Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 23.08.2008, 18:38   #1 (İleti Bağlantısı)

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,147
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Amerika Savaş Gemileri Karadeniz'de

Artık ne milli irade kaldı, ne de kararlı duruş. Amerika, açık açık savaş gemilerini boğazlarımızdan geçirip Rusya'nın dibine kadar, Karadeniz'e yanaştırdı. Güya Gürcistan'a insani yardım götürüyormuş. Yahu koca savaş gemileriyle ne yardımı? Buna bebekler bile güler be.

Kaldı ki bu durum Montrö Anlaşması'na aykırıdır. Çünkü bahse konu ABD savaş gemileri Mc Faul 74 ile General Plasky, boğaza bilgi vermedi. Ayrıca bu savaş gemilerinin tonajı, söz konusu anlaşmadan belirlenen en yüksek tonajı geçiyor. Hepsi bir tarafa herkes o savaş gemilerinin ABD'nin, Rusya'ya gözdağı vermek ve hatta belki daha ileri de gitmek için Karadeniz'e girdirdiğini biliyor.

Koca ülkeyi, bir kaç hırsızın yalancının iktidara kalabilme hırsı uğruna tehlikeye atıyorlar. Göreceksiniz ABD Karadeniz'den çekmeyecek gemilerini. Ve eğer o gemiler aracılığıyla Rusya'yı vurmaya kalkarsa, Türkiye otomatikman ABD tarafında savaşa girmiş olacak.

Bu kadar basiretsiz, aciz, korkak ve ezik idarecileri olan bir ülkenin sonunu pek hayır edeceğini sanmıyorum ama Tanrı sonumuzu hayretsin diyorum.

Umarım bu işin sonu benim düşündüğüm gibi olmaz.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.08.2008, 18:48   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yetkilisi

Sonkale adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 135
Alıntı:
Buğra Şad adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ve eğer o gemiler aracılığıyla Rusya'yı vurmaya kalkarsa, Türkiye otomatikman ABD tarafında savaşa girmiş olacak.
Aklıma 1.Dünya Savaşında Osmanlının zor durumdaki Alman gemilerini sahiplenmesi ve adını değiştirerek savaşta kullanması aklıma geliyor.

Rusya Karadenize filosunu indirirse Başbakan(ımız) da Amerikan gemilerini sahiplenir herhalde.
Alt 23.08.2008, 18:48   #3 (İleti Bağlantısı)

C* Ergenekon C* adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 445
Bunlara izin verildiğini duyduğumda aklıma hemen 1. Dünya Savaşına girmemize sebep olan Goeben ve Braslau adlı iki alman savaş gemisi geldi.
Yankilerin oraya geçmesine izin verdik ya bunların Karadeniz'de yapacağı her türlü tehdit aynı zamanda bizden bilinecektir.
Montrö Antlaşması Karadenizde toplam 30000 ton savaş gemisi tonajına izin verir. Bunun için şartların çiğnenip çiğnenmediği konusunda emin olmak için oradaki askeri gemileri bilmek gerekir.
Montrö Antlaşması imzalandığı zamana göre Türkler açısından tam bir zafer olmasa da çok iyi bir antlaşmaydı. Ancak zamanımızda bu antlaşma bize küçük gelmektedir.
Aslında doğru düzgün bir yönetim olsaydı amerikanın bu şekilde elimize düştüğü anda antlaşma şartlarını değiştirmek için bastırabilir, sonuç alamasak da en azından antlaşmayı tartışmaya açar ilerde mutlaka değiştirilmesini sağlayabilirdik.
Kendilerini amerikan eyalet valisi sanan yönetimle bu iş olmaz.
Hiç bir kazanım yokken bir de rusların düşmanlığını kazandık.
Tipik bir akp klasiği.
Alt 23.08.2008, 18:59   #4 (İleti Bağlantısı)

Eğer Rusya ile Amerika arasında bir savaş çıkarsa, emekli generallerimizi evlerinden geceyarısı almayı bilen bu ağalar ağızlarını açamazlar. Amerika da Rusya da ulusal çıkarlarını açık açık çıkıp savunuyor. Fakat bizim idareciler bunu yapamıyor, mırın kırın edip duruyorlar. Mertçe ortaya çıkıp "hayır arkadaş, bizim milli menfaatlerimiz gereği şu da şöyle olmalıdır" demiyorlar. Sadece kendi şahsi menfaatleri için ülkeyi hiçe sayıyorlar.

Tıpkı Vahdettin ve Damat Ferit gibi yani. Bu iki yılanın zamanında yaptığının ceremesini koca bir millet çekmişti. Neyse ki Ulu Atatürk gibi bir lider çıkıp milli kurtuluşu sağladı. Ama bu devirde onun gibi bir kahramanın çıkmayacağı kesin.

Bakalım bu 2. Vahdettin'den biri kim kurtaracak.
Alt 23.08.2008, 19:02   #5 (İleti Bağlantısı)

Ulumil adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 31
Birde geçenlerde Türkiyemiz , israil ve abd yle ortak deniz tatbikatı yapmış.Bu yapılan 10. deniz tatbikatıymış. Ülkemizin toprağında gözü olan bu iki alçak gizli düşmanla neden askeri işbirliği yapıyoruz?
Devletimizin başındakiler neden bir Azerbaycan ,Özbekistan, gibi kandaş Türki Cumhuriyetlerimizle ortak tatbikat yapmaz!! Yada 7 Türk Cumhuriyeti ilerde kuralacak ortak bir Turan ordusu için gerekli şartların oluşmasını sağlamak için çalışmaz.
Sanırım devletimizin başında Türkçü bir lider ve yapılanma olmadıkça bütün bu dileklerimiz hayal olarak kalıcak:(
Tanrı Dağları'nın önünde elinde meşale tutan bir BOZKURT OLSUN, bu meşale Türkiye Cumhuriyeti"nin ilminin ifadesi olsun. ERGENEKON"dan çıkmamızda kılavuz olan BOZKURT, TÜRKLÜĞÜN Anadolu topraklarında ki yeni devletinin kuruluşunu ifade etsin.ATATÜRK
Ulumil Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.08.2008, 19:09   #6 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

Genç Çeri adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 56
1. Dünya Savaşı'ndaki durum farklıdır. Bildiğin Osmanlı bandıralı gemi gidip vurdu. Tayfası almanmış,yok almanlar yönetmiş böyle bi savunma olamazdı tabi ki. Ama burda Amerikan bandırali iki gemi gidip Rusya'yı vursa ne olur vurmasa ne olur. Zaten vuramaz da... Bizim açımızdan tek sorun boğazlar sözleşmesidir kanımca. Bu konudan biraz üstümüze gelebilirler. Bütün balkan ülkelerine füze savunma sistemi kurdular. Bizim(!) boğazlarımızdan da gemilerini geçirdiler... Soğuk savaş sürüyor.
Genç Çeri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.08.2008, 23:43   #7 (İleti Bağlantısı)

Türk Kızı__ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 163
Her ne olursa olsun sonuç olarak bu son olayla birlikte uluslararası platformda hiçbir saygınlığımız kalmadı artık bu durumu düzeltmek bizim için gerçekten çok zor olacak.
Alt 24.08.2008, 00:07   #8 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 36
Allah'ın fare suratlı Ahmedinejatı gelip Sultanahmet'de namazını kılıyor sanki fethetmiş gibi, bir amerikan bir Polonyalı iki savaş gemisi bğazlarımızdan sorgusuz sualsiz geçebiliyor. Boğazlar bizim güya, canı isteyen geçecekse bizim olsa ne olur Etiyopya'nın olsa ne olur? Ne milli duruş kaldı, ne saygı kaldı. Yakında Ermeni Soykırımını'da kabul ederler, Kıbrıs'ı verdiler zaten...

Sorun şurda, Rusya'nın başında gerçek bir Rus var, İran2ın başında gerçek bir İranlı var, Yunanistan'ın başında gerçek bir yunanlı var, İngiltere, İspanya hep böyle. Belki bir tek Fransa'nın başında Fransız yok ama bir Fransız gibi yönetiyor. Bir de bizim başımızdakine bak...
Mehmetoğulları Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.08.2008, 00:16   #9 (İleti Bağlantısı)

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,508
Alıntı:
Buğra Şad adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Amerika da Rusya da ulusal çıkarlarını açık açık çıkıp savunuyor. Fakat bizim idareciler bunu yapamıyor, mırın kırın edip duruyorlar. Mertçe ortaya çıkıp "hayır arkadaş, bizim milli menfaatlerimiz gereği şu da şöyle olmalıdır" demiyorlar. Sadece kendi şahsi menfaatleri için ülkeyi hiçe sayıyorlar.
Aklıma bir hikaye geldi..

Denizli'de araştırma yapmak için kamp kuran bir grup üniversite öğrencisi, kamp yakınına tüneyen bir Denizli horozunun sabahın erken saatlerinde yüksek sesle ötmesinden çok rahatsız olmuşlar...
Sabahın köründe ortaya çıkan horoz, önce dikleniyor, sonra dakikalarca ötüyormuş...

Tabii ekipte ne uyku ne de huzur bırakmıyormuş...
Sonunda sabırlar tükenmiş...

Susturmak için başlamışlar horozu kovalamaya... Horoz önde.. Gençler peşinde...

Mahalle arasına dalmışlar... Kovalamacayı gören, fakat bir anlam veremeyen yaşlı dede, seslenmiş:
- Hey, evlatlar!.. Bu zavallı horozu niye ürkütüyorsunuz?..
- Dede, sabahın köründe ötmeye başlıyor, kampı ayağa kaldırıyor. O yüzden başını keseceğiz!..
- Yazıktır evladım yapmayın!.. demiş ihtiyar, bırakın, ben onun sesini keserim, bir daha da rahatsız etmez sizi...

Gençler bunun üzerine kovalamayı bırakmışlar.

Ertesi sabah, hafif "gak - guk" sesleri dışında horozdan kayda değer hiçbir ses çıkmadığını görünce de şaşırıp dedeye koşmuşlar:
- Yahu dede, ne yaptın da bu horozun sesini kestin?..
İhtiyar gülmüş:
- kıçına zeytinyağı sürdüm. Horoz kabararak ötmeye yeltendiğinde, gerisi tutmuyor ki kuvvet alsın... Ancak "gak - guk" edebiliyor...

Özetle ;
Arkan sağlamsa, istediğin kadar kabarır, diklenir, sözünü dinletirsin.
Arkan bir gevşemeye görsün, ancak "gak-guk" edersin...

Basiretsiz, aciz, korkak ve ezik hükümetin kıçında zeytinyağı ( şeriat ve kıroculuk ) varsa ; böyle "gak-guk" lar çok görülür.
KOCATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.08.2008, 00:43   #10 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Gökçen06 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 128
Arkadaşlar sevgili başbakanımız Montröye aykırı davranmıyormuş. Çünkü savaş gemileri hastane gemisi olarak geçirilmiş.Yarın çıkar kim uyduruyor der. bu şekilde kaç kere kandırdı insanları?
Anayasal bir suç işleniyor. Geçen senelerde israil savaş uçakları izinsiz uçmadımı? İzinsiz uçağı vur emrimiz yokmuydu yasalarımızda vardı fakat uygulanmadı.
Ve her nedense çok önemli ihanetler medyada en fazla iki gün gündem maddesi olarak kalıyor. Fakat Ergenekon davası hergün gündemde...
Yüce Başbuğ öldimi
Issız acun kaldu mi
ödlek öcin aldımi
İmdi ürek ırtılır

Başbuğ ATATÜRK gibi bir lider kurtarır ancak. Umarım YÜCE TANRI TÜRK Budununa yine böyle bir lider verir.

TANRI BİR AN ÖNCE KURTARSIN BİZİ BU BASİRETSİZLİKTEN
Gökçen06 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.08.2008, 01:09   #11 (İleti Bağlantısı)

Herşey idarecilerin korkaklığından ve tırsaklığından kaynaklanıyor. O boğazlar açılmasaydı ne olurdu? Bir düşünün bakalım... Ulusal olarak bize hiç bir şey olmazdı. Ama AKP'nin fişi çekilirdi ve o zaman şimdiki Bakanların, Başbakanların ve hatta Cumhurbaşkanı'nın ne duruma geleceğini tahmin edebiliyorsunuzdur. E bunu göze alamayanlar, elbette ABD'ye muhalefet edemiyorlar. Çünkü onları ABD getirdi, o hâlde ABD'nin sözünü dinlemezlerse aynı şekilde, hatta çok ağır bedeller ödeyerek geri gidecekler.

Yani kendi şahsi menfaatleri ve çıkarları için milli menfaatleri feda ediyorlar. Olay açıkça işte budur. Bugün Amerika boğazlarımızdan geçecek, yarın hava üslerimize konacak... E bu topraklar Türkiye'ye mi ait Amerika'ya mı? Bu soruya açık bir cevap verilmesi gerekmektedir. Rice, Bush devlet yöneticisi de bizdekiler başçavuşun eşeği mi? Bazen düşünüyorum acaba bu şekilde hiçe sayılmak bizim idarecilere hiç dokunmuyor mu, onurları kırılmıyor mu diye...

İran tavrını koydu, Rusya da tavrını koydu ama bölge ülkelerinden sadece Türkiye ezilip büzülüyor, elini ayağına üfeliyor ve "aman efenim, biz kimseyle kötü olmak istemeyiz" diyorlar. Böyle bir anlayışla uluslar arası itibar mı kalır? Ama amacı uluslar arası camiada ülkesine itibar kazandırmak değil, şahsi menfaatlerini artırmak olanlar elbette buna kafa yormazlar.

Yobaz ve cahil kafalar hak ediyor ama ben bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyorum...
Alt 24.08.2008, 01:27   #12 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkçısı

Başoğlu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 102
Yazmayayım diyordum ama yazmaya karar verdim ,söze tüm otağ yetkilisi soydaşlarımdan özür dileyerek başlıyorum.

Burada kimseyi hoşnut etmek için hümanisti oynamayacağım ;
Amerikanın yarım malzemesi dolu (?) koca savaş gemisinin karadenize sokulmasını bir kenara atın ,Türk topraklarına yaklaştırılması bile aleni bir gaflettir bence.

Gürcistana yardım gidiyormuş , onlarda insanmış yardım etmek gerekirmiş - bak sen şu işe ? - Neyine yardım edilecek tanrı aşkına ?

Düşündüğümü açıkça söylüyorum : keşke savaş hiç bitmese ,gürcülerde ruslarda ağır kayıplar verseler.Askermiş sivilmiş hiç umrumda değil ,biz bu zamana kadar verdiğimiz kayıplarda bizim için kim üzüldü ? ben neden onlara üzüleceğim ?Kırsınlar Gürcistanı ,kana boyasınlar boydan boya umurumda olmaz ,zerre kadar üzülmem.Beni tek ilgilendiren şey oradaki Türk vatandaşlarının can güvenliğinin sağlanmasıdır.Geri kalanını toplu katliam yapsalar bile umrumda değil !
Bazı yönetici ırktaşlarımın bu düşünceye karşı çıktıklarını biliyorum ama düşüncem budur.
Otağdaki tüm yönetici arkadaşlar benden iyi bilirler Atsız atanın vasiyetini.Vasiyetinde bu iki milletin bizim düşmanımız olduğunu açık bir dille işaret etmiştir Atsız ata ve bizde iyi biliriz ki; düşmana acımak ,merhamet etmek zayıflıktır !

Saygılarımla ,TTK
Alt 24.08.2008, 01:50   #13 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,093
Alıntı:
Başoğlu adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bazı yönetici ırktaşlarımın bu düşünceye karşı çıktıklarını biliyorum ama düşüncem budur.
Değerli ırktaşım bu konuda yanılıyorsun, burada ki bütün yönetici ırktaşların Türkçüdür, ırkçıdır haliyle ırkçılığın doğası gereği hümanizme yer yoktur ve hiç bir ırkçı kendi ırkından başka bir ırkı sevmez zaten, ben bu temel konuda tüm yönetici ırktaşlarım adına onlara sormadan hepimizin adına yorum yapabileceğimi düşünüyorum; Bizim içinde ne kadar gürcünün ya da rusun telef olduğunun anlamı yoktur.

Bazen yöneticiler bazı konularda ki sert sözlere düzenleme getiriyorsa bunun sebebi hümanizm değil yasal zorunluluklardır, nihayetinde ırkçı olmayan insanların yönettiği bir ülkede yaşıyoruz, ve hali hazırdaki yasalar bu otağı bağlıyor.

İkincisi bazen konuları değerlendirirken sadece gürcüymüş rusmuş hangisi telef olursa olsun denememesinin sebebi çeşitli alternatiflerin Türkiyenin çıkarına nasıl yansıdığının hesaplanmaya çalışılmasıdır, örneğin gürcüleri aradan çıkaran bir rusyayla doğrudan sınır komuşusu olmakmı daha iyidir ya da gürcülerle olmak mı gibi mesela.

Kısacası yöneticiler ya yasal zorunluluklardan dolayı ya da bazen meseleleri derinlemesine irdelemek gayesiyle sert söylemlerde bulunmuyor olabilirler, ama bir ırkçının, Türkçünün Atsız atanın ışığında olaylar karşısında tavrının nasıl olması gerektiği genel manada bellidir ve bu otağın tüm yöneticileri o düşüncelere sahiptir, içiniz bu konuda rahat olsun.

Gök tanrı bizlere ırkçı bir devlet anlayışıyla yaşamayı göstersin.

A R S L A N Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.08.2008, 02:04   #14 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkçısı

Başoğlu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 102
Sayın ARSLAN ağabeyim ;

Bu olayın başka bir başlıkta ufak bir diyalog olarak cereyan ettiğini hatırlıyorum ,yazılanları yanlış anlamışta olabilirm tabiki.Aksi taktirde yöneticilerin herbirinin Türkçü ve ırkçılığından herhangi bir şüphem olması mümkün değildir.

Söylediğiniz gibi yasal zorunluluklardan dolayı verilmiş bir tepkide olabilir tabiki ,yeri geldiğinde hepimiz ağzımızı tutmak durumunda kalıyoruz maalesef...

Ayrıca sevgili ağabeyim ;
Sizin dileğiniz benim dileğimdir. ("Gök tanrı bizlere ırkçı bir devlet anlayışıyla yaşamayı göstersin.")
Umarım o günleride sağ-salim görürüz.

Saygılarımla ,TTK
Alt 24.08.2008, 10:06   #15 (İleti Bağlantısı)
Tanrı TÜRKÜ korusun

NEFER26 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 29
Başımızdaki amerikan uşağı akp olduğu sürece bu çaresizlik ve basiretsizliğimiz devam edecektir.Gerçek bir sağlam Türkçü gelesiye kadar bu durum böyle devam edecek maalesef..
NEFER26 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
amerika , gemileri , karadeniz'de , Savaş

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler