Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 26.09.2008, 23:14   #1 (İleti Bağlantısı)

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,147
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kadıköy Şubesi'ne Saldırı Düzenlendi

Deniz Feneri ve AKP'nin ortaya çıkan yolsuzluklarından sonra iyice kuduran irticai kuvvetler, bu sefer de Atatürkçü çevreleri şiddetle susturmaya ve yıldırmaya çalışıyorlar.

Bunun son örneği bugün Kadıköy'de yaşandı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kadıköy İlçe Temsilciliği binasına, kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişilerce molotof kokteyli atıldı. Neyse ki olayda can kaybı olmadı. Tabi can kaybı olmamasının sebebi, atılan molotofun dernek camından içeri isabet ettirilememesiydi. Eğer bu başarılsa, muhtemelen can kaybı veya ağır yaralanma olacaktı çünkü o anda dernek içinde insanlar vardı.

Görülmektedir ki yobazlar artık cumhuriyet ve Atatürk kelimelerinin telaffuz edilmesine dahi tahammül edememektedir. O kadar ki bu değerleri savunanları öldürmeye kalkışmaktadırlar.

İçki satılanların dövülmesinden sonra bu saldırının yapılması, şiddetin dozunun ne derece arttığının görülmesi hususunda dikkat çekicidir.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 26.09.2008, 23:25   #2 (İleti Bağlantısı)
Laik Savaşçı

Kemalin_Askeri adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 66
Görülüyor ki artık yobazlar, açıkça Türkiye Cumhuriyeti'ne saldırıya başladı.
İlk hedefleri de son zamanlarda Atatürkçü cephenin öne çıkan oluşumu Atatürkçü Düşünce Derneği.
Zaten yıllardır Türk Silahlı Kuvvetleri ile Cumhuriyet Halk Partisi'ne saldırıyorlar.
Artık işi iyice zıvanadan çıkardı kudurmuş köpekler ve fiziki saldırılara başladılar.
12 Eylül öncesi günler gibi oluyoruz yavaş yavaş.
Aklıma yobaz köpeklerin şehit ettiği Kemalist şehidimiz Uğur Mumcu'nun 12 Eylül ile ilgili söylediği bir söz geldi;

"-Silahların konuşmaya başladığı zaman, en son sözü en fazla silaha sahip olan söyler.12 Eylül'de de son sözü ordu söylemiştir en fazla silaha sahip olarak."

Kahraman ve Şanlı Ordumuz Türk Silahlı Kuvvetleri,Cumhuriyete saldırılar böyle fiziki şekilde ve artarak giderse yine müdahale edebilir çünkü bu saldırılar ADD nezdinde laikliğe ve Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter ve laik yapısına göz diken tüm unsurlara karşı bunca zahmete ve mihnete değer mi, diyorsanız, ATATÜRK'ün manevi mirasçısı olarak evet değer, diyorum. Çünkü Türküm ve başka Türkiye yok!.

Necip Hablemitoğlu

Kemalistler; Seni Asla Unutmayacaktır Hablemitoğlu.. Kemalin Askerleri Ulu Önder ATATÜRK'ün İzinde Yılmadan Yorulmadan İlerleyecektir..
Kemalin_Askeri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 26.09.2008, 23:36   #3 (İleti Bağlantısı)

Paşaelili adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 331
Ergenekonun üstüne yıklarlar işin içinden sıyrılırlar.
Alt 26.09.2008, 23:39   #4 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Zorbey_ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 40
Bu Deniz Feneri olayi gün isigina cikti, cikali tayyip nakadar despot, fasist bir
kimlige sahip oldugun tastikledi.
Olayi haber yapan gazetelere saldirmakla kalmadigi gibi gazetelerin boykot edilmesini istedi cok demokratik bir yaklasim.
Bir Basbakandanda bu beklenir.

Biz Türkler nakadar talihsiz insanlarmisiz, biz bu soysuzlara ne yaptikki Türk
kelimesine Ulu Atatürk´e tahamül edemiyorlar?
Zorbey_ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 26.09.2008, 23:40   #5 (İleti Bağlantısı)
Laik Savaşçı

Kemalin_Askeri adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 66
Alıntı:
Paşaelili adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ergenekonun üstüne yıklarlar işin içinden sıyrılırlar.
Ben de öyle bir şey bekliyorum.
Yarın başta fettoş'un saman tv,zaman gibi medya organları olmak üzere yeni şafak'ı,vakit'i,kanal 7'si,liboş tarafı dahil tekmili birden "Ergenekon'dan tahrik", "yine dincilerin üzerine yıkacaklar", "derin devletin oyunu" başlıkları atılır.

İnanacak koyunlar da hemen yorumları düzerler web sayfalarına "laiklerin oyununa gelmeyin","ergenekon işi bunlar" diye.

Gelin bizi güdün diyen koyunlar olduktan sonra, güdecek çoban çok bulunur.
Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter ve laik yapısına göz diken tüm unsurlara karşı bunca zahmete ve mihnete değer mi, diyorsanız, ATATÜRK'ün manevi mirasçısı olarak evet değer, diyorum. Çünkü Türküm ve başka Türkiye yok!.

Necip Hablemitoğlu

Kemalistler; Seni Asla Unutmayacaktır Hablemitoğlu.. Kemalin Askerleri Ulu Önder ATATÜRK'ün İzinde Yılmadan Yorulmadan İlerleyecektir..
Kemalin_Askeri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.09.2008, 00:12   #6 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 391
Yarın çıkacak arsız şarlatan dinci gazeteler bu habere yer verirlerse yazılanlar ve yorumlar muhtemelen şu şekilde olacaktır;

"Ergenekon çetesinin yeni marifeti, amaç ihaleyi dindar insanlara bırakmak"

"Temiz inançlı müslümanlar yeni bir komployla karşı karşıya"

"Sağlık sorunlarını bahane ederek cezaevinden tüymeye bakan emekli generaller gider ayak yaptılar yapacaklarını"

Biliyorum bu tür yorumlar şaka gibi geliyor ancak gemiyi azıya alan bu kanı bozuk soysuzlar olayı bu şekilde değerlendireceklerdir.

Hergün daha da azıtan bu beyinsiz mahluklar zamanı geldiğinde elbette gereken cevabı alacaklardır. Dernek bombalamayla, Başbuğ'un büstlerini parçalamakla, onun ilkelerini yavaş yavaş silmeye çalışmakla ATATÜRK sevgisini yok edemezler ve bozkurtlarını yıldıramazlar. Gün gelir asil Türk çocukları bu soysuzlara 12 Eylülleri, 28 Şubatları mumla aratırlar.
"...Yüzlerce büyük millî kahraman dururken maymun suratlı, kan içici, riyakâr Asya ve Avrupa serserilerinin resimlerini duvarlarına asacak kadar beyinsiz ve haysiyetsiz olanlara gerçeği öğretmek için boşuna vakit harcama. Onlarsa belâlarını bulacaktır. Sen vakit kaybetmeden bir baltaya sap olmaya çalış. Bir baltaya sap olmak demek, millete hizmet edecek bir yer, bir subaşına geçmek demektir..."

H.Nihal ATSIZ
Bozkurt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.09.2008, 02:01   #7 (İleti Bağlantısı)

Araz Akçora adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 369
Neyin ne olduğunu herkes anladı artık. Bu iktidar çetelerin kökünü kazıyarak temiz bir toplum yarattığını iddia ediyor da bunları kim yapıyor. Bütün çeteleri içeri tıktın da neden hala şehitler geliyor neden böyle saldırılar gerçekleşiyor. Bunun yanıtını veremiyorsanız Ergenekon'un da düzmece olduğunu kabul edip her şeyi buna bağlamaktan vazgeçmeniz gerekiyor. Dolar düşüyor, borsa yükseliyor. Kim yaptı? Ergenekon. Bu durumda çetelerin kökü kazındığına göre ortada bir tek çete kalıyor: iktidar çetesi. En büyük çete kendileri. Bunu kendileri de biliyor. Bu milleti daha fazla uyutmayın.
Alt 19.10.2008, 23:51   #8 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 2
İki Konu Arasındaki Uçurum Düşünce Farkları!

Merhaba arakadaşlar,
Benim merak ettiğim bir konu var. Affınıza sığınarak şunu belirtmek istiyorum. Yukarıda yazı ile aşağıdaki bağlantıdaki yazı arasındaki farklar sizce garipsenecek bir durum değil mi? Neden bir süre önceki karşıt düşünceler bir anda değişebiliyor. Bu iyi araştırırmadan verilmiş ön yargılar mıdır? Yoksa köklü düşünceler midir?
Sadece bunu demek istemiştim.
Saygılarımla...

Soner Acar

http://www.atsizcilar.com/forum/add-...luk-t9990.html
ADDliyim Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.10.2008, 23:55   #9 (İleti Bağlantısı)

Alıntı:
ADDliyim adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Merhaba arakadaşlar,
Benim merak ettiğim bir konu var. Affınıza sığınarak şunu belirtmek istiyorum. Yukarıda yazı ile aşağıdaki bağlantıdaki yazı arasındaki farklar sizce garipsenecek bir durum değil mi? Neden bir süre önceki karşıt düşünceler bir anda değişebiliyor. Bu iyi araştırırmadan verilmiş ön yargılar mıdır? Yoksa köklü düşünceler midir?
Saygılarımla...

Soner Acar

Atatürkçü Düşünce Derneği, bugün Türkiye'de laikliğin savunuculuğunu yapan en büyük sivil toplum kuruluşudur. Fakat onun yüzde yüz Türkçü olduğunu söylemek mümkün değildir. Belirttiğiniz başlıkta ADD'nin Türkçü olmadığı söylenerek bu konuda eleştiriliyor.

Fakat şeriatçılar tarafından Atatürkçülere yapılan böyle alçakça bir saldırıda elbette Atatürkçülere destek olacağız.
Alt 19.10.2008, 23:56   #10 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,389
Alıntı:
Merhaba arakadaşlar,
Saygılarımla...

Soner Acar

Add içinde devşirme kaynıyor mu kaynamıyor mu? Add ile ortak paydamız laikliktir. İçinde çerkez, kürt, arnavut vs. etnikler barındıran oluşumlar bize terstir kardeş. Laiklik konusunda verdiğimiz desteği görmeyip diğer başlığı görüyorsan desteğimizi kesip Add hakkında çok şey yazarız.
Alt 20.10.2008, 00:01   #11 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yetkilisi

Göktug adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 245
Alıntı:
Merhaba arakadaşlar,
Saygılarımla...

Soner Acar

Iletilerde celiski yok, burada kinanan unsur Atatürk adinin okundugu ve fikirlerinin gercek veya sözde savunuldugu mekanlara yapilan saldiridir. Yani Atatürk' cü tircilar dernegide olsa yapilan saldiri orada Atatürk' ün adinin gectiginden dolayidir, yoksa illaki tircilara kisisel bir saldiri olmasi gerekmez.
Alt 20.10.2008, 00:05   #12 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 991
Alıntı:
Merhaba arakadaşlar,
Saygılarımla...

Soner Acar

Genel Başkanınız Şener Paşa'yı açıkça savunmaya cesaret edebilen bir kurum, oluşum, vs. olmadığının farkındasındır. İnsanlar çekiniyor, korkuyor, başına bela almak istemiyor. Buna rağmen İstanbullu Türkçü arkadaşlarımız Paşa'nın Beşiktaş Adliyesi'ne götürüldüğü gün adliyenin önünde toplanıp pankart açarak kendisine destek verdiler. Bu eylem bazı ulusal televizyon kanallarının haber bültenlerinde de gösterildi fakat genç kardeşlerimiz bir an olsun "mimleniriz, başımıza dert açılır" diye düşünmediler. Sitemizde de Paşa'ya destek verildiğini görüyorsundur, üyelerimizin çoğu O'nun resmini kimlik resmi olarak kullanıyor.

Hülâsa, biz kötü gün dostuyuz. Zor günde, kötü günde yanınızda oluruz. Fakat iyi günde bazı yanlışlarınızı, hatalarınızı açıkça belirtmekten de çekinmeyiz. Bağlantısını eklediğin sayfadaki eleştiriler Paşa cezaevine girmeden önce yapılmıştır.

Olay bu kadar basit...
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.10.2008, 09:24   #13 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 2
Merhaba arkadaşlar,
Affınıza sığınarak düşüncelerimi aktarmak istiyorum. Eğer karşıt bir düşünce varsa bunu saygısızlık olarak lütfen algılamayınız. İyi ne ise, doğru ne ise, gerçek ne ise beraber öğrenelim, beraber bulalım ve hep ona inanalım.
İçten saygılarımla...

Soner Acar

Alıntı:
Buğra Şad adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Atatürkçü Düşünce Derneği, bugün Türkiye'de laikliğin savunuculuğunu yapan en büyük sivil toplum kuruluşudur. Fakat onun yüzde yüz Türkçü olduğunu söylemek mümknü değildir. Belirttiğiniz başlıkta ADD'nin Türkçü olmadığı söylenerek bu konuda eleştiriliyor.

Fakat şeriatçılar tarafından Atatürkçülere yapılan böyle alçakça bir saldırıda elbette Atatürkçülere destek olacağız.
Arkadaşımın görüşleri için çok mantıklı teşekkür ediyorum. Yalnız şunu katılmadığımı belirtmek isterim. Bir defa Atatürk'ümüz "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır." demiş. Bu zamanda kurumları Türkçü, Türkçü değil gibi ayırt etmek mantığıma uygun düşmüyor. Biliyorsunuz dün 20 Ekim 2008 Pazar günü PKK'lıların Kadıköy'de mitingi oldu. Arkadaşımın anlattığına göre 30 kişiydik. 31 olamadık. Onlara haddini bildiremedik. Esnafa saldırdılar PKK'lılar diyordu. Bir genç meydandaki boğaya çıkmış "Aranızda bir Türk evlatı yok mu? Bu kadar mı vatansız oldunuz!" diyebiliyorsa o zaman şu Türkçü, Türkçü değil mantığını yok etmek gerek. Ne kadar üzüldüğümü, kahrolduğumu anlatamam. Eğer kendini Türk olarak hisseten, Türk için ölmeye hazır olan diğer etnik kökenli insanları yanımıza almak artık gerekmiyor mu?

Bir arkadaşımız şunu belirtmiş:

Alıntı:
Add içinde devşirme kaynıyor mu kaynamıyor mu? Add ile ortak paydamız laikliktir. İçinde çerkez, kürt, arnavut vs. etnikler barındıran oluşumlar bize terstir kardeş. Laiklik konusunda verdiğimiz desteği görmeyip diğer başlığı görüyorsan desteğimizi kesip Add hakkında çok şey yazarız.
Buradaki düşüncelerin hiçbirine katılmam, katılana da şüphe ile bakarım. Bu düşünceleri hangi cüretle, hangi vicdanla yazdınız, anlayamadım. Tehditini kendine sakla kardeş... Bu zamanda bu sözün söylenmesi mi gerekir! Birleştirici yazınızı geri iade ediyorum.

Bir arkadaşımız da şunu söylemiş:

Alıntı:
Iletilerde celiski yok, burada kinanan unsur Atatürk adinin okundugu ve fikirlerinin gercek veya sözde savunuldugu mekanlara yapilan saldiridir. Yani Atatürk' cü tircilar dernegide olsa yapilan saldiri orada Atatürk' ün adinin gectiginden dolayidir, yoksa illaki tircilara kisisel bir saldiri olmasi gerekmez.
Bir defa kendini Türk hisseden, Türk olduğunu basa basa söyleyen biri muhakkak Türk dilini iyi öğrenmesi ve bunu hem yazıda hem sözel olarak örnek bir kişiliğe bürünmesi gerekir. Hakaret edilerek de bir yere asla varılamayacağını da belirtmek isterim. Hakaret edilmesi gerekenler miting yapan PKKlılardır. Atatürk adına bişeyler yapmak isteyenler değildir!

Bir arkadaşımızda son olarak şunu söylemiş...

Alıntı:
Genel Başkanınız Şener Paşa'yı açıkça savunmaya cesaret edebilen bir kurum, oluşum, vs. olmadığının farkındasındır. İnsanlar çekiniyor, korkuyor, başına bela almak istemiyor. Buna rağmen İstanbullu Türkçü arkadaşlarımız Paşa'nın Beşiktaş Adliyesi'ne götürüldüğü gün adliyenin önünde toplanıp pankart açarak kendisine destek verdiler. Bu eylem bazı ulusal televizyon kanallarının haber bültenlerinde de gösterildi fakat genç kardeşlerimiz bir an olsun "mimleniriz, başımıza dert açılır" diye düşünmediler. Sitemizde de Paşa'ya destek verildiğini görüyorsundur, üyelerimizin çoğu O'nun resmini kimlik resmi olarak kullanıyor.

Hülâsa, biz kötü gün dostuyuz. Zor günde, kötü günde yanınızda oluruz. Fakat iyi günde bazı yanlışlarınızı, hatalarınızı açıkça belirtmekten de çekinmeyiz. Bağlantısını eklediğin sayfadaki eleştiriler Paşa cezaevine girmeden önce yapılmıştır.

Olay bu kadar basit...
Genel Başkanımızın her zaman yanında oldum. O Adliye'nin önünde bekleyen arkadaşlarınızdan birisi de benim... Bu yazınız için ayrıca teşekkür etmek isterim. Umarım ortak düşmanlar karşısında tek bir yumruk gibi olmayı başarabiliriz. Yoksa ardı hüsrandır.
Tekrar saygılarımla...

Soner Acar
ADDliyim Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.10.2008, 10:05   #14 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 991
Alıntı:
O Adliye'nin önünde bekleyen arkadaşlarınızdan birisi de benim...
Arkadaştan kastım, bu sitenin üyesi olan ve şahsen tanıdığımız Türkçü arkadaşlarımızdır. ADD ile ilgileri yoktur, Şener Paşa'yı hayatlarında bir kez bile görmediler fakat o gün Beşiktaş Adliyesi'nin önünde saatlerce durup pankart açtılar. Herhangi bir menfaat veya karşılık beklemeden yapılan bir gönül işidir bu...

Hâl böyleyken, buraya gelip de "Siz o yazıları niye yazdınız?" diye sorman hoş olmuyor. Derneğinizin bünyesinde kürt, çerkez, arap, vs. gibi gayri Türk etnik unsurlarından bulunmasından rahatsız olduğumuz için yazdık, başka bir sebebi yoktur. Şimdi diyeceksin ki "Dernek bizim, sizi ne ilgilendirir?"... Başbuğ Atatürk'ün adını kullanan her kişi ve kurum bizi başından sonuna kadar ilgilendirir.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.10.2008, 10:10   #15 (İleti Bağlantısı)

Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
Arkadaşımın görüşleri için çok mantıklı teşekkür ediyorum. Yalnız şunu katılmadığımı belirtmek isterim. Bir defa Atatürk'ümüz "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır." demiş. Bu zamanda kurumları Türkçü, Türkçü değil gibi ayırt etmek mantığıma uygun düşmüyor. Biliyorsunuz dün 20 Ekim 2008 Pazar günü PKK'lıların Kadıköy'de mitingi oldu. Arkadaşımın anlattığına göre 30 kişiydik. 31 olamadık. Onlara haddini bildiremedik. Esnafa saldırdılar PKK'lılar diyordu. Bir genç meydandaki boğaya çıkmış "Aranızda bir Türk evlatı yok mu? Bu kadar mı vatansız oldunuz!" diyebiliyorsa o zaman şu Türkçü, Türkçü değil mantığını yok etmek gerek. Ne kadar üzüldüğümü, kahrolduğumu anlatamam. Eğer kendini Türk olarak hisseten, Türk için ölmeye hazır olan diğer etnik kökenli insanları yanımıza almak artık gerekmiyor mu?
Bugün için yegâne tehdit unsuru irticadır, şeriatçılıktır. Bu yüzden bana göre, şeriata karşı çıkıp laikliği ve Atatürkçülüğü savunan bütün grupların bu aşamadaki amaçları ortaktır; irtica tehdidini ortadan kaldırmak. Bu yüzden, bahsettiğiniz başlık dışında sitemizde ne ADD ne de diğer Atatürkçü gruplarla uğraşmıyoruz, aleyhlerinde yazmıyoruz. Üstelik bu başlıkta olduğu gibi (ki bu başlığı da açan benim) ADD'ye yapılan saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Bu durumda bizim, bahsettiğiniz gibi Türkçü - Türkçü değil diye bir ayrım yaptığımızı söylemek sanırım biraz insafsızlık olur. Fakat Türk ile Türk olmayan ayrımına gelince iş değişir. Atatürk'ün evlatları olarak biz Türkçüler, Türk ve Türk olmayan ayrımı her yerde ve her ortamda yaparız. Bunu yapmak bizim ana felsefemizdir. Mahmut Esat BOZKURT'tan aldığımız bu fikirleri bugün de yaşatıyoruz ve bu memleketin ebedi sahibinin Yüce Türk Milleti olduğunu haykırıyoruz.

Eğer bu konuyu eşeleyip, diğer etnik gruplarla kardeş olmamız gerektiğini söylemezseniz, sanırım bir sorun yaşamayız sizinle.
Yanıtla

Etiketler
(ADD) , Atatürkçü , Derneği , Düzenlendi , Düşünce , Kadıköy , saldırı , Şubesi'ne

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler