![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
ATAMIZ'I ÖZLEMLE ANIYORUZ!
10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası
ATAMIZ'I ÖZLEMLE ANIYORUZ! Büyük komutan, büyük devlet adamı, büyük Türkçü; yurdumuzu düşman işgalinden kurtaran, bir budunu yokolmaktan kurtarıp, yeniden vareden; yurdumuza bağımsızlığını kazandırarak, ona; "TÜRK"İYE adını veren, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Türk Budunu'nun Ata'sı Başbuğ Bozkurt Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, uçmağa varışının 68nci yıldönümünde saygıyla, minnetle ve özlemle anıyor, O'nu bugün daha iyi anlıyor ve arıyoruz. 1938 yılından bu yana 10 Kasım'lar, Türk Budunu için budunsal bir yas günüdür. Çünkü bugün, Türklüğün güneşi batmıştır. Çünkü bugün, devşirmeler ve Türklük düşmanları için yaşam yeniden başlamıştır. Çünkü bugün, karabulutlar Türkler ve Türkler'in yurdu üzerinde yeniden dolaşmaya başlamıştır. 10 Kasım'lar, Türk insanı için her zaman hüzünlü günler olmuştur. Bendenizin de, 10 Kasım'larda, içini her zaman derin bir hüzün kaplamıştır; tıpkı tüm yüzde yüz Türkler'in olduğu gibi. İlkokul 2. sınıfa giderken, 10 Kasım Atatürk'ü anma gününde okuduğum aşağıdaki şiir, oldum olası tüylerimi diken diken etmiştir. MUSTAFA KEMAL'İ DÜŞÜNÜYORUM Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Yeleleri alevden al bir ata binmiş Aşıyor yüce dağları, engin denizleri. Altın saçları dalgalanıyor rüzgârda, Işıl ışıl yanıyor mavi gözleri, Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Yanmış, yıkılmış savaş meydanlarında Destanlar yaratıyor cihanın görmediği, Arkasından dağ dağ ordular geliyor Her askeri Mustafa Kemal gibi. Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Gelmiş geçmiş kahramanlara bedel Hükmediyor uçsuz bucaksız göklere Al bir ata binmiş yalın kılıç Koşuyor zaferden zafere. Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Ölmemiş bir kasım sabahı! Yine bizimle beraber her yerde, Yaşıyor dört köşesinde vatanın Yaşıyor damar damar yüreklerde. Mustafa Kemal'i düşünüyorum, Altın saçları dalgalanıyor rüzgârda, Mavi gözleri ışıl ışıl, görüyorum Uykularıma giriyor her gece. Ellerinden öpüyorum. Ümit Yaşar OĞUZCAN Atatürk'ün uçmağa vardığı gün Cumhuriyet Hükümeti, budunsal yasın acısını her satırında ortaya koyan ve ulusun duygularını dile getiren resmi bir bildiri yayımlamıştı. Anadolu Ajansı'nca duyurulan bu bildiri, aynen şöyleydi: ''İSTANBUL, 10 (A.A) - Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin resmi tebliğidir: Müdavi ve müşavir tabiplerinin neşredilen son raporu Atatürk'ün dünyaya gözlerini kapadığını bildirmektedir. Bu acı hadise ile Türk vatanı büyük yapıcısını, Türk milleti Ulu Şefini, insanlık büyük evladını kaybetti. Milletimize içimiz yanarak bu tarife sığmayan ziyanından dolayı en derin taziyelerimizi sunarız. Kederlerimizin tesellisini ancak ve ancak onun büyük eserine bağlılıkta ve aziz vatanımızın hizmetinde ararız. Şurasını da her şeyden evvel beyan etmeliyiz ki, ölmez olan, onun büyük eseri Cumhuriyet Türkiye'sidir. Hükümetimiz, içinde bulunduğumuz bu mühim anda bugüne kadar olduğu gibi dikkatle vazife başındadır. Müesses olan nizamı ve vaziyeti idame hususunu, büyük Türk Milleti'nin hükümeti ile tek vücud olarak teyid ve temin edeceğine şüphe yoktur. Teşkilatı Esasiye Kanunu'nun 33'üncü maddesi mucibince, Büyük Millet Meclisi Reisi Abdulhalik Renda, Reisicumhur Vekaleti vazifesini deruhte etmiş ve ifaya başlamıştır." 10 Kasım 1938'de Ulus Gazetesi, Başbuğ Atatürk'ün uçmağa varışıyla ilgili manşetini şöyle atmıştı: "ATATÜRK BAŞKUMANDAN: BAŞBUĞLAR YETİŞTİRİLMEZLER, ONLAR BAŞBUĞ HASLETLERİYLE DOĞARLAR!" Evet! Tanrı'nın kut verdiği Türk soylular başbuğ hasletleriyle doğarlar. Başbuğ Atatürk de, Türk'ün Tanrısının "kut"unu esirgemediği çok özel bir Türk, çok büyük bir başbuğ idi. O; zekasıyla, uzgörüsüyle, hitabet kabiliyetiyle, söylediği sözlerle, yazdığı yazılarla, giyim kuşamıyla, kullandığı vücut diliyle, savaşçı ruhuyla, asaletiyle, yakışıklılığıyla, bozkurt misali bakışıyla; anıt bir kişilik ve üstün bir insan idi. O'nu sadece Türkler takdir etmedi. O'nu, dost düşman tüm dünya takdir etti. Tıpkı eski İngiltere Başbakanlarından David L'loyd George gibi. Ebedi düşmanımız İngilizler'in Başbakanı Atamız hakkında şunları söylemişti: "Yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki, o büyük dahi çağımızda Türk milletine nasip oldu." Ulu Başbuğum, "Benim naciz vücudum bir gün toprak olacaktir. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyyen payidar kalacaktir." dedin ama sadece bedensel olarak bizlerden ayrıldın. Sen kalbimizde yaşamaya devam ediyorsun. Kutlu tinin bizlerle. Sen rahat uyu ve Tanrı Dağları'ndan bizleri izle. Türk'ün Atası! Buduncu Bozkurtlar'ın buyruklarından kendilerine görev çıkartarak, eserin olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçiliğini son nefeslerine kadar yapacaklardır. Yaşamın, buyrukların, sözlerin, uygulamaların, ilkelerin gibi, bıraktığın kutsal kitabın "NUTUK" da, verdiğin görevi layıkıyla yerine getirebilmemiz için, her zaman bizlerin rehberi olacaktır. Bu soylu budun, eserini sonsuza kadar muhafaza ve müdafaa edip, yaşatacaktır. BAŞBUĞ ATATÜRK ÖLMEDİ VE SONSUZA DEK YÜREĞİMİZDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEKTİR! Çağatay Uluğtürk |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
10 KASIM 1938…
SAAT 09:05… DOLMABAHÇE SARAYI… TÜRK IRKI’NIN YÜCE BAŞBUĞU,BOZKURT SOYLU,MAREŞAL GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK UÇMAĞA VARDI. ADALAR DENİZİNDEN ALTAYLARIN DAHA ÖTESİNE KADAR BÜTÜN TÜRK BUDUNU YASTA… ![]() MUSTAFA KEMAL dağ başını efkâr almış gümüş dere durmaz ağlar gözyaşından kana kesmiş gözlerim ben ağlarım çayır ağlar çimen ağlar ağlar ağlar cihan ağlar mızıkalar iniler ırlam ırlam dövülür altmış üç ilimiz altmış üç yetim yıllar gelir geçer kuşlar gelir geçer her geçen seni bizden parça parça götürür mustafa'm mustafa kemal'im diz dövdüm gözlerim şavkı aktı sakarya'nın suyuna sakarya'nın suları nâmın söyleşir hemşehrim sakarya öksüz sakarya ankara'dan uçan kuşlar kemal'im der günler günü çağrışır kahrolur bulutlara karışır gök bulut yaşmak bulut uca dağlar dev boyunlu morca dağlar divan durmuş bekleşir mustafa'm mustafa kemal'im nasıl böyle varıp geldin hoşgeldin çıngı kaymış yalazlanmış gözlerin şol yüzünde güneş südü sıcaklık ellerinden öperim mustafa kemal senin dalın yaprağın biz senin fidanların biz bunları yapmadık sen elbette bilirsin bilirsin mustafa kemal elsiz ayaksız bir yeşil yılan yaptıklarını yıkıyorlar mustafa kemal hani bir vakitler kubilay'ı kestiler çün buyurdun kesenleri astılar sen uyudun asılanlar dirildi mustafa'm mustafa kemal'im karalar kuşanmış karadeniz akmam diyor dokunmayın ağlamaktan bıkmam diyor bu gece kıyamet gecesi bu vapur bandırma vapuru yattığı yer nur olsun mustafa kemal ben ölümden korkmam diyor korkmam diyen dilleri toz oldu toprak oldu değirmen döndü dolandı yıllar oldu bir kusur işledik bağışlar mı kimbilir o bize öğretmedi kazan kaldırmasını günahı vebali öğretenin boynuna erdirip oldurana ana avrat sövmesini yüreğim kırıldı kanım kurudu var git karadeniz var git başımdan mızıka çalındı düğün mü sandın bir yol koyup gideni gelir mi sandın mustafa'm mustafa kemal'im ankara'nın taşına bak tut ki baktım uzar gider efkârım çayır ağlar çimen ağlar ben ağlarım gözlerimin yaşına bak ankara kalesi'nde rasattepe'de bir akça şahan gezer dolanır yaşın yaşın mezarını aranır şu dünyanın işine bak mustafa'm mustafa kemal'im Atilla İLHAN YÜCE BAŞBUĞUM KUTLU TİNİN ŞAD,MEKANIN UÇMAK OLSUN! TANRIDAĞLARINDA KÜR ŞAD YOLDAŞIN GÜNEŞ OTAĞIN OLSUN! CUMHURİYETİNİ EMANET ETTİĞİ ASİL KANLI TÜRK GENÇLERİ OLARAK EĞER BİR GÜN YOLUNDAN ÇIKARSAK NAMUS BİZE AR OLSUN.
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Köklü bir maziye sahip yüce Türk milletinin, yüzyıllardan beri şuur altında bekleşen, içimizdeki yabancıların ve Türk düşmanlarının ihanetlerine karşı duyulan ve bir kaç asırdan beri çekilen sıkıntıların, yaşanan felaketlerin meydana getirdiği tepki ile ortaya çıkan kutlu direnişin önderi Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün budunundan ayrılışının 68. yıl dönümünde yüreklerimiz yine acı, gözlerimiz yine yaş dolu..
O, yüzyılların nadir olarak yetiştirdiği bir dahiydi. O, kırılmış cesaretleri yükselten, dağılmış şuurları birleştiren bir güçtü. Ulu Atam; Sen soylu budunun, kalbinde, hafızasında ve benliğinde her zaman yaşayacaksın.. Çünkü sen kolay alışılır bir boşluk, kolay katlanır bir yokluk değilsin.. Ruhun şad, Mekanın Tanrı Dağı olsun. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Çok yalnızım Ata'm :(
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRK IRKÇISI
|
"Türklügün peygamberi" olan Atam;
Türkcü genclere emanet ettigin bu cennet vatani isbirlikci soysuzlarin elinden alip, Türk gencligi olarak huzurunda diz vurarak bas koyacagimiz, devrimlerini tamamlamak üzere cikacagimiz bu zorlu yolda Türk irkcilari olarak mutlak kurtulusumuz icin, Türklügün ve Türk tarihinin önünde hep birlikte and icecegimiz gün yakindir. Bizler, actigin bu, sadece Türklük aski ile dolu olan yolda, Türkcülük bayragini senin de fikir baban olan Ziya Gökalp'ten devralan ve Türkcü hareketin son büyük önderi olan Atsiz Ata'mizin izinde ilerleyen Türkler olarak daima senin insan üstü düsüncelerini rehber edinecegimize ve son nefesimize kadar Türklük icin mücadele edecegimize namusumuz ve serefimiz üzerine yemin ediyoruz. Sen rahat uyu Atam; cünkü istedigin ve ülkeyi emanet ettigin nesil nihayet yetismektedir! TÜRK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Eyyy ULU ÖNDERIMIZ, BASBUGUMUZ, ATAMIZ...
10 Kasim 2006 ve aniliyorsun her zamanki gibi yine ama 10 Kasimin anlami büyük cünkü 1938 de sen bedensel olarak aramizdan cok erken ayrildin bizi öksüz biraktin... bedensel aramizda olmasanda, sen daima bizim kalbimizde yüregimizdesin ATAM. Senin bize emanet ettigin bu Ülkeyi canimizla kanimizla korumaya and ictik, sen rahat uyu ruhun sad olsun ATAM IZINDEYIZ |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ulu Önderimiz Atatürk’ü özlemle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz,Başbuğ'umuz Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 68. yılında saygı ile anıyorum. Türk Ulusu’nun bağımsızlığı için yapılan savaşlarda,senin emrinde olan askerlerine,''Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.''diyerek büyük bir komutan olduğunu tüm acuna ispatlamışdır.Türk gençleri olarak, bize bıraktığın bu emaneti ölmemizi emreder gibi, koruyacağımıza ant içtik. ![]() RAHAT UYU ATAM.. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ulu Başbuğum ATATÜRK;
Senin bıraktığın mirasa çok kişi ihanet etti.Kimisi TÜRKlüğünü unuttu,kimisi senin ilkelerini..Ama gözün arkada kalmasın,biz bu vatan üzerinde var oldukça, senin kurduğunu kimse yıkamaz..Ruhun şad,mekanın Tanrı Dağı olsun... |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Başbuğ Atatürkün ölümsüzlüğe yürüdüğü bu gün onun huzurunda kurmuş olduğu Cumhuriyetin ilelebet varolacağını ilkeleri ve devrimlerinin bekçisi olacağımızı söylemek istiyorum.
Ruhun Şadolsun. |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
10 kasim 1938 günü Türk Irkinin öksüz ve yetim kaldigi gündür, yoklugunu hergecen gün daha fazla hissettigimiz Basbugumuzun ruhu sad olsun.
AĞIT "Tanrı'yı düşündü de kendisi gibi yüce Türk, göğe Tanrı dedi seni görmeden önce Yeryüzünde bu adı yalnız dağlara verdi." Göçen bir ordu değil, bir milletin başbuğu, Bu millet Türk milleti, gökten alındı tuğu! Suçunu gizlemesin kızıl günahkâr doğu. Işıklar yanmaz ola; gün, ay yasa bata Türk, Ey tanrı milletinin en büyüğü Atatürk!. Ne tat kaldı acunun baharında, güzünde; Ne heybet var gökünde, ne ışık gündüzünde, En büyük gücü sendin Tanrı'nın yer yüzünde, Dağlar, taşlar ağlaya; gün, ay yasa mata Türk Ey tanrı milletinin en büyüğü Atatürk!. Destanını haykırdım bu yurda âşık diye, Dünya Türk'e, Türk ona acısın yazık diye, Tanrı kıskandı seni, kendinden ışık diye. Gözler yoluna dala; gün ay yasa bata Türk, Ey tanrı milletinin en büyüğü Atatürk!. Ne doğudan sel gibi kopan Atillâ, Cengiz, Sana eş olamadı ne yel, ne dağ, ne deniz, Bunak din büyükleri!. Nerede mahşeriniz? Yedi kat gök yıkıla, gün, ay yasa bata Türk, Ölüm olam kavuşam sana nola Atatürk!. Şükrü KURGAN AĞIT Yok gayri bizlere uyku dünek vay Kime bel bağlayak kime dönek vay Vay amansız ecel alçak felek vay Türklük yüreğini dağlasın gayrı Cihan da bizimle ağyasın gayrı Ağla gözüm ağla yaşlar dil olsun Kurumuş dereler baştan sel olsun Çiçek kara açsın çayır kül olsun Türklük yüreğini dağlasın gayrı Cihan da bizimle ağlasın gayrı En büyük en güzel en yiğit kayıp Dereler denizler çağlar ağlayıp Rabbim de gözyaşı dökmezse ayıp Türklük yüreğini dağlasın gayrı Cihan da bizimle ağlasın gayrı Her gittiği yerde o şan verirdi Aslan bakışını görse erirdi Kaşları yeleden nişan verirdi Türklük yüreğini dağlasın gayrı Cihan da bizimle ağlasın gayrı Bakışları şimşek gibi çakardı Yarını görürdü düne bakardı Kürsüye çıktı mı, arşa çıkardı Türklük yüreğini dağlasın gayrı Cihan da bizimle ağlasın gayrı Her belâyı önler arda atardı Dermandı her dalda hemen yeterdi Babamızdı elimizden tutardı Türklük yüreğini dağlasın gayrı Cihan da bizimle ağlasın gayrı Kaybını yıldızlar bile bileler Kırıla kanatlar sola yeleler Kurt kuş duyup cenazene geleler Türklük yüreğini dağlasın gayrı Cihan da bizimle ağlasın gayrı Millet Atan gitti başın sağ olsun Ölümü devr açsın yeni çağ olsun Dağlar birer birer yanar dağ olsun Türklük yüreğini dağlasın gayrı Cihan da bizimle ağlasın gayrı Gitti her ocağın söndü alevi Yeryüzü dediğin bir ölü evi Cihan türbe olsa almaz o devi Türklük yüreğini dağlasın gayrı Cihan da bizimle ağlasın gayrı Dönmüş denizler gözyaşı taşına Dünya ortak çıkmış Türk'ün yasına Her evden bir ölü çıkmışcasına Türklük yüreğini dağlasın gayrı Cihan da bizimle ağlasın gayrı Gökler ağıtlardan titriyor kat kat Düştü üstümüze gerilen kanat Onsuz dünya yarım, insanlık sakat Türklük yüreğini dağlasın gayrı Cihan da bizimle ağlasın gayrı O hep dolu tuttu boş atmadıydı Söz verince yaptı aldatmadıydı On beş yıl tek burun kanatmadıydı Türklük yüreğini dağlasın gayrı Cihan da bizimle ağlasın gayrı Bizdendi sevinci bizdendi derdi Biz uyurduk o bizleri beklerdi Uyudu nöbeti bizlere verdi Türklük yüreğini dağlasın gayrı Cihan da bizimle ağlasın gayrı Kuru yapraklara benzedik bu güz Her göz kan içinde sapsarı her yüz Milyonlarız bir babadan öksüzüz Türklük yüreğini dağlasın gayrı Cihan da bizimle ağlasın gayrı Gök düşsün toprağa toza belensin Mezarına gece yıldız elensin Şehitler doğrulsun nöbet dolansın Türklük yüreğini dağlasın gayrı Cihan da bizimle ağlasın gayrı Dünya hem kahr olur hem onu gömer Yıldızlar kandildir semalar kemer Sus boğulayazdın sus Aşık Ömer Türklük yüreğini dağlasın gayrı Cihan da bizimle ağlasın gayrı Behçet Kemal ÇAĞLAR |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
![]() Bir İnançtır Mustafa Kemal; Yurdun dört yönünde, bir çağdır yaşayan. Sarmış kollarıyla, çepçevre ulusu. Sakarya boylarından Akdeniz'e taşıyan... Bir Anlamdır Mustafa Kemal; Belkahve'den dürbünüyle seyrediyor İzmir'i. Özgürlük diyor, al atının üstünde, Kırıyor kılıcıyla, tutsak eden zinciri... Bir Bayraktır Mustafa Kemal; Çekilmiş kalelere, rüzgârda dalgalanan. Bozkırın bağrında yol alan kağnılara, Işık tutan, güç veren, yol bulan... RUHUN ŞAD, MEKANIN CENNET OLSUN BÜYÜK ATAM.. BOZKURTLARIN HER DAİM SENİ YÜREKLERİNDE YAŞATACAKLAR.. |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Tanrinin Türklere bir armagani olan yüce basbugumuz yolgösterici Gökbörümüz Atatürkü sonsuza dek anacagiz. Biz oldugumuz sürece , devletimiz ayakta kaldigi sürece ki sonsuza dek yasatacagimiza söz veriyoruz onun ismini sonsuza dek duyurup kendimize fikirlerini ve yasamini önder edecegiz. Yaptigi devrimlerin takipcisi olacagiz ve imkanimiz olursa onun yaptigi Türk devrimini devam ettirip tamamlayacagiz. Son olarak emirleri yolumuz, eserleri namusumuz olacagini ilan ediyoruz.
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü ÖLÜMÜNÜN 68.YILINDA SAYGIYLA ANIYORUM.BÜYÜK KOMUTAN, TÜRKİYE'NİN KURUCUSU ATAM, MEKANIN TANRI DAĞI OLSUN...
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
ESENLIKLER! 10 KASIM YUCE BASBUG MUSTAFA KEMAL ATATURK ATAM ANMA GUNU VE YUCE BASBUG MUSTAFA KEMAL ATATURK HAFTASI,ATAMIZI OZLEMLE ANIYORUZ!
O USHAQ DUNYAYA GELDIYI AXSHAM BIR ULDUZ PARLADI, BIR ULDUZ YANDI BASHINI USTUNDE ANADOLUNUN. O VAXTDAN O GUNDEN SENELER KECIB, TURKIYE MUSTEQIL,FIRAVAN AZAD. YENE YARADANIN MERHEMETIYLE TURKIYE YUKSELIR,ACIR KOL-KANAD. YENE DE YUZ ILDEN EVVELKI KIMI HER IL DOGUM GUNU O YURK OGLUNUN, MELEKLER ESHQINE BURUNMEKDEDI. HER IL SEMASINDA ANADOLUNUN YENE HEMIN ULDUZ GORUNMEKDEDI! YUCE BASBUG MUSTAFA KEMAL ATATURK ATAM SENI COK OZLEDIK,ATAM IZINDEYIZ. NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
BAŞBUĞUN RUHU ŞAD MEKANI TÜRK UÇMAĞI OLSUN
TTK |
|
|
|