![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Asyalı Soydaşlarımız ve TÜRK'lük Bilinçleri
Kandaşlarım!,Birkaç gündür TÜRK birliğinin kurulması,TÜRK'lerin tek bayrak altında toplanması gibi konulara Asyalı soydaşlarımızın nasıl baktığını araştırıyordum.
Bu nedenle öncelikle Azerbaycan'ın forum sitelerine kaydolarak Azərbaycan TÜRK'ü olan soydaşlarımla Azeri şivesiyle sohbet ettim ve daha önce açılmış ilgili konulardan istifade ettim. Öncelikle en çok üzüldüğüm nokta bir çok Azərbaycan TÜRK'ünün TÜRK kelimesinden sadece Türkiye TÜRK'lerini anlamasıydı ve kendilerini sadece Azeri olarak tanımlamalarıydı. İkaz ettiğimde kendilerinin TÜRK lerle aynı soydan geldiğini bildiklerini ama kendilerinin azeri olduğunu söyleyenler çıktı. Ayrıca en çok konuşulan konular karabağ meselesi ve hocalı katliamı. ATA mızın bir sözü vardır: " Bugun Sovyetler Birligi dostumuzdur, komsumuzdur, muttefikimizdir. Bu dostluga ihtiyacimiz vardir. Fakat yarin ne olacagini bugunden kimse kestiremez. Tipki Osmanli gibi, tipki Avusturya-Macaristan gibi parcalanabilir, ufalanabilir. Bugun elinde simsiki tuttugu milletler elinden avuclarindan kacabilirler. Dunya yeni bir dengeye ulasabilir. Iste o zman Turkiye ne yapacagini bilmelidir... Bizim bu dostumuzun idaresinde dili bir, inanci bir, ozu bir kardeslerimiz vardir. Onlara sahip cikmaya hazir olmaliyiz. Hazir olmak yalniz o gunu susup beklemek degildir. Hazirlanmak lazimdir. Milletler buna nasil hazirlanir? Manevi kopruleri saglam tutarak. Dil bir koprudur. Inanc bir koprudur. Tarih bir koprudur. Koklerimize inmeli ve olaylarin boldugu tarihimizin icinde butunlesmeliyiz. Onlarin (dis Turklerin) bize yaklasmasini bekleyemeyiz. Bizim onlara yaklasmamiz gerekli..." 29 Ekim 1933 Mustafa Kemal Ataturk ATA mızın dediği gibi bizim yaklaşmamız lazım.Çünkü Onlar sovyetlerden koptuğunda neredeyse milli benliklerini yitirmişti.sovyetlerin soydaşlarımıza TÜRK ler çok yüce bir millettir.Çağları kapatan Büyük imparatorluklar kuran bir millettir. demediği kesin.onlara xxxxov yoldaş dendi.Bir anda bu soydaşlarımızın bize koşup sarılmasını bekleyemeyiz. bir onlara koşmalıyız. sovyetler döneminde TÜRK devletleri kiril alfabesine geçirildi ve sesler farklı harflendirildiki iki TÜRK devleti yazışarak anlaşamasın. Azerbaycan ise daha önce kurulan cumhuriyette latin harflerini kabul etmişlerdi.sovyetler onlara dokunmadı. ama nezaman Türkiye de latin harfleri kabul edildi,sovyetler hemen Azerbaycan ı kiril alfabesine geçirdi. sonuçta Azerbaycan da en azından internetteki genç insanlarda TÜRK lük bilinci yok denecek kadar az.
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Evet gerçekten tespitleriniz çok acı ama Ata mız yolu bildirmiş.Onu uygulayacak siyasetçiler lazım
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ben de aradığım bazı Azerbaycan türkülerini yüklemek için internette Azerbaycan forumlarını dolaşırken, Türk birliği konusunda bazı Azerbaycanlı kandaşlarımızın görüşlerine tanık oldum. Kısacası diyorlar ki "Biz bağımsızlığımızı yeni kazandık ve kendi kendimize yönetilmek istiyoruz, siz Anadolu Türkleri'nin gelip bizleri yönetmesini istemiyoruz" diyorlar bazıları da şu görüşü savunuyor: Biz Türkiye Türkleri'nin bütün Türklerin adını kendimize mal ettiğimizi, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan...vb. Türk Cumhuriyetleri'nde yaşayanların da Türk olduğunu ama, "Türk" denince akla "Osmanlı" ve "Türkiye" geldiği için, bu tanımlamadan kendilerini ayrı tutmak adına kendilerini boy isimleri olan "Azeri" ile ifade ediyorlarmış. Ama sonuçta biz tek milletiz. Eğer, Azerbaycan ve diğer Türk Cumhuriyetlerin'deki kandaşlarımıza Türklük bilinci aşılarsak, elbette onlar da bizim gibi düşüneceklerdir. Unutmayalım, biz Anadolu'da yaşayan Türkler hiçbir zaman bir ülkenin boyundurluğuna girmedik, ama onlar yıllarca rus emperyalizmi altında ezildiler ve yıprandılar. Bugün bile, izledikleri politikalardaki rus etkisini yadsıyamayız. Kendilerini toparlamaları biraz zaman alacaktır tabii ki. Fakat ben inanıyorum, siyasi ve ekonomik yönden tamamiyle ruslardan bağımsız olduklarında kendilerine dönüp "Biz Türkiye Türkleri ile ırktaşız, kardeşiz" diyecekler ve Türk Birliği'nin temelleri Türkiye'nin de ekonomik ve politik yönlerden bağımsız hale geldiğinde, Türkiye Türkleri'nin önderliğinde gerçekleşecektir. Bizim, Türkçüler olarak da en büyük idealimiz zaten budur.
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bende araştırdım biraz; gerçeği söylemek gerekirse Kırgızistan, Azerbaycan,Türkiye hiç bir fark yok. Her ülkede Türkçü Turancılar var; Herülkede Batı ve ya Rus hayranı insanlar var. Sanki biz Anadolu Türkleri bir olmuşuz Turan istiyoruz da Orta Asya Türkleri kendilerini Türk oldularını unutmuşlar diye bir şey yok.
TURAN.İNFO - âñå î Òşğêñêîì Ìèğå Bu verdiğim site ortaasyalı kandaşlarımızın Kurduğu Turan sitesi. Yazıların çoğu kiril alfabesi ile yazılmış Bu da forumu Turan Forums - Powered by vBulletin |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Her ne kadar düşük seviyeli bir siyasi parti tarafından kullanılsa da "Ülkü" 'nün asıl anlamı "amaç edilen", "ulaşılmak istenen", "ideal"dir. Bu amaç edilip ulaşılmak istenen hedef aynı zamanda büyük bir hayat felsefesi de olabilir. Turan bir ülküdür,
Atsız Ata'nın söylemi ile: "Turancılık, tüm Türklerin birleşmesi ülküsüdür." "Kişiler, ülkü için ölmelidir." komünist rusya, 1991'de çökene kadar özellikle Orta Asya'da oldukça zeki bir politika izledi. Ulusça birbirine bağlı ve ulusal bilince sahip Türkleri farklılaştırarak Asya Türklerinin dillerini unutmasını sağladı. Şimdi Türkiye Türkçesi ile Orta Asya'daki Türkçe farklılaştı. Öyle bir duruma geldik ki kendi ırktaşlarını istemez, duruma geldiler ve Aybala ırktaşın dediği gibi Sovyet sömürgeliği ile Ulu Türk Cumhuriyetinin kuracağı Büyük Türk Birliğini ve ileride Tek çatı altında birleşmesini istediğimiz Türk Cumhuriyeti'ne karşı dahi çıkabilecek duruma geldiler. Irktaşlarım, Basın çok büyük bir silahtır. Benim satılmış basın hakkındaki fikirlerimi bundan önce de sizlerle paylaşmıştım. Gerçekten sadece sözde değil, özde "Ulusal" bir basın kurulursa, doğru, yerinde ve yeterli derecede yapılacak ulus bilinçlenme yayınları ile onlar da bu ülkünün esas amacını anlayacaktır. Büyük Türk ülküsündeki basın olası görevleri ise şöyle olabilir: 1)Türk'ü, Türklüğü ve Türkçülüğü tanıtmak Türk'ün ne olduğu ve Türk olmanın ayrıcalığı, Türk Uluları, Türk büyükleri, Türk destanları, Türk'ün dostu ve düşmanı anlatmak 2)Ulus kültürünü, tarihini ve geleneklerini hatırlatmak Kültürünü, tarihini, geleneklerini unutmayan, ancak bilime, yeniliklere açık, sadece yenilikleri kabul etmeyen, aldığı kadarda kendisi üreten bir hale gelmek. 3)Düşmanların kim olduğu ve ne yaptığı hakkında ulusu bilgilendirmek Pembe bir görüntü çizmektense gerçekçi ve dürüst haber yapmak 4)Türk gençliğinin, Başbuğ'un da dediği gibi aklen ve bedenen gelişimi sağlanmış bir şekilde ulusa hizmet seviyesine gelmesine yardım etmek için gerekli propagandaları yapmak Kolay olacağını veya hemen gerçekleşeceğini beklememeliyiz, ancak gerçekleşecekmiş gibi çalışmalıyız. Tanrı yardımcımız olsun TTK
Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü, Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü. H.N.Atsız Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir. K.Atatürk |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Azerbaycan Türklerinin kendilerini böyle tanımladıklarını ilk defa tanık oldum,şahsen konuştuğum bütün azerbaycan Türkleri kendilerinin Türk olduğunu,aynı milletten olduklarını söylerler tabiki bu arkadaşlarında Türklüğün dışına çıkarttığını sanmıyorum "..iki devlet,tek millet.." sözümüz vardır.Benim özbekistan Türk'ü bir arkadaşla geçen bir konuşmamda ikimizin de Türk olduğunu bu bizim üst kimliğimiz olduğunu anlattım ama baya zorlanmıştım kendisinin özbek olduğunu benim de Türk olduğumu söylemişti.
Özbekistan Türklerinin vikipedyasında Turan milleti hakkında güzel bir çalışması var aslında; O`g`uz BILOL Hashmi o'gli - Vikipediya
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Azerbaycan dahil diğer Türk Cumhuriyetlerinde Türklerin Türklük bilinci Türkiye'den daha fazladır. Ülkemizde ümmetçiliğin, ülkücülük ulusalcılık gibi devşirmeci sentezci ideolojilerin etkisiyle ve devlet resmi ideolojisinin Türklüğü bir kimlik haline getirmesiyle Türkiye Türklüğü bir soy değil adeta bir sembol haline getirilmiş soyculuğun özü değil sadece çığırtkan slogancılığı ortaya çıkmıştır. Diğer yanda Orta Asya Türklerinin geneli soyculuk konusunda daha samimidirler, farklı ırkları devşirmek gibi bir niyetleride yoktur. Sonuçta Orta Asya gitikçe daha da homojenleşmektedir. Ruslar göçetmekte farslar ise daha da dışlanmaktadır. Bizde ise ulus kavramı altında farslar( kürtler) her türlü devlet imkanından yararlanıp aşırı üreyip, modernleşip bin yıllık anadolu Türk soyunu yeni bir 'kavimler istilası'na maruz bıraktılar. Ülkenin ve halkın isminin 'Türk' olması Türk soyuna uzun vadede bir faydası olmayacaktır. Çünkü bir faydası olsaydı tarih sahnesinden kaybolan Bulgar Türklerine (Bulgaristan Türkleri değil) faydası olurdu. Bugün bir slav ülkesi olan Bulgaristan'daki Bulgar Türkleri eriyip kaybolmuşlardır geriye sadece bu Türk boyunun ismi kalmıştır. Aşırı çoğalan kürt kökenliler eğer tedbir alınmaz ise bu gidişle Türk'ün ismini, dilini ve yurdunu gasb edeceklerdir.
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Şu bakımdan haklısın, çoğu ruslardan nefret ediyor ve hepsi kendi dillerini resmi ve devlet dili yapmış durumda. yani hepsi özüne dönüyor. Ama buna TÜRK lük bilinci diyemezsin. Çünkü TÜRK kelimesi tıpkı osmanlının son zamanlarında Anadoluda olduğu gibi yok olmak üzere. Yani sonuç olarak onların da bir ATATÜRK e ihtiyacı var. ----------------------------------------------- Oğuz,Kırgız,Tatar,Özbek,Yakut yok,TÜRK vardır. M.K.ATATÜRK
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | ||
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Genellememek lazim, ben şimdi Turkiyedeki soydaşlarim 'aldiklari egitimden mi dersin ne dersen de' kendi tarihlerini ancak Osmanli ile sinirli biliyorlar desem, dogruyu soylemiş olurmuyum?! Alıntı:
Turkluk bilinci neye diye biliriz sizce? Turkluk kelimelerle mi yaşatilmalidir yoksa yaşam bicimi ile mi alakali? Yaşam bicimlerine bakilirsa Azerbaycan dahil Turkistandaki Cumhuriyetlerde Turkluk hic de yok olmak uzere degil. Turkiyede bugun lazlar, kurdler, cerkezler, boşnaklar, arnavutlar ve bu gubi saire musluman mankurtlar Turk adlaniyor ve de Turk kelimesi 50 milyon yerine 70 milyona şamil ediliyor da, bu mu Turklugun Turkiyede daha saglam oluşunun gostergesi? |
||
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
KARINDAŞLARIM TÜRKLÜK BİLİNCİ EN YÜKSEK TÜRKLER UYGURLARDIR.GENELDE UYGURUZ DEMEZLER.UYGUR TÜRKÜYÜZ VEYA YALNIZCA TÜRKÜZ DERLER.AMA DİĞER ASYA TÜRKLERİ GENELDE KIRGIZIZ VEYA KAZAKIZ DERLER.BUNUN SEBEBİ KIZIL RUSYANIN YAPTIĞI TÜRKLÜKTEN UZAKLAŞTIRMA POLİTİKASIDIR.AMA GÜN GEÇTİKÇE TÜRKLÜK BİLİNCİ OTURMAKTA VE TENGRİNİN İZNİYLE DE TÜRKÇÜLÜK ÇOK YAYILACAKTIR.
YUFKA YÜREKLİLERLE ÇETİN YOLLAR AŞILMAZ |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|