeklik tüyleri dökülüp ergenlik tüyleri çıkmaya başladığında rengi giderek koyulaşır. 10-11 aylık olduğunda gerçek ve değişmez rengine kavuşur.

IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.08.2007, 11:56   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İsenbike adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 436
Alıntı:
elifcan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
40 günlük 9 adet Alman Kurdu yavrusu arasından en hırslı ve diğerlerine göre en gelişmiş olanı veterinerle birlikte şeçtik. Bu ve bunun gibi bir dişi yavru haricinde diğerlerinin nerdeyse her tarafı siyahtı. Irkından şüphem olmaması için satıcı anne babasının resimlerini gösterdiği gibi şuanda hangi kurumlarda görev aldıklarını büyük bir samimiyetle söylemiştir. Anlaşıldığı üzere kimse köpeği alırken bilinçsiz değildi. Ne aldığımı çok iyi biliyorum...

Bunun yanında size köpeğimin safkan olup olmadığını sormadım. İnternete verilmiş tek tip resimlerle ve kalıplaşmış bilgilerle karşınıza çıkan hayvanları kıyaslamayınız. Sizin bu işle uğraşan biri olmanız ya da bu tip olaylara ilgi göstermeniz bu durumu değiştirmeyecektir.

Ayrıca bu bölümüde yönetici ırkdaşımız "Türkçülerin hayvan sevgisi" adı altında açılmıştır.. Amaç bu tür zevkleri olan Türkçüleri ortak bir noktada daha buluşturmaktır. Son olarak; dikkat ettiyseniz otağımız sadece bu bölümden oluşmuyor. Diğer bölümlere de yorumlarınızı beklerim.

Saygılarımla.
İsenbike Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.08.2007, 20:35   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buraya gereksiz birtakım şeyler yazılmış, sildim. Kişisel tartışmalara girmeyelim. Herkesin köpeği sadece kendisini ilgilendirir.
Alt 18.08.2007, 22:36   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 114
Bende sibirya kurdu ve alman kurdu besledim. İyi bir dost ve arkadaş canlısıdır bu tür köpekler. Bu hayvanları çok seviyorum.
AYZIT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.09.2007, 14:14   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Sayın İsenbike,

Çağatay'a söylemiştim ama sanırım size iletmeyi unuttu. Köpeğinizin ayakta dururken yandan çekilmiş ve tüm vücudunu gösteren bir resmini buraya eklerseniz, daha sağlıklı bir teşhis koyabiliriz. Bir Alman kurdunun safkan olup olmadığı renginden değil, vücut yapısından anlaşılır. Safkanların sırtı kambur, beli düşük ve kalçası çıkık olur. Bu özellikler kusur gibi görünebilir ama safkanların tümü böyledir.
Alt 05.09.2007, 19:36   #8 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

Alıntı:
IRKÇI adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Sayın İsenbike,

Çağatay'a söylemiştim ama sanırım size iletmeyi unuttu. Köpeğinizin ayakta dururken yandan çekilmiş ve tüm vücudunu gösteren bir resmini buraya eklerseniz, daha sağlıklı bir teşhis koyabiliriz. Bir Alman kurdunun safkan olup olmadığı renginden değil, vücut yapısından anlaşılır. Safkanların sırtı kambur, beli düşük ve kalçası çıkık olur. Bu özellikler kusur gibi görünebilir ama safkanların tümü böyledir.
Kemal Abi

Alman kurtlarında kalçanın çıkması, ilk 6 ayda hayvanı fazla zıplattırınca eklemlerin yalama olmasından ya da hayvanın ilk 6 ayda soğuk yere yatmasından dolayı gerçekleşiyor diye biliyorum. Bir de bu hayvanın kalçasının hassas olmasının, Hitler'in 2. Dünya Savaşı'nda bu köpekleri yük taşımakta kullandırtması ve dolayısıyla genetik olarak bir sonraki nesillerin etkilenmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
Balbal Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.09.2007, 22:44   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Bahsettiğim kalça çıkıklığı senin bahsettiğin türdeki kalça çıkıklığından farklıdır. Safkan Alman kurtlarının beli düşük olduğu için, kalçaları doğal olarak arkaya doğru çıkık olur. Aşağıdaki resimde görülen köpek safkandır ve dikkat edersen kalçaları düz değil, arkaya doğru çıkık duruyor.

Eklem bozukluğundan kaynaklanan kalça çıkıklığı ise sadece Alman kurtlarında değil, büyük boy köpek cinslerinin çoğunda görülebilir. Özellikle de Rottweiler ve Danua cinsi köpeklerde rastlanıyor. Dediğin gibi, ilk 6 ayda köpeğe fazla egzersiz yaptırıldığı taktirde ortaya çıkan bir sorundur. Bende 4 aylık bir Rottweiler var, kalça çıkıklığı meydana gelmesin diye köpeği pek hareket ettirmiyorum.

Alt 05.09.2007, 23:04   #10 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
İsenbike adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Kızımın, az önce yemeğini verirken çektiğim resimleri. Çok hareketli olduğu için ancak bu şekilde çekebildim. Umarım dediğiniz ölçütlere uyuyordur.
Köpek öne doğru eğilmiş olduğu için sırt, bel ve kalça yapısı tam olarak belirgin değil... "Şov duruşu" diye tabir edilen duruş şeklinde (yani aşağıdaki resimde görülen köpeğin durduğu gibi) durmasını sağlayıp resmini çekebilirseniz daha iyi olur.

Alt 06.09.2007, 01:15   #11 (İleti Bağlantısı)
Türk Milliyetçisi

Ötüken Delisi adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 103
YAKINDA BANADA GELİYOR BU KÖPEKLERDEN.İKİ TANE GELECEK BİR YADA İKİ AYLIK BİRİNİ KÖYE YOLLAYACAAĞIM BİRİNEDE BAKABİLİRSEM BAKACAĞIM BAKAMAZSAM SUBAY TEYZE OĞLU VAR ONA VERECEĞİM.YALNIZ BUNLARIN HUYLARINI TAM BİLMEDİĞİM İÇİN TEDİRGİNİM ÇOK HAVLAYIP VE ÇOK PİSLEDİKLERİNİ DUYDUM.NE KADAR DOĞRU BİLMİYORUM.
Ötüken Delisi Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.09.2007, 10:19   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tolunay adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 261
Alıntı:
Balbal adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bir de bu hayvanın kalçasının hassas olmasının, Hitler'in 2. Dünya Savaşı'nda bu köpekleri yük taşımakta kullandırtması ve dolayısıyla genetik olarak bir sonraki nesillerin etkilenmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
Bahsettiğiniz durum modifikasyon degil mi? Yani canlının yapısında cevre sartları etkisi ile birtakım degişiklikler meydana geliyor fakat bu degişiklikler gen yapısını değiştirmiyor, haliyle yeni nesillere de aktarılmıyor. Ornegin agırlık kaldıran insanın kasları son derece gelişmiş olur fakat bu ozellik onun cocuklarına aktarılmaz. Soylediginiz şey de buna benziyor bence.
Tolunay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.09.2007, 18:44   #13 (İleti Bağlantısı)
TÜRK

Çağrı_Beğ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 140
Cevap: Alman Kurdu

Çok asil ve sadık dostlar. Her zaman bir kurt dostumun olmasını istemişimdir. Şimdiye kadar olmadı. Bir gün muhakkak dost edineceğim.

Esenlikler.
Çağrı_Beğ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.09.2007, 13:19   #14 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ

ÖZTÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 114
8 sene alman kurdu beslemiştik.Polis okullarında eğitim aldığı için eğitmemizede pek gerek kalmamıştı aslında.
Malesef ümmetçi bir hırsız tarafından zehirlendi veya boynu kırıldı.
Rahatlıkla söyleyebilirimki sokakta dolaşan eniklerden daha akıllılar.

Mustafa Kemal ATATÜRK
ÖZTÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.09.2007, 10:18   #15 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

Temuçin Reis adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 101
Irkdaşlar yavru sibirya kurdu(haski) almayı düşünüyorum.Evim bahçeli olmakla beraber,koruma köpeği gibi bağırıp çağırmasını bekliyorum.Sizce doğru hayvanmıdır,önerilerinizi bekliyorumç
Temuçin Reis Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler