![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Arabeskçi sanatçılar hakkında...
Irkdaşlarım daha önce de yazdım,Türkçülüğü daha yeni öğreniyorum.
Sizden bir kaç şey isteyeceğim; Ben çok arabesk dinlerim,ama arabesk sanatçılarının Irklarını bilip,ona göre tavır almak istiyorum. Lütfen aşağıda ki sanatçıların bana ırk bilgilerini verir misiniz? 1-Cengiz Kurtoğlu 2-Ferdi Tayfur 3-Müslüm Gürses 4-Orhan Gencebay Eğer yalnış birşey yapdıysam özür dilerim. :( |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
2.Ferdi tayfur %100 Türk tür 3.müslüm gürses araptır dinleme 4.orhan gencebay Türk |
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
1. Cengiz Kurtoglu Artvinli Türk
2.Ferdi Tayfur Adanali Türk 3.Müslüm gürses arap 4.Orhan gencebay çok sevdigim samsunlu bir Türk sanatçimiz Saygilar
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Sağolun Irkdaşlarım da,detaylı bir bilgi bulabilir miyim?
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Hepsi Türk olsa ne olur? Topu da, Türk kültürünün içine edip, arap kültürünü Türk kültürüne yamayan sanatçı müsveddeleridir. Bu zevatlar yüzünden Türk müziği darbe almıştır. Yıllardır neredeyse, Türk Sanat Müziği ve Türkü bestesi yapılmamaktadır.
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
arabesk [xx/b] Arap tarzı, şark usulü süsleme
~ Fr arabesque a.a. < öz Arabe Arap Arabesk Arap tarzı müziktir. |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Milliyetçisi
|
yorum yapmak istemiyorum ama yapmadanda geçemeyeceğim;içlerinde Orhan Gencebay hariç diğerleri arabeskçidir.Gencebayın arabeskçi olmamasının kanıtı ise bundan iki sene önceki kral tv video müzik ödülleridir.arabesk fantazi dalında aday gösterilir ama ben arabesk fantazi müzik yapmıyorum benimkiler serbest çalışmalardır diye o yarışmaya katılmamıştır.otuz senedir arabeskçi olmadığını dile getirir ama herkes kendisine arabeskçi der.Orhan Gencebay müzik hayatı boyunca TÜRK SANAT MÜZİĞİ de söylemiştir TÜRKÜ de söylemiştir.bende seslendirmiş olduğu bütün parçaları mevcuttur.ayrı yeten Orhan Gencebay TATAR TÜRKÜDÜR.
ESENLİKLER DİLERİM. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ötüken, Gencebay arabeskin babasıdır. Sen seviyorsun diye gerçekleri göz ardı etmek söz konusu olamaz. Gencebay'ın eski şarkılarının özgünleri yüzde yüz Arap şarkılarıdır.
Hatta eski bir röportajında bir gazeteci bile onunla alay etmişti. Gazetecinin sorusu şöyleydi: "Sayın Gencebay, size en çok ne zaman ilham gelir?" Gencebay: "Genelde gece yarısından sonra ilham gelir ve beste yaparım." Gazeteci: "Haklısınız, o saatlerde Arap radyoları daha net çekiyor."
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bence Türk Sanat Müziği ve türkü dinleseniz daha iyi olur diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Türk onurlu ve gururludur. Türk, bu onur ve gurunu yaşamının her alanında ve anında yaşayıp, korur. Türk, aşkı bile asilce yaşar ve hisseder. Türk, "Ya benimsin, ya toprağın", "İstersen gardaş olurum, merak etme sen", "Ben sevdim, eller aldı" "Kahrolayım" vb. duygu sömürüsü olan onursuz ve gurursuz çizgideki şarkıları dinleyerek, aşkı yaşayıp hissetmemelidir.
Ha, ezgi olarak güzel parçalar vardır. Ama güzel diye nasıl bir "arap ya lelli"si veya zenci cazı dinlemiyorsak arabesk de dinlememeliyiz. Türk, Türk Sanat Müziği ve Türk'ü başta olmak üzere, çeşni olarak her tür müziği dinleyebilir -arabesk, kıro, çingene, zenci müzikleri gibi aşağı kültürlerin müzikleri hariç- "Bir bahar akşamı rastladım size/Sevinçli bir telaş içindeydiniz Derinden bakınca gözlerinize/Neden başınızı öne eğdiniz." diye başlayan Tsm eserindeki nezaketi ve asaleti algılayıp yaşadığımız gün, öz kültürümüzü kurtarmış ve ruh itibarıyla da yeniden asaletimize kavuşmuşuz demektir.
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Eski dostlar parçası gibi hüzünlü sanat müzikleride vardır, illa hüzün isteniyorsa bunu Tsm'de aramak daha mantıklı diye düşünüyorum
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Türk gibi müzik dinler ,Türk töresine göre yaşarız. Bize ne elin arap müziginden. Neyi var arabın sevilecek ki müziğini sevelim.
Ben halk müzigi dinliyorum . Sizde Türk'ün müziklerini dinleyin bana göre |
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Kızılca soysuz olduğu için atılmıştır
|
Şayet yeni gelmiştim,konu dikkatimi çekti,arabesk dinlememye özen göstermek lazım,insanın ruhunu dahi karartıyor...
Türkü ve deyişleri tercih ediyorum... Daha çok Erdal Erzincan dinliyorum... |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Ben de pek çok aşamadan geçmiştim müzik dinlerken.80'lerin pop müziklerinden başlayarak sırasıyla rock,metal,heavy metal,klasik (genelde Brahms dinlerdim, Macar dansını özellikle de 5.no'lu olanını), strateji oyunlarının sözsüz müzikleri derken TSM ile başlayıp daha sonra ud ve kanun taksimleri ile devam ettim.Şehnaz longa'yı dinliyordum genellikle.Sonlarına doğru kanun sesinin daha da ciddileştiği süreyi tekrar tekrar dinliyordum.(Uzattım sanırım.)
Şimdi ise kayçıların(gırtlak şarkıcısı) geleneksel Türk müzik aletleri ile (başta kopuz olmak üzere, adını bilmediğim birçok müzik aleti ile) söyledikleri kahramanlık destanı ya da ağıtlarını dinlemekteyim.Şu sıralar kay nasıl söylenir, gırtlaktan o yüksek ses nasıl çıkarılır bunu öğrenmeye çalışıyorum.Kendi denemelerim biraz amatörce de olsa o sese yakın bir sesin çıktığını duyabilmek güzel oluyor. Tavsiyem ise arap böğürtüleri ve yalvarmaları dinlemek yerine kayçıların şarkılarını dinlemek.YouTube'da bir çok parça var.Siteye girip "throat singing" şeklinde aratırsanız çok güzel sonuçlar çıkıyor. Ad olaraksa Başta Tuvalı, -Alash (özellikle savaşçılar anlamına gelen dyngyldai - yanlış biliyorsam lütfen düzeltiniz) -Huun-Huur-Tu -Kongar-ool-Ondar (Коңар-өл Ондар şeklinde de aratabilirsiniz ) -Altai Khair Khan -Tanya Tagaq Gillis ve adını bulamadığım birkaç parça..Dinlediğiniz zaman kulağa çok tanıdık geliyor ve insanı kendisine getiriyor.Bu tür müzikleri dinlediğiniz zaman başka bir şey dinleyesi gelmiyor insanın. Bu saydıklarımın hepsi Türkçe konuşuyor;ancak pek azını anlayabiliyoruz :( |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Yalñuk oglı munsuz bolmas
|
kirolarin bögürtüsünü,zencilerin rapini dinleyenlerde bos isler pesinde
birde su arabesk konusuna geleyim orhan gencebay reddediyor ya aynisini yillar önce ferdide reddedip durdu belkide baskalari tarafindan planli oalrak arabesk damgasi vuruluyor |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| arabeskçi , hakkında... , sanatçılar |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|