Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 29.03.2008, 13:31   #1 (İleti Bağlantısı)

Dulkadiroğlu Hakan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 103
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
AMERİKA'DAKİ INDIANA ÜNİVERSİTESİNDE NİHAL ATSIZ KONFERANSI VERİLMİŞ

Bir arkadaşım tesadüfen bulmuş banada gösterdi. Geçen yıl Indiana Üniversitesinde Nihal Atsız Beyi ve Türkiyedeki Türkçülük hareketlerini konu alan bir dizi konferans verilmiş. Konferanslardan bazılarını Türkler bazılarınıda amerikalılar vermiş.

http://www.indiana.edu/~aces/program_2007.htm

Turkish Ultranationalism in Practice: Nihal Atsiz, His Works and Legacy

Chair: Kemal Silay (Indiana University)

Yesim Kaptan (Indiana University) We, the Turks: Nihal Atsiz, the Ülkücü Movement, and Turkish Nationalism

Gregory A. Burris (Indiana University) Resurrecting the Nation: The Ideology of Nihal Atsiz as Political Religion

Donny Smith (Indiana University) “Brave Cadets! Your Lesson Learn”: The Beauty of Defeat and Death in Nihal Atsiz’s Poem “Entreaty”

Burcu Karahan (Indiana University) Nationalism on the Sofa: A Psychoanalytical Reading of Nihal Atsiz’s Novels

Suncem Koçer (Indiana University) Raising Racial Boundaries in Virtual Space: www.nihalatsiz.org and Turkism Today
Dulkadiroğlu Hakan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.03.2008, 14:44   #2 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 114
İnanılmaz bir olay; programı biraz inceledim Türkçe konuşan ülkeler ve Turancılık hakkında da konfereanslar verilmiş
Deli Dumrul Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.03.2008, 18:09   #3 (İleti Bağlantısı)

GökTürkAlp adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 542
Gerçekten sevindirici bir şey fakat diğer taraftan bakılınca ağlanacak halimize gülüyoruz.

Atsız Ata Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi edebiyatçılarından, en iyi tarihçilerinden, en iyi Türkçülerinden biriydi. Fakat ne kadar üzücüdür ki ne tarih kitapları ne edebiyat kitapları Atsız Atanın ismini bile anmazlar. Halbuki şiirleri göz ardı edilemeyecek kadar güzel, tarihsel çalışmaları görmezden gelinemeyecek kadar doğrudur.

Aslı sabetayist olan Halit Ziyanın, arap ümmetçisi Necip Fazıl'ın şiirleri orta okul ve lise kitaplarında dolaşırken, kürt İsmet'in yaptıkları katmerli katmerli tarih kitaplarında anlatılırken, Atsız Atanın isminin geçmemesi büyük bir eksiklik ve ezikliktir....
Alt 29.03.2008, 18:26   #4 (İleti Bağlantısı)

Ağabay adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 494
Alıntı:
GökTürkAlp adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Gerçekten sevindirici bir şey fakat diğer taraftan bakılınca ağlanacak halimize gülüyoruz.

Atsız Ata Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi edebiyatçılarından, en iyi tarihçilerinden, en iyi Türkçülerinden biriydi. Fakat ne kadar üzücüdür ki ne tarih kitapları ne edebiyat kitapları Atsız Atanın ismini bile anmazlar. Halbuki şiirleri göz ardı edilemeyecek kadar güzel, tarihsel çalışmaları görmezden gelinemeyecek kadar doğrudur.

Aslı sabetayist olan Halit Ziyanın, arap ümmetçisi Necip Fazıl'ın şiirleri orta okul ve lise kitaplarında dolaşırken, kürt İsmet'in yaptıkları katmerli katmerli tarih kitaplarında anlatılırken, Atsız Atanın isminin geçmemesi büyük bir eksiklik ve ezikliktir....
Ben şu an lise son sınıfta okuyorum ve bu konu benide rahatsız etti.Edebiyat ögretmenime bu konuyu dile getirdim ve bana şu cevabı verdi.''Sen ne kadar HÜSEYİN NİHAL ATSIZ ı sevsende herkes seninle aynı fikirde değil.Irkçılık övünülecek bişey değil..''Yorum u size bırakıyorum ırkdaşlarım.

Uğruna canımız feda,
Var olsun TÜRK IRKI...
Ağabay Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.03.2008, 19:26   #5 (İleti Bağlantısı)
Dişi çapulcu olduğu için atılmıştır

Selin adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 132
Ben de bu tarz söylemlerle çok karşılaştım.
İlk önce öğreten insanın bu konuda bilgisi olacak ki, öğrettiği insanlara faydalı olabilsin.
Ben Türkçe öğretmenliği bölümünde okuyorum.
Mezun olup da çalışmaya başladığım zaman üzerime düşen görevi yerine getireceğim.

Ayrıca, verilen konferansa da çok sevindim. Amerika'da Türkçülük konferansı verilmesi gerçekten etkileyici.
Selin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.03.2008, 19:40   #6 (İleti Bağlantısı)

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,147
Atsız Ata, gerçekten dört başı mamur bir şahsiyettir. Onun meziyeti kesinlikle bir tek alanda değildir. Fikir adamlığı, edebiyatçılığı, tarihçiliği, dilciliği ve şairliği harikulade bir hâldedir. Bu konularda onunla boy ölçüşebilecek hiç kimse yoktur.

Kültür Bakanlığı tarafından, yapılacak edebi çalışmalara katkısı istenmiştir. Ayrıca o, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı çok kitabın çevirisini de üstlenmiştir. Onun edebitayçılığı, Nazım HİKMEt gibi kafiyesiz ve düzensiz bir kaç cümleyi alt alta yazmaktan ibaret değildir. O, edebiyatın her yönünü keskin zekasıyla anlamış, ortaya koyduğu edebi eserlerde kişilerin ruhuna inebilmiştir.

El alem kalitenin kıymetini biliyor tabi. Atsız Ata gibi mümtaz bir edebiyatçıyı konferanslarla örnek gösteriyor. Ama gelin görün ki bizdeki yobaz zihniyet onun adını unutturmaya uğraşıyor.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.03.2008, 22:39   #7 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı

Aksakal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 12
Atsız Ata Türkçülüğü ile bir nesile örnek oldu ancak Edebiyatçılığı tüm dünyaca ün kazandı.
Onun şiirleri hiçbir eşi olmayan nadide eserlerdir.
Tanrıların dağına;Atsız Ata'ya esenlikler dilerim.
Alt 30.03.2008, 07:58   #8 (İleti Bağlantısı)

NoyanHan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 249
Alıntı:
Selin. adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ayrıca, verilen konferansa da çok sevindim. Amerika'da Türkçülük konferansı verilmesi gerçekten etkileyici.
Açıkçası bu kadar iyi niyetli olmamanız gerekiyor. Verilen bağlantılara ve üniversite sitesine baktım. Kesin bir açıklama bulsam çevirisini yapıp yazacaktım, ancak bunun yerine bana göre üniversitenin yapmış olduğu/olabileceği olası açıklamayı sizinle paylaşayım.

Bundan önce de belirttiğim üzere Avrupa'da ve en çok da ABD'de ırkçılık nefretle bakılan bir olgudur. [Zaten "Melting Pot" (eriyen kap) politikası izleyen bulanık kanlı bir devletin aksi yönde bir politika izlemesi beklenemez.] Avrupa'da günümüzde gelişmiş şehirlerde dahi ırkçılık örnekleri görülürken, amerikan federe devletinde ırkçılık sadece "tehlikeli" ve "çağ dışı" değil aynı zamanda "zihinsel bozukluk" olarak algılanmaktadır. Örneğin Hitler'e sempati duyan bir çocuğun, okuldaki derslerine ara verilir ve anti-nazizm ile ilgili görüntüler izletilir.

Bunların yanısıra abd'nin ırkçılık ile ilgili fikirlerini gözlemlemek için fazla uzağa gitmeye gerek yoktur. "Call of Duty 4" adlı Abd yapımı oyun Rusya'da Ultranationalist (aşırı ırkçı) partiye ve bir arap şehrindeki ırkçılara düzenlenen bir dizi operasyon ve bütün bu ırkçıların öldürülmesi üzerine kuruludur. Bunun dışında Amerikan yapımı anti-nazi yüzlerce oyunu söylemeye bile gerek yoktur.

Özetle varmak istediğim Atsız Ata'yı özlemle andıklarını hiç sanmıyorum. Aşırı ırkçılık (ultranationalism) ile savaşmanın yolları ile ilgili bir konferans olduğu kanısındayım.

Elbette Atsız Ata sadece ırkçılığa indirgenecek kadar dar bir insan değildir. Ancak abd'nin buradaki tutumunun "dostça" olmadığını bilmemiz gerekmektedir.

Bu konuda ingilizce kaynak buldukça çevirip sizlere ileteceğim

TTK

Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir.
K.Atatürk
NoyanHan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.03.2008, 11:58   #9 (İleti Bağlantısı)

Bordo Bereli adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 115
Atsız Ata Hakların Kardeşliğinden bahsetse idi bütün kitaplarda yer alırdı.
Yanıtla

Etiketler
amerİka'dakİ , atsiz , indiana , konferansi , nİhÂl , verİlmİŞ , Ünİversİtesİnde

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler