![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
ANADOLU HALKININ TAMAMI ALEVİYDİ
işte ırkdaşlarım burada anlatılan Alevilerin Oğuzların soyundan geldiği asla ve asla hiç şüphesiz ki k..t olamayacağı bahsediliyor (kendilerini k..t sayan Aleviler hariç)
hatta örnek vermek gerekirse Dede Korkut'u bilirsiniz ona niçin Dede dediklerini biliyor musunuz! Çünkü Dede Korkut Ata zaten Oğuz Türkmenidir Alevi inancında da Dedelik kültürü olduğuna göre(zaten eski Türklerden itibaren vardır tarihi çok eskidir) Alevilerin Oğuz soyu olduğunu anlarsınız zaten Dede demek bilgili kişi çağın bilge kişisi herşeyi bilen zeki kişidir Araştırmacı Umar Ö. Oflaz, 'Oğuzname-Köklere Giden Yol' kitabında, Türk kültürünün aslının 'Alevi-Kızılbaş kültürü' olduğunu ileri sürüyor. ![]() "Faruk Sümer tarafından 17'nci yüzyıla kadar Balkanlar'dan Asya içlerine kadar Türklüğün var olduğu her yerde Oğuznamelerin okunduğu ve dinlendiği belirtilmektedir. Oğuznameler Türk toplumunda milli benliği canlı tutucu, toplumu kendi kültür değerleri çevresinde birleştirici, atalar edimini anımsatıcı yazılar, şiirler, destanlardı." Zamanla kültür kendi içinde gelişim ve değişime uğradı, ama hâkim güçlerce insanların baskı, kıyım ve yalanlarla değişime zorlanması geçmişte olduğu gibi bugün de milyonların kaderini değiştirdi/değiştirmekte. Neler çarpıtıldı? Sapla saman nasıl birbirine karıştı? İncelendiğinde konunun ucu çok çok eskilere, din baskılarına, kanlı cinayetlere, fetih düsturlarıyla toplu kıyımlara dek uzanıyor... Geleneksel Türk kültürü bütünüyle Alevi-Kızılbaş kültürü müdür? Atatürk, 1 Kasım 1922'de TBMM'de yaptığı konuşmasında, Türk ulusunun Osmanlı'dan tamamen ayrı olduğu ve Osmanlı'nın Türk ulusunun egemenliğine el koymuş olduğunu mu vurgulamaktadır? İstiklal Savaşı'na İstiklal ve Kurtuluş savaşı adı verilmesinin gerçek nedeni bu mudur? Peki bugün Sivas'ta, Maraş'ta, Çorum'da yakanlar kimdir? O insanların değişime uğramış uzak torunları mıdır?.. Ya yakılanlar, o insanların bir ölçüde değişime uğramamış uzak torunları mıdır? Cumhuriyet'e konuşan Umar Ö. Oflaz, "Oğuzname-Köklere Giden Yol" (Verlag Anadolu) adlı araştırmasında bu ve daha birçok önemli sorunun yanıtını veriyor. - Oğuzname nedir? Ve Oğuznameler neden yok edilmiştir? - Faruk Sümer tarafından 17'nci yüzyıla kadar Balkanlar'dan Asya içlerine kadar Türklüğün var olduğu her yerde Oğuznamelerin okunduğu ve dinlendiği belirtilmektedir. Oğuznameler Türk toplumunda milli benliği canlı tutucu, toplumu kendi kültür değerleri çevresinde birleştirici, atalar edimini anımsatıcı yazılar, şiirler, destanlardı... Bir toplumu asimile etmek isteyenler önce onu kendi tarihsel ve kültürel köklerinden kopartmaya çalışırlar ve eski kültürün kahramanlarına yeni bir misyon yükleyerek, yalanlardan örülmüş yeni bir kılıf giydirirler... Reşideddin'in yazmış olduğu ve Oğuz Kağan'ı İslamiyetin hizmetinde gösteren çarpıtılmış destan buna tipik bir örnektir. 'Türk kültürü Alevi-Kızılbaş kültürüdür' - Mesela 'Türk kültürünün çarpıtılmış, üzeri kapatılmış biçimi' değerlendirmesinde bulunuyorsunuz kitabınızda. - Geleneksel Türk kültürü bütünüyle Alevi-Kızılbaş kültürüdür. Türk-Törük sözcüğü de bu anlamı taşır... Araştırmalar bizi bu noktaya götürecek diye korkarsak, bunun üstünü kısa yoldan örter ve üzerine bir masal uydururuz. - Bu bağlamda kontrol altına alma güdüsüyle kültürlerin kökenine, kök kültürlere ilişkin izler nasıl yok edildi, örnekler misiniz? - Bir araştırıcı, "Bir toplumu yönetmenin en kolay yolu şeriattır" diyor. Toplum şeriata bağlandıktan sonra, yönetici sorumluluklarını yukarıya -Allah'a- havale etmekte ve kendisi işin içinden sıyrılmaktadır. Anadolu Türk-Oğuz veya Alevi-Kızılbaş halkını Sünnileştirmek için çıkarılmış insanlık adına yüz karası olan pek çok fetva ve ferman vardır. Bu fermanlarla Türkler kendi inançlarına bağlı kaldığı sürece korkunç ekonomik, sosyal ve yaşamsal baskılara uğratılmış, dönüşüme zorlanmıştır. Yavuz' un müftüsü Hamza 'nın fetvası şöyle diyor: "..Biz dahi fetva verdik ki, adı geçen bu Kızılbaş toplumu, kâfir ve dinsizdirler. Bunları öldürüp, toplumlarını dağıtmak tüm Müslümanlara farzdır..." Fetvalar dönüşüm için de yol göstermekte ve teşvik etmektedir: "Müslüman olduklarında zındıkların tersine, diğer Müslümanlar gibi özgür olurlar. (Ama) bunlardan birisi şeriat yolunu terk ederse, başka dini seçmiş olur ki kesinlikle katli vaciptir..." Evet... Başınızın üzerinde o devrin en güçlü ordusunun kılıcı durmaktadır ve seçim Anadolu Türk-Oğuz halkına kalmıştır... Cumhuriyet |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Yüzde yüz Türk olduğun gün cihan senindir. ...
Evet Atatürkcü Genclik Kurt irkdasim,
Anadolu Türkmenlerinin tamami alevi idi. Sade egemen sinif osmanli oligarsisi sünni idi. Ancak bu da her zaman böyle degil idi. Yeniceri Ocaklari Haci Bektas-i Veli'nin bizzat kendisinden hayir duasi alirlardi. Hersey Yavuz Sultan Selim'den itibaren degismisti. Türk tarihinin en aci olaylarinin birisini 1535 yilinda iki Türk ordusu karsi karsiya geldiklerinde yasadik. Azeri asilli Sah Ismail (lakabi ve sair adi Hatayi) Türkce siirler yazarken Iran devletinin sahi idi. Ve Osmanli devletinin padisahi Yavuz Sultan Selim ise farsca (iranca) siirler yazardi. Bu olay milliyetciligin o dönemler hangi bir rol oynadiginin acik bir göstergesidir. Ancak bu ayri bir konu! Caldiran'da 1535 osmanli ile Sah Ismail'nin ordulari karsi karsiya geliyor. Ve o günden itibaren Anadolu'da bir takim seyler bir daha telafüzü mümkün olmaksizin degisiyor. En basit örnek: Sivas'ta Aziz Nesin'i bahane ederek Pir Sultan Abdal Senliklerinde Madimak hotelini atese verenlerin dedeleri de Türkmen alevileridir. Ister kabul etsinler ister etmesinler bu böyledir. Tarih bunu böyle söylüyor. Eger bugün Türkce konusuluyorsa, Türkmenlerin geneline ancak daha cok alevi Türkmenlerin sayesindedir. Bakin en basit örnegini veriyorum sana: Sahi sevmek suc mu bana Kem (sen) bildirdin beni hana (osmanliya) Can icin yalvarmam sana Seyhin Sah (Hz. Ali ve Sah Ismail Hatayi de olabilir) bana darilir 1530 yillarinda Caldiran olaylarinin dalgarini bu dörtlükten gözetleyebiliyoruz. Eger Türklük suuru osmanlinin eziyeti altinda erimeseydi bir takim seyler baska olurdu. Dilegimiz gec olsun ama güc olmasin. Bak Atatürkcü Genclik kurt kardesim. Ben genc iken, 1980 ithilalindan sonra Avrupaya aile birlesimi sürecinde gittmistim. Okullarda sünni Türklere karsi bile hep bir Türklük suuruyla yaklasmistim. Sadece bir keresinde 3 ülkücü yolumu kesmisti. Pehlivan olan dedem, bende dahil bütün torunlarina bir seyi ögretmisti: Yigitligin 99% kacmaktir. Ama sirtin duvar karsiysa ve kacak yer yoksa o zaman var gücünüzle saldirin derdi rahmetli. Neyse birisi reis abi, ökkes abiii, bu kizilbasi ne yapalim, mumun yakip seyrine bakalim mi demisti. O an icimde yüz yillarin hinci volkanlar gibi patlamisti. Timur Lenk'in soyundan (kasabamiz Timur Lenk'in askerlerince kurulmustur) gelen ben (kendim dogrudan Dadaloglu'nun kizinin tarafindan torunlarinin torunuyum) bu laflari yutamazdim. Icimden ceddim ceddin osmanliyi vurup dagitmisti. Gel lan meydan merdin deyip ne oldu ne bitti bilmiyorum ama alavere dalaverede ikisini yere palazlamissim. reisleri olacak o Ökkes'e de bir kovalayis kovaladim ve 200 m sonra yakaladiktan sonra evire cevire dayak attim. Teke tekte söyedilerine geri al dedim. Duymamazliktan geldi. Sonra yere türkürüp, tükürügümü ona yalattim ömrü boyu ders olsun diye. Ve sonrada sen benim namusu söz ediyorsun bak ben seninke etmedim. Sonra'da yüzüne tükürüp gitmistim. Bir ürdünlüyü hatta cani cikasiya kadar dövmüstüm bir keresinde. O araba acimamistim. Uzun lafin kisasi, siyasal görüsleri kardesleri ne kadar da ayirsa, kardes kardestir. Inaniyorum ki, artik ümmetcilik Türklere mahsus degil. Daha cok eziklik duyan kürtlerce ve devsirmelerce yasaniyor ve yasatiliyor. Cünkü onlarin gurur duyacak bir soylari yok. Biz Türkler artik arabin sunun, bunun davasindan dolayi bir birimize girmeyelim. Bu din olayi dünden bugüne hep bizim kanayan yaramizdi. Ve artik bu yarayi TURAN ASKINA sarmamiz lazim. Yoksa Turan her zaman hayal kalir. Bir gün yatip hayal etmeye bile zaman kalmaz. Kaybedecek zamanimiz yok artik böyle seyler icin harcanmaya. Ondan: Gönlündeki yaraların kanını dindir... Yüzde yüz Türk olduğun gün cihan senindir. ... |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Oğuz Türkleri iki bölgeden göç ederek gelmişlerdir. Birincisi Afganistan-Horasan Bölgesi. İkincisi Türkmenistan-Özbekistan-Uygur Elini kapsayan Türkistandır.
Kızılbaşlık inancı yalnızca Afganistan-Horasan bölgesinden gelenlerde mevcuttur. Bilgilendirici bir yazı olsa da hatalı noktaları düzeltmek gerek. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ergenekon yurdun adi, Börtecine kurdun adi
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Sırf alevi olduğu için bu kanı bozuk melezleri Türk kabul edemeyiz. Yoksa sırf sunni oldukları için 72 milleti Türk yapmaya çalışan devşirme ülkücülerden ne farkımız kalır? |
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
k..tlerin aleviliği benimsediğini iddia edenler osmanlı tarihini bilmeyorlardır Çünkü Osmanlı; Fatih döneminde başlayan Yavuz ve Kanuni döneminde daha yoğunlaşan bir ölçüde Türkmen karşıtıdır. Türkmenlerde Alevi olmaları nedeniyle Alevi karşıtıdır. k..tler ise o yıllarda Osmanlı tarafından korunan, kollanan adeta Osmanlının vurucu gücüdür. 1516- 1517 Çaldıran Savaşına dek Erzincan, Erzurum, Diyarbakır valileri Erdebil Dergahı tarafından atanırmış. Yani Türkmen Safevi Şah İsmail atarmış. O yıllarda bugünkü Güney Doğu Anadoluya Türkmen egemenmiş. O bölgeyi Osmanlı k..tleştirmiş.
işte Alevi Türkmenlerin k..tçe veya zazaca bilmelerinin temel kaynağı osmanlının Türkmen politikasında yatmaktadır. Osmanlının sürgünler sonucu k..t bölgesine sürdüğü Türkmenler süreç içinde k..tçe öğrenmiş ve k..tleşmişlerdir. Bugün k..tçe bilmesine ve konuşmasına karşın ama biz Türk'üz demelerinin sebebi budur. Türklerin bu bölgeye sürülenleri ve k..tlerin korunup kollanması sonucu asimile olmuşlardır. Türkiye'de yaşayan Alevilerin ezici bir çoğunluğu Türkmen'dir. k..tçe veya zazaca bilenler bu dili sonradan öğrenmişlerdir. Bunlar aslen Türkmendir. İngilizce, Almanca, arapça, Rusça bilen ama ana dilini az bilen bir Türk'e ; İngiliz, Alman v.s. diyemeyeceğimiz gibi, k..tçe bilen ama kendi dilini az bilen hatta zor konuşan Alevi Türkmen'e de k..rt, Zaza v.s. diyemeyiz. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Bence hiristiyandi, Türkler de cogunlukla sünni, cünkü Türkler Islami aldiginda Sünni Islamla karsilandilar. Alevilik Siiligin bir kopukudur, karma karisik din acikcasi.
@Atatürkcü Genclik Kürt ve Zaza alevilerin cogu tipik olarak Türklerle alakalari yokdur, hemde bunlar Ermenilerle bile karismislardir. Ben kac tane Kürt alevi tanidim, hepsi Krolara benziyorlar. Zaza Alevilerise Türkmen + Kro + Ermeni kirmalarina. |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Alevilik sende yan etki mi yaptı?Anadoludaki Türkler ne zaman Hristiyanlığı benimsediler?!!Karmakarışık olan din hangisi?!
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Y.N:Bir daha küfürlü ileti ekleme!
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
|
@Ötükenden
Beni yanlis anladiniz, Anadoludan söz ederken bütün Anadolu cografyasini kastettim, burda Ermeniler ve Rumlar yani Hristiyanlar cogunlukdu eskiden yanilmiyorsam. Alevilik Islam ve Samanizmin arasinda bir karisimdir, yani belli degil, tamamen ne oldugu. Bence ayri din ola bilir. @Atatürkcü Genc Biraz sakin ol, Alevilige karsi biseyim yok, sadece kendi görüsümü belirttim. |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
|
@Ötükenden
Herkes kusursuz degildir tabii, sadece burda profesörlerin yazma hakki olsaydi, forumun anlami kalmazdi. Birbirimize yazalim ki, ögrenelim neyin ne oldugunu. Ben de zaten hatalarimi düzeltmenize karsi degilim. @Atatürkcü Genclik Hayir Aleviler Hristiyan degildi, Anadolu nüfüsundan bahsettim. Alevilik Islam ve Türk Samanizminin arasinda bulunan bir din. Yani ne tam Islam ya da ne tam obürü. Ayri din de ola bilir. |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
ALEVİLİK=TÜRKLÜK
olay bitmiştir... |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Zaten bilmediğiniz konuları burada öğreneceksiniz bundan yana kimsenin şüphesi olamaz.Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın diye uyardım sizi.Eğerki merak ettiğiniz bilmediğiniz bir konu varsa sorarak öğrenebilirsiniz.
Alevilik İslamiyet ve Şamanizmin birleşmesiyle ortaya çıkmış bir kültürdir.Ayrı bir din değildir.Otağımzın arama motoruna "Alevilik" yazınız ve bilgileri okuyunuz. Buraya binlerce insan geliyor yalnış bilglendirmek olmaz. |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|