![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Askeri liseler 5 yıla çıktı
Askeri liseler 5 yıla çıktı
Genelkurmay Başkanlığı, harp okullarına öğrenci hazırlayan Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseleri’ndeki öğrenim süresini dört yıldan beş yıla çıkardı. Hazırlanan yeni müfredatla askeri liselere hazırlık sınıfı eklendi. Yeni düzenlemeyle, fen bilimleri alanında eğitim veren İstanbul Kuleli Askeri Lisesi, İzmir Maltepe Askeri Lisesi, Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi ile İstanbul Heybeliada Deniz Lisesi önümüzdeki yıl başlayacak olan 2008 - 2009 öğretim yılından itibaren beş yıl eğitim verecek. Askeri liseler, Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları'na öğrenci yetiştirilmesinde önemli bir kaynak oluşturuyor. TSK’da sadece Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı askeri lise bulunmuyor. IŞIKLAR SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ARIYOR Öte yandan Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise 2008-2009 eğitim yılı ile birlikte Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan devir aldığı Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi'ne sözleşmeli öğretmen subay alımı için harekete geçti. 2008 - 2009 öğretim yılından itibaren Hava Harp Okulu için öğrenci yetiştirecek Işıklar Askeri Hava Lisesi'ne, üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olan "Türk Dili Edebiyatı, Matematik, Biyoloji, İngilizce, Müzik, Resim ve Beden Eğitimi" branşlarında sözleşmeli öğretmen subay aranıyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Işıklar Askeri Hava Lisesi'nde sözleşmeli öğretmen subay alımı şartlarını internet sitesi "www.hvkk.tsk.mil.tr" adresinde yayınlandı. Başvurular Hava Kuvvetleri Teknik Okullar Komutanlığı'nın "www.hsotem.edu.tr" adresine internet yoluyla yapılacak. Başvurular için son tarih ise 15 Ağustos 2008. SON SINIFTA KARMA EĞİTİM Işıklar Askeri Lisesi’nin Hava Kuvvetleri’ne devredilmesi ile burada eğitim gören öğrencilerin de durumları netleşti. Halen Kara Kuvvetleri adına Işıklar Askeri Lisesi’nde eğitim gören mevcut öğrencilerden 2. ve 3. sınıfta okuyanlar, Kuleli ve Maltepe Askeri Liselerine nakledilecekler. İki kuvvet arasında yapılan protokole göre, Kuleli ve Maltepe askeri liselerinin 2, 3 ve 4. sınıflarında Hava Kuvvetleri adına eğitim gören öğrenciler ise Işıklar Askeri Hava Lisesi’ne nakledilecekler. Işıklar Askeri Lisesi’nde bu yıl dördüncü sınıfa geçen Kara Kuvvetleri adına eğitim gören öğrenciler ise havacı arkadaşları ile birlikte karma eğitim görerek, 2008 - 2009 yılında Kara Kuvvetleri adına buradan diploma alacaklar. Irktaşlarıma çocuklarını özellikle askeri okullara vererek eğitim gördürmelerini öneririm. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ TURANCI
|
Ben normal devlet okulunda lisedeyim 4 sene nasıl biter diye düşünüyorum. Askeri Lise 5 yıl olmuş birde bunun üniversitesi var hayatımız okulda geçecek böyle giderse.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) | |
![]() |
Alıntı:
İnsan ömrü çabucak geçtiğine göre , lise ve üniversite eğitimide eninde sonunda bitecektir.. Burada önemli olan husus ;" şuurlu , bilinçli , bilgili , çağdaş ve eğitimli bir TÜRKÇÜ " olmak olmalıdır. Bu da ; en iyi şekilde şeriatçı , ümmetçi ve dış ideolojilerin etkisi altında olmayan ATATÜRKÇÜ bir eğitim veren askeri liselerde olur. O nedenle ; ırktaşlarımın çocuklarını askeri okullarda eğitim gördürmelerini öneririm. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| 5 , Askeri , çıktı , liseler , yıla |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|