![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Atamıza büyük hakaret
'Atatürk rozetiyle camiye gelmeyin!'
Trabzon'un Beşikdüzü ilçesindeki Merkez Camii İmamı Sezai Yaşar, yakasında Atatürk rozeti ile gelen Ömer Atalar (80)'a, "Bunu takıp camiye gelmeyin, günah işliyorsunuz" dedi. İmam Yaşar, rozetle namaz kılmanın caiz olmadığını öne sürerken, Trabzon Müftüsü Ahmet Bulut, "Rozetle namaz kılmanın dinen sakıncası yok" diye konuştu. İmam Yaşar, yakasında Atatürk rozetiyle camiye gelen Atalar'a, yakada rozetle namaz kılmanın dini yönden sakıncası olduğunu söyledi. Tüm vakit namazlarını camide kıldığını ve bugüne kadar böyle bir uyarıyla karşılaşmadığını belirten Atalar, "Yakamda Atatürk’ün rozetini gören imam, ‘Bunu takıp da camiye gelmeyin. Resimle camiye gelinmez’ dedi. Bu söz karşısında çok üzüldüm ve cami içinde olduğumuz için tartışmaya girmek istemedim. ‘Rozetin kime ne zararı var?’ dedim. İmam da, ‘Burası Allah'ın evidir. Resimle buraya girmek mahsurludur’ yanıtını verdi. Ama ben yine de rozetle camiye giriyorum ve namazımı kılıyorum" diye konuştu. Yaşar, DHA muhabirinin sorularını telefonla yanıtlarken cemaate sadece bir tavsiyede bulunduğunu söyledi. Rozetle namaz kılmak uygun olmadığını ileri süren Yaşar, "Ben sadece namaz kılarken rozeti çıkarmalarını, kıldıktan sonra takmalarının daha uygun olduğunu belirttim. Masumane bir uyarıydı, tavsiyede bulundum. Dinimiz gereğince rozetle namaz kılınmaması gerektiği belirttim. Zaten dinimizde de böyle şeylerle namaz kılınmaması gerektiği vurgulanıyor" dedi. Sakıncası yok Trabzon Müftüsü Bulut ise, Atatürk rozeti veya herhangi bir rozetle namaz kılmanın dini açıdan sakıncası olmadığını söyledi. Bulut, rozetle namaz kılınabileceğini, bunun dini açıdan ‘caiz' olduğunu anlatırken, "Zaten Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı ilmihallerde bu konu açıkca yazılmış. Rozetle namaz kılmanın hiçbir sakıncası yok. Bu konuda bize bir şikayet ulaşmadı. Bu nedenle şu anda herhangi bir soruşturma söz konusu değil" diye konuştu. ----------------------------- Rezalet diyorum başka birşey demiyorum. Bu dinciler böyle davrandıkça cahil halk artar oylarıda artar ve ortaçağ Avrupa'sına doğru emin adımlarla! yürümeye devam ederiz. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Dilinden "din, allah, peygamber" kelimeleri düşmeyen herkes Atatürk'ün düşmanıdır. Fakat korkularından bunu belli edemezler. Samimi dindarlar zaten konuşmazlar sadece uygularlar.
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
%100 Türk !
|
Yakında eşeğin ağzında kaç tane diş var diye tartışmaya başlayıp, bu işe odaklanacak duruma geleceğiz. Düşmanlarımız, bilim ve teknoloji de ilerliyorken bizim tartıştığımız konulara bak.
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkçısı
|
Akıl alacak gibi değil.Bu kadar geri düşünceli insanlar nasıl olabilir.Bir resim ibadeti nasıl engeller?Bu kadar dar görüşlü yobazlar nasıl olur?Birde buna körü körüne inanan budalalar dolu.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
ATATÜRK yaptığı devrim itibari ile dünyada eşi benzeri olmayan bir lider.
peki neden? kurduğu cumhuriyetin 85. yılında atamızdan nefret eden guruhların, onu, ve eserini yok etmek isteyenlerin iktidar da olduğunu üzülerek görüyor ve bu acı tabloyu yaşıyoruz?. Her konuda türk kültürüne uygun yenilikler yapan atamız bir tek dini değiştirmediş din arap kaldı garez de burdan çıktı. Sonuç din kisvesi adı altında yaşadığı ülkeyi, milleti ve değerlerini pervasızca satan onursuz, gurusuz bir guruh şu an başımızda Onlar elbette atatürk'e tahammül edemez,çünkü onlar gibi onursuz,gurusuz,ve menfi çıkarlar için vatanını satacak zihniyette olmadığı ve olanları sevmediği için Bu vatanın var oluş savaşında düşmanla aynı safta olanların, şu an bu ülkenin kanla kazanılmış değerlerini bu kadar kolay satmalarının verdiği acı ve kinin tarifi inanın imkansız. YÖNETİCİ NOTU: İmla ve yazım kurallarına dikkat ediniz. Türk sözcüğünün T'sini küçük yapmayınız. |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
O imam acaba o pek kıymetli camisinde kim sayesinde bol keseden atıp tutarak namaz kılabildiğini ve kıldırabildiğini biliyor mu? Eğer biliyorsa bu nasıl bir yüzsüzlük ve nankörlüktür ki, sana din özgürlüğü veren ulu şahsa böyle bir kin ve nefret besleyeceksin. Eğer bilmiyorsa, bundan böyle öğrensin; bu ülkede din ve vicdan özgürlüğü Ulu Atatürk tarafından sağlanmıştır. Yani onun sayesinde o cami vardı, istese o camilerin hepsini bir bir yıktırırdı ve o imamın çok değer verip mübarek gördüğü şeyh şıh takımı ağzını açıp gık diyemezdi.
Fakat Trabzon İl Müftülüğü bu işe ne tepki vermiş? İmam hakkında soruşturma başlatmışlar mı? Eğer başlatmamışlarsa, bu imam yüz bulur ve Atatürk rozetlilerin topunu düşman ilan eder. Ve daha sonra Cuma hutbelerinden Atatürk'ü bile kötülemekten imtina etmez. Bunların topuna vereceksin müebbet hapsi, görsünler kendilerini kurtaran büyük lidere nankörlük yapmanın cezasını. Yobaz köpekler. |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Yanılıyorsunuz, ATAMIZ dinde de reformlar yapmış, Türk Milleti'nin okuyup, anlayıp ne kadar saçma olduğunu görmesi amacıyla kuranı Türkçeleştirmiş, ezanı Türkçe okutmuş, hutbeleri Türkçe verdirmiş, yani özetle zaman içerisinde milli bir inanç sistemi oluşturucak reformlar yapmıştır. Ne yazıkki ömrü vefa etmediğinden bu devrimler yarım kalmış ve kendisinden sonra iktidara ele geçiren yobazlar ve özellikle de demokrat parti döneminde ATATÜRK DEVRİMLERİ askıya alınmış, hatta bizzat yokedilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Atamizin resminden, rozetinden rahatsiz olan haysiyetsiz silik sahsiyetler, Basbug'un kurtarip kurdugu cumhuriyetten maas alarak bu gibi fetvalar verenler, suudi arapistan kralinin bastirdigi kuran-i kerimin (kendim saydim) 7 sayfasindaki suudi kralinin reklamini gormezden gelirler ve hatta onun ayagina giderler. Bu ve bunun gibi serefsizleri lanetliyorum!!!!
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ay katılıyorum.Nerde "din,allah,peygamber" diyen biri var en büyük Atatürk düşmanı.Onun alkol kullanmasından rahatsız olur bu gerikafalılar.
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Atatürkün rozetiyle girmek putperestlik (!) olarak görenler
ampullü rozetlerle de camiyye girilmeyecegini bilmiyorlarmi diye insan sormadan edemiyor.
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | ||
|
Türkçü
|
Alıntı:
Otağımızda bir ırktaşımın yazdığı bir olay vardı, bunu saklamıştım sizinle paylaşıp anılarınızı yenileyim. Alıntı:
Atatürk'ü düzenli çabalarla unutturmaya, ve dahası yasaklamaya çalışan muhammed aşıklarının günü gelince tüm hayalleri başına yıkılacak ve o yıkıntılar altında ezileceklerdir.
Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü, Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü. H.N.Atsız Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir. K.Atatürk |
||
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yetkilisi
|
Atatürkcüleri Katletme Partisinin iktidar oldugu bir dönemde bu ve buna benzer bir cok olay ve söylemde bulunulmustur. Hristiyan-Siyonist Islamcilardan da bundan farkli bir hareket beklenemez. Siyasal Islamcilarin akil hocasi ABD, Laiklige ve Atatürkcülüge karsi 1989 dan beri nurcu, naksibendi ve siyasal islamcilari desteklemistir.
Tayyip Erdogan ve Akpliler Baba Bush"a mübarek olsun. |
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Rozetine bile düsmanlik besleyen bu serefsizler, Atatürk'ün tûm muslumanlarin da namusunu kurtardigindan habersiz midir acaba? Habersiz ise gafildir (ki sanmiyorum) degilse haindir!!
Sevr antlasmasini Türkiye lehine degistirmek için Ingiltere'ye giden Hint müslümanlarinin Morning Post gazetesine verdikleri demeçten: ....Mustafa Kemal Pasa ile en yakin zamanda bir anlasmaya varmak gerekir. Ingiltere ile Türkiye dolayisiyla Ingiltere ile Islam dünyasi, Mustafa Kemal pasaya destektir, yardimcidir. Cünkü biz Islamlar kendisine,islam dünyasinin namus ve özgürlügü için savasan bir komutan gözüyle bakiyoruz( eylül 1921) (selahattin çiller, Atatürk için diyorlar ki, s.99-100) |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|