Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Başbuğ Atatürk > Başbuğ Atatürk > En Büyük Türkçü Atatürk

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 09.08.2007, 23:29   #1 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 3
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Atatürk Demokrasi istedi mi?

ben merak ediyorum Ataturk bizi kurtardı o olmasaydı şimdi bu durumda olmazdık Turkler hep otoriter sistemlerle yonetildi Buyuk Hun Kaganlıgından
cumhuriyete kadar Ataturk bu otoriter sistemi devam mı ettirdi ki tek parti sistemini bunun gostergesi bazı kukla partiler kurdurdu ama bence onun
demokrasi istedigini gostermez sizce dogrumuyum
giray_han Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.08.2007, 00:28   #2 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

ATA'NIN ASKERİ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 154
Bende bu konuda değerli yöneticilerimizden yorum bekliyorum...
ATA'NIN ASKERİ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.08.2007, 00:32   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 300
Alıntı:
giray_han adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
ben merak ediyorum Ataturk bizi kurtardı o olmasaydı şimdi bu durumda olmazdık Turkler hep otoriter sistemlerle yonetildi Buyuk Hun Kaganlıgından
cumhuriyete kadar Ataturk bu otoriter sistemi devam mı ettirdi ki tek parti sistemini bunun gostergesi bazı kukla partiler kurdurdu ama bence onun
demokrasi istedigini gostermez sizce dogrumuyum
o dönemde halkın çoklu partiye alışamadıgını gören Başbugumuz , çoklu partiden vazgeçmiştir..çünkü kurulan diğer partiler bölücük yaptıgı için kapatmıştır ve halkın çoklu partiye alışmadıgını görmüştür..(hala da alışamadık)
ayrıca Başbuğ , çoklu parti olursa rekabet daha iyi ülkeyi ilerletir diye düşünmüştü ama halk alışamadıgı için kapattı işte

ben böyle okumuştum.
Bozkurt33 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.08.2007, 00:38   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,389
Biz yurdunu, milletini çok seven ve düşünen Türkçüler, "şuurlu demokrasi" taraftarıyız. Başka bir deyişle; bizler, Türkiye ve Türklük düşmanlarının değil de, Türkiye ve Türk insanının lehine işleyen, milli bir demokrasi anlayışının tesis edilip, egemen kılınmasından yanayız. Bizler, başkaları gibi; "en kötü demokrasi en iyi diktatörlükten daha iyidir" şeklinde düşünmüyoruz. Çünkü bizler, herhangi bir şahsi çıkar gözetmediğimiz gibi herhangi bir siyasi kaygı da taşımıyoruz. Bu yüzden de, Türkiye'nin ve Türk insanının çıkarlarını herşeyden üstün tutuyor ve herkesten fazla gözetiyoruz. Türkiye'ye ve Türk insanına zarar veren şey; "bozuk demokrasi" anlayışı ve işleyişi ise; biz bu tip demokrasi anlayışını ve işleyişini reddediyoruz. Bizler, yalnızca Türkiye'nin milli devlet ve laik yapısını bozmaya niyetli olan kişilerin, vatan hainlerinin, rantçıların, katillerin vb. Türkiye'nin siyasal ve toplumsal yapısına zarar veren güruhların çıkarlarını gözeten ve onları koruyup kollayan bir demokrasi anlayışının şiddetle karşısındayız. Bizler, bir an önce "şuurlu demokrasi" anlayışının tesis edilip, egemen kılınmasını arzu ediyoruz. "Katıksız demokrasi ayak takımının despotizmidir." Asil, hoşgörülü ve iyi niyetli milletimiz de, bugün cennet yurdumuzda vatan hainlerinin, nankör etniklerin, ahlaksızların, herşeyi maddiyat olarak görüp, vatan-millet sevgisi gibi asil duygularla alay eden "borsacı zihniyetli" siyasetçi ve basın mensuplarının despotizmi altında inleyip, eziyet çekmektedir. Atamız'ın şu sözünden anlaşılacağı üzere, maalesef korktuğu şeyin başına gelmiş olduğunu görüyoruz. “Hayatımda en çok isteyip de maalesef bugüne kadar görmediğim şeylerin başında yurdumuzda çok partili demokrasinin kurulması konusu geliyor. Türk ulusu çok zekidir. Kendisi için hayırlı olan şeyleri kavramakta gecikmez... Ancak şuna kesinlikle inanıyorum ki, demokrasi gereği olan çok partili bir dönem, Türkiyemiz'e de gelecektir. O zaman ben hayatta olmasam bile ruhum bilesiniz ki şad olacaktır. Ancak bu dönem için de tek korkum, bu güzelim yönetim tarzını yozlaştıracak, onu anlamsızlaştıracak, hatta ve hatta halkın gözünden düşürecek kişiler ve partiler çıkmasıdır..." Evet! bu güzel yönetim şeklini yozlaştıran, anlamsızlaştıran, hatta halkın gözünden düşüren kişi ve partiler çıkmakla kalmayip birbirini kovalamıştır. Türk milleti, bu "yoz demokrasi" anlayışının yok edilerek; şuurlu, istikrarlı, kurumsallaşmış milli bir demokrasi anlayışının egemen kılınması noktasında, gerekli adımları atarak, uygun ortamı hazılayacağına inandığı tek kurum olarak Türk Ordusu'nu görmektedir. Çünkü bu ülkenin, herşeyi siyasetçilerin inisiyatifine bırakacak ve deneme yanılma yöntemiyle zaman kaybedecek lüksü kalmamıştır. Gönül isterdi ki; ülkemizin ve insanımızın sorunları çağdaş demokratik ülkelerde olduğu gibi, demokratik hukuk devleti anlayışı içerisinde çözülebilsin. Ancak demokrasilerine gıpta edilen ülkelerin yönetenlerinin demokratik hukuk devleti anlayışı bizde olduğu gibi vatan hainlerine, şahsi çıkar peşinde koşan hırsızlara, işbirlikçilere vb. şer odaklarına pirim vermiyor ki!
Alt 10.08.2007, 06:38   #5 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 101
meclis makamı TÜRK tarihinde hep vardı.seçim yoktu yeni olarak o geldi.iyikide geldi.

basit bir anlatımla
trakyalı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.08.2007, 13:04   #6 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Baybars32 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 101
Türk milleti için demokrasi ve insan haklari derim...Türk milletine ragmen degil...Birtakim etnik döküntüyü ve batililari memnun etmek için Türk milletini,Türk yurdunu yok sayan ve Türk irkinin hükümranligini yokedecek olan bir yönetim seklini istemiyoruz adi demokrasi olsun veya ne olursa olsun.TTK
Baybars32 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.08.2007, 15:24   #7 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 14
BİR RİYA DEVRİ GELDİ Kİ ATAM TİLKİLER BİLE GEYİK GÖRÜNÜR BİR MELODRAM Kİ, ADIDA DEMOKRASİ

demiş Behçet Kemal Çağlar.

Bu yunan icadı Türk milletine uygundur denebilirmi. İşte görüyoruz demokrasi ile kimler ülkeyi geliyor. Otoriter rejimden daha uygun bir yönetim biçimi Türk Milletine uygun değildir. Atatürk'ün demokrasiyi savunduğu bir söylemini hatırlamıyorum.TTK
İlkKurşun Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.08.2007, 15:31   #8 (İleti Bağlantısı)

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 628
Eğer halk ellerindeki oyu tiran yönetimi için kullanırsa bu demokrasi olur mu? Yani ya çoğunluk, çoğunluğun söz sahibi olmasını istemezse ? Ülkemizdeki demokrasi tam olarak Platon'un bahsettiği demokrasi çelişkisidir(paradoksu).

Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.08.2007, 18:35   #9 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 48
Atatürk demokrasiye karşı değildi

Nitekim bunu tek partili Cumhuriyet halk fırkasıdan sonra kurduğu serbest fırka ile göstermiştir,ANCAK, savaştan çıkmış bir millet olan Türkler Osmanlının kendilerine aşiladığı ''ümmi'' zihniyetten kurtulmamış ve coğu cahildi.o tarihte halkın çoğunun dine kaydığını gören Atatürk çok partili olmanın henüz zararlı olduğuna karar vermiştir(günümüze bakalım,hala öyle değil mi?) ve obakımdan halk evlerini kurmuş ve halkı aydınlatmaya başlamıştır ama vefat etikten sonra inönü bunu fazla devam ettirmemiş veya ettirememiştir.Atatürk'ün düşündüğü esas nokta halk bir eğitim düzeyine geldikten sonra çok partili sisteme geçmek ama bu partilerin özde düşünce olarak Türk milletine hizmet gayesi gütmeleri ancak bunu yaparken farkl yollar izlemeleri şeklinde olmuştur.Bakınız eğer Atatürk felsfesi bugün yaşasa idi böyle mi olacaktık?Geri gidiyoruz,ileri değil!Saygılar
yaşlıtürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.08.2007, 21:23   #10 (İleti Bağlantısı)
BAŞBUĞ'UN ASKERİ

tanrıkut ilteriş adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 87
Başbuğ Atatürk'ün istediği kesinlikle demokrasiydi bunu da devrimleriyle hayata geçirdi.
Burda ki asıl sorun demokrasiyi kendi çıkarları için kullanan satılmış zihniyet ve sülük azınlıklardır.
Başbuğ demokrasiyi Türk milletinin ,Türk ırkının yücelmesi için getirdi.Ne yazık ki bugün biz Türkler,Başbuğ'un aşıkları değil ;sülük takımı ve satılmış zihniyet kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyorlar demokrasiyi.Problem burdan kaynaklanmaktadır bence...
Alt 13.08.2007, 21:43   #11 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

KemalistTürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 44
demokrasinin Allah belasını versin,abdullah oldu işte,alsınlar demokrasiyi şimdi liboşlar,Bahçeli kına yaksın bir tarafına..o kadar üzgünüm,sinirliyim ki şu an...
Alt 26.07.2008, 23:33   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kaşkır adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 243
Atatürk istediği demokrasiydi ama milletimize faydalı olacak bir demokrasiydi istediği....

Kaşkır Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.07.2008, 22:11   #13 (İleti Bağlantısı)
Dişi çapulcu olduğu için atılmıştır

İletiler: 13
Atatürk Türk milletinin karekterine uymayan hiçbir yeniliği getirmedi. Eski Türklerin yaşama biçimlerini araştırdı veeski Türk boylarındakı kurultayların şimdiki meclisten farkı yoktu.Eğer bizim ruhumuza uymasaydı çok partili sistemin oturması için bu kadar emek harcar mıydı? ATATÜRK'Ü sevmek yetmez çok yönlü araştırarak öğrenilmeli.
Şermin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.08.2008, 01:15   #14 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

Kızılbaş Türkmen adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Demokrasiden ne anladığınıza bağlı Atamıza,Türklüğe hakaret edip efendim demokrasi var bu ülkede demekse,arap bezciliğiyse ben demokrasiyi savunmuyorum zaten çok temel bir yapı taşı olsaydı Başbuğumuz 6 oka koyardı.Cumhuriyetçilik ilkesi zaten demokrasi yi içinde barındırır ama Türk demokrasisini
Kızılbaş Türkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.08.2008, 01:48   #15 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

Genç Çeri adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 56
Bugün Türkiye'de her şerefsiz demokrasi diye bir maske bulmuş kendine. Arkasına geçip istediğini yapabileceğini zannediyor. Çıkacak kırığın biri Atamıza bayrağımıza ırkımıza hakaret edecek sonra bunun ismi demokrasi olacak. Üstte yöneticimiz çok güzel özetlemiş olayı iki kelimeyle. Şuurlu Demokrasi demiş. Bugün ülkemizde ne yazık ki bundan eser yok. Demokrasi sadece işini görmek için yüze takılan bi maske olmuş. Sanırım Ata'm bunu istemezdi.
Genç Çeri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
atatürk , demokrasi , istedi , mi?

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler