Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 21.10.2007, 05:39   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KOCATÜRK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.017
KOCATÜRK Rss Beslemesi
Asker çocuğu olmak !

Asker çocuğu olmak ;

- Memleketinin olmaması demektir. (Nüfus cüzdanında yazar, kütük orada demekle yetinirsiniz)

- Doğum yerinizin sizin için hiçbir şey ifade etmemesidir. (Tesadüfen o şehirden geçersiniz anneniz size "Bak oğlum sen şu hastanede doğdun" der)

- Ailenizdeki tüm bireylerin doğum yerinin farklı olması demektir.

- Ailedeki herkesin asker gibi yaşaması demektir. (Zira sizin yapacağınız bir hata “X şunu yapmış” şeklinde değil “Y Albayın oğlu şunu yapmış” şeklinde konuşulacaktır)

- Her gittiğiniz şehirde bir önceki şehirle anılmanızdır. (İzmir'deyken Mardin'li çocuk, İskenderun'dayken İzmir’li çocuk v.b.)

- Okul değiştirme rekorları kırmak demektir. (Üniversiteye giden 11 yıllık eğitim sürecinde 7 ayrı okulda okumak gibi)

- Tayin olunan şehirde yeni dostluklar,aşklar kazanıp sonra onları kayıtsız şartsız terk etmek ve gittiğiniz yerde bunları sıfırdan yapabilmek için yırtınmak demektir. (ki muhtemelen bunu başarıp “oh ne güzel ortamımı kurdum” dediğinizde, yeni bir tayin emri babanızın eline ulaşmıştır)

- Almanya’dan Mardin’e tayin olmak ve orda New York’dan Mardin’e tayin olmuş bir askerin oğluyla arkadaş olmak demektir .

- Okulun ilk günlerinden nefret etmek demektir. (Herkes birbirini tanımaktadır sizse benim gibi yeni bir var mı diye bakınıp ilk irtibatı onla kurmaya çabalarsınız. Muhtemelen isminiz sınıf listesine yazılmamıştır. En alta kalemle eklersiniz. Numaranızı da bilmiyorsunuzdur. İlk bir hafta böyle misafir sanatçı gibi okula gidip gelirsiniz…)

- Babanız emekli olana kadar evinizin size ait olmaması, oturacağınız evi seçememeniz, poster yapıştırırken bile “Demirbaşa zarar vermeyelim” kaygısı taşımak demektir.

-Yaşıtlarınız disco ve barlarda gününü gün ederken sizin Doğunun bilmem hangi şehrinde terör korkusuyla yaşamınızdır.

- Vatan sevgisini kitaplardan okuyarak değil, bizzat yaşayarak öğrenmektir.

Tüm bunlara rağmen dışarıdan bakan gözler

- Sizin kamplarda nasıl eğlendiğinizi
- Ordu evlerinde nasıl ucuza kola içtiğinizi
- Lojmanların devlete yük olduğunu
- Askeri araçlardan bedava istifade ettiğinizi
- Babanız maaşının ne kadar yüksek olduğunu (!)
- Askerlik zamanımız geldiğinde babamızın bize torpil yapacağını

konuşurlar… Binlerce kez açıklamış olmanıza rağmen…

Her şeye rağmen bizim tek yaşadığımız babamızın mesleğiyle gurur duymak ve mesai aracı lojmana girdiğinde, tek tip elbiseli insanlar arasından babamızı bulup, koşarak boynuna sarılmaktı…

TÜRK OTAĞINDA bulunan , babası asker olan , bu duyguları paylaşan ve anlayan tüm asker çocuklarına sevgiler ..saygılar..
KOCATÜRK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.10.2007, 07:12   #2 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Altaylı Asena - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 44
Altaylı Asena Rss Beslemesi
Niye bilmiyorum ama yazıyı yüzümde gülümsemeyle okudum. Şunu bil ama okuldayken sınıfımızda asker çocuğu vardı. Yatılı okuldaydık. Bazen babası okula gelirdi. Bizim için o kadar çok farklı ve güzeldi ki. İnan imrenirdik. Dışardan bakan gözler için imrenmeyi de ekleseydin keşke. Hatta daha çok kıskanma. Arkadaşımızın yerinde olma isteği.
Altaylı Asena adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.10.2007, 10:55   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tolunay - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 261
Tolunay Rss Beslemesi
Asker çocuğu olmayı çok isterdim... Altaylı Asena soydaşıma katılıyorum, dışarıdan bakan gözler için imrenmek... Keşke bunu da ekleseydiniz. Ben de inanın çok imrenirim, hele de kürt askerleri, onların çocuklarını gördükçe daha da bir artar kıskanmam, üzülmem, kinim... Bir Türk kızı olarak asker çocuğu olanın ben değil de o kürtün olması... En çok da kanıma bu dokunur...
Ne sevgili yanında, ne baba ocağında!
Tolunay adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.10.2007, 15:14   #4 (İleti Bağlantısı)
BAŞBUĞ'UN ASKERİ

tanrıkut ilteriş - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 87
tanrıkut ilteriş Rss Beslemesi
Türk ordusunda asker olmak bir ayrıcalık,asker çocuğu olmak ise bu ayrıcalığı paylaşmak demektir.Tüm bu olumsuz görünen kısımlarına rağmen.
tanrıkut ilteriş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler