Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Başbuğ Atatürk > Başbuğ Atatürk > En Büyük Türkçü Atatürk

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 24.02.2006, 11:12   #1 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Cx URUNGU Cx adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 14
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
ATATÜRKÜ ANMAK VE ANLAMAK

1881 -10 KASIM 1938 yılları arasında geçen 57 yıllık fırtınalı yaşam Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Paşamızın 67. ölüm yıl dönümünü anarken onun şu vecizesi ile yazıma başlamak istiyorum.’’Benim naciz vucudum,bir gün elbet toprak olacak.Fakat Turkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır…çünkü; Cumhuriyeti biz kurduk, sizler yaşatacaksınız…”

Bizler Ataturk’ü anlamadık ve anlamak için çalışmadık,onun en büyük eserim dediği Cumhuriyete bile sahip çıkamadık…Bazı şarlatanlar çıkıp kendi bilgilerini,niteliklerini vererek saf insanların duyguları ile oynayıp Gardorap Atatürkcülüğü, Ataturk’ten rant sağlayan alçaklıklar yapmışlardır.Onlara söylenecek söz şu olsa gerek; ’’onu dünya anladı ama siz zeka özürlüler olarak yanlış anladınız.”

Mustafa Kemal ATATURK’e ölümsüz derken onun biraktigi eserlerini düşünmenizi ve anlamanızı istirham ederim. İnancımıza göre kişi öldükten sonra üç durumda amel defteri kapanmaz.Hayırlı evlat bırakanın, ilim, irfan (insanlara hayırli keşif, icat, metot ve eserler) bırakanın, üçüncüsüde insanlığın istifade etmesi için hastane, okul, çesme, han, hamam vs.bırakanın amel defteri kapanmaz. Atatürk’te bu üç nitelikte mevcuttur. Öyle ise dinimizce ve Milli vicdanımızla onu hergün rahmetle anmalıyız. Atatürk, Türk’ün” Ne mutlu Türk’üm’’ demesini saglayan atasıdır. Hürriyet ve bağımsızlık sembοlüdür..

Bugünkü Türk milleti ona çok şey borçludur.''Türkiyeliyim'' diyen gafiller,alçaklar,hainlerde ona çok şey borçludur.çünkü; Atatürk onlarinda şeref ve haysiyetlerini kurtarmistir.onlara yasama hak ve hurriyeti vermistir.Buradan şu anlasilmasin TC Devletine içerden ve dişardan saldiran duşmanlararina karşi hoş görüyle yaklaşmamiş,başiboş kuduz köpekler gibi,milli ve dini değerlere saldirmalarina böyle göz yummamiştir.

Osmanli Imparatorlugunu yikan şer güçler bu gün Turkiye Cumhurieti Devletini hedef almişlardir.Bizim Dinimiz milletimize hakir,miskin ve zelil olmayi tavsiye etmez.Allah c.c’de Peygamberimiz Hz.Muhammed s.a.v’de insanligin ve milletimizin izzet ve şerefeini muhafaza etmelerini emrediyor.(radikal islamcilara ve kureselci, AB’ci kölelere bu cumleler sert gelecektir.)Alemi islam hakikati diniye dairesinde Allah’in emirlerini yapmis olsalardi,bu günkü akibetlere maruz kalmazdik.Allah insanlara çok çalişmayi emrediyor.itiraf ederim ki düşmanlarimiz çok çalişiyor.Medeniyetlerden yüksek derecede yararlanmali,çok çalişmaliyiz.

“Bir millet irfan ordusuna malik olmadikca savaş meydanlarinda ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi ancak irfan ordusuyla kaimdir.”

Türkiye maymun degildir ki baska milletleri taklit etsin veya emir alsin.hangi istiklal vardir ki yabancilarin nasihatlariyla,planlariyla yükselsin….gibi binlerce vecize ve söz sana aittir.Aradan 67 yil geçmesine rağmen dahili ve harici yüzlerce oyunlar ve ihanetlerle baş başayiz.Bu duygularla seni rahmetle aniyor mekanin cennet olsun diyorum.

“Milli benligine sahip cikmayan milletler,baska milletlerin şikari,avi olurlar.”ATATŰRK

“Benim Türk Milleti’ne,Türk Cemiyetine,Türklüğün istikbaline ait ödevlerim bitmemiştir,siz onlari tamamlayacaksiniz.Siz de sizden sonrakilere benim sözümü tekrar ediniz.Her Türk Ferdi’nin son nefesi,Türk ulusunun nefesinin sönmeyeceğini,onun ebedi olduğunu göstermelidir.Yüksek Türk ! Senin için yüksekliğin hududu yoktur.işte parola budur...” Milli emeller,milli irade,yalniz bir şahsin duşuncelerinden değil,bütün millet fertlerinin,arzularinin,emellerinin birleşmesinden ibarettir…Benim can babam Ali Riza efendi,fikir babam ise Ziya Gökalp’dir.” Gazi Mustafa Kemal ATATŰRK.
Cx URUNGU Cx Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
anlamak , anmak , atatÜrkÜ , ve

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler