![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ ADAYI
|
Askerlikte yeni dönem
TSK'nın, terörle mücadelede reform niteliğinde aldığı karar sessiz sedasız yürürlüğe girdi ve askerlikte yeni bir dönem başladı.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), terörle mücadelede reform niteliğinde aldığı karar sessiz sedasız yürürlüğe girdi ve askerlikte yeni bir dönem başladı. Artık yedek subaylar komando olarak silah altına alınmayacak. 2009 yılı sonundan itibaren de erbaş ve erler komando olarak askere gitmeyecek. 2010 yılından başlayarak artık komando tugaylarında yalnızca subay, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan profesyonel askerler görev yapacak.Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, geçtiğimiz yıl Eğridir Dağ ve Komando Okulu’na düzenlenen gezide profesyonel orduya geçişin ilk sinyallerini vermişti. Başbuğ, pkk militanlarını alan taraması yaparak etkisiz hale getirmekle görevli komando tugaylarında Mayıs 2008'den itibaren yedek subayların görev almayacağını, 2009 sonuna kadar da erbaş ve erlerin bu birliklerde görevlendirilmesine son verileceğini söylemişti. Başbuğ, "Mehmetçiğin vatan sevgisi ve kahramanlığından en ufak şüpheleri olmadığını, ancak mücadelede devamlılık nedeniyle bu kararın alındığını" vurgulamıştı. Güzel bir gelişme.Bu uygulamanın uzun vadede teröre karşı etkili olacağını umuyorum.Artık teröristlerle aynı koşullarda savaşıcağımızı sanıyorum çünkü artık güneydoğudaki askerlerimiz oradaki coğrafyanın şartlarını iyi bilecek teröristler dağları avucunun içi gibi biliyor ama daha askere yeni gelen biri dağ şartlarını bilmiyordur.
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Bence de sistemde sorun vardı. Böyle olması iyi olmuş. Bölgenin şartlarını bilmeyen gençler 2. 3. aylarında çatışmaya gönderiliyordu. Yani tam bir acemi birliği. En büyük hataları ise özel harekatçıları dağıtmaları oldu. Umarım onları tekrar toplarlar. Artık terörün azalacağına da inanıyorum bu sistemle.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Terörün azalacağına ben inanmıyorum. Ama daha az kayıp vereceğimiz kesin. Terörün bu şekilde kökü kazınmaz. Çünkü tüm teröristler yok edilmiş olsa bile terörün beslendiği yer sınır dışında. Orada tekrar örgütlenebilirler. Zaten her terör örgütü gibi pkk da dışardan destek alıyor. Aksi halde varlığını sürdüremezdi zaten. Bu uzun vadeli bir çözüm olmaz. Ancak ordumuzun daha caydırıcı ve güçlü olacağı kesin.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Geçenlerde konusu açılmıştı da söylemiştim; "bizim ordumuz, dünyadaki en son yenilikleri ve gelişmeleri takip edip, uygulamaya alan ordudur, dünyanın en güçlü ordusu oluşunun sebeplerinden birisi de işte budur" demiştim. İşte görüyorsunuz, ordumuz bir yeniliği daha gerçekleştirerek, profesyonel ordu uygulamasına geçiyor. Er ve asteğmenlerin, yani askerlik görevlerini yerine getiren geçici askerlerimizin komando olması zaten tuhaftı, şimdi bunun uygulamadan kaldırılması çok iyi oldu.
Şu gönüllü komandoluk (uzman erbaş) çok işe yarayacak. Her orduda vardır zaten böyle uygulamalar. Bizde de olması, savaş gücümüzü biraz daha artırdık demektir. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|