Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Görsel Zevk > Görsel Zevk > Belgeseller & Filmler > Belgeseller & Filmler
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Belgeseller & Filmler Türklükle ilgili veya tarihi ve sanatsal değeri olan film ve belgeselleri paylaşabileceğiniz bölüm..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 28.09.2006, 15:31   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TürkOğuz - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 739
TürkOğuz Rss Beslemesi
Atsız Ata'mızın TRT'de yayınlanan belgeseli

Tesadüfen kaydettiğim bu belgeseli ATSIZCILAR otağı bozkurtlarıyla paylaşmaktan ve onların arşivlerine katmaktan onur duyarım. Yanılmıyorsam Atsız için Türkiye'de yapılmış ilk belgesel bu. Devlet Kanalı TRT yüzeysel de olsa iyi bir iş çıkarmış. TRT'ye bunun için teşekkür ediyor daha iyilerinin yapılmasını yürekten diliyoruz.

Gök Börü Atsız, seni çok seviyoruz. Bozkurtların hedefe yürüyor. Rahat uyu...

Google Video
ERROR: If you can see this, then Google Video is down or you don't have Flash installed.

indirmek için : http://cdn-00.cdn.buzznet.com/assets...orig-74435.wmv
TürkOğuz adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.09.2006, 20:37   #2 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Efe_20 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 25
Efe_20 Rss Beslemesi
Su an indiriyorum.
Tesekkürler TRT
Cok tesekkür ederim sana Kandasim.Atsiz Atamizin belgeselini
bizlere izleme imkani verdigin icin cok sagol.
Efe_20 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.09.2006, 20:40   #3 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.792
Gök Yeleli Bozkurt Rss Beslemesi
Emeğin için sağol Türkoğuz kardeşim. Belgesel, Atsız Atamız'ı kişilik ve karakter açısından olduğu kadar, O'nun nasıl korkmaz, yılmaz, pes etmez savaşçı bir Bozkurt ve ülkü adamı olduğunu doğru bir şekilde göstermesi açısından da güzeldi. Fakat, belgeselde bilgi ve düşüncelerine danışılan kişi ve konukların çoğu Atsız Ata'yı satmış, kıskanmış, yahut da ona ihanet etmiş kişilerdi. Mesela, Altan Deliorman denen, zamanında Atsız Ata'yı mite gammazlayan ve Türkeş'in safına geçerek sadece Atsız'ın mirasını yiyen ümmed-i çapulcu bıyıklı kişi, Atsız'ın özel mektuplarını yayımlayan, saygısız ve düşüncesiz Yücel Hacaloğlu ile babasının fikirlerini eleştirmesine rağmen hala taşıdığı soyadı itibarıyla adam yerine konulduğunun farkında olmayan Yağmur Atsız bu belgeselde bilgi ve düşüncelerine en son danışılacak kişilerdi.
Alt 28.09.2006, 23:53   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TürkOğuz Rss Beslemesi
Belgesel ;

- İbn ül Emin Mahmut Kemal İnal'ın " Atlıyı atından indirecek kalem sahibi" diye tanımladığı, 17'si akademik nitelikte tarih çalışması olan, 35 kitap ve pek çok şiirin sahibi ATSIZ, 1975 senesi aralık ayında kalbine yenik düştü.

BOZKURT ÖLMÜŞTÜ !!!

şeklinde oldukça duygulu bir ifade ile bitiyor. Hüzünlenmemek, duygulanmamak elde değil. Onun yolunda ilerlemekten onur ve şeref duyuyorum.

Değerli Gök Yeleli Bozkurt ağabey ve Efe_20 soydaşım. Teşekkürler benden. Saygılar.
Alt 29.09.2006, 00:08   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Cx GOKTURK Cx - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.081
Cx GOKTURK Cx Rss Beslemesi
ESENLIKLER! CAN KANDASIM EMEGIN ICIN SAGOL,VAROL, INAN BAKANDA GOZ YASLARMI TOTA BILMEDIM, COK DUYGILANDIM, BIN YASAAAAAAAAAAAAAAAAAA

NE MUTLU TURKUM DIYENE,
TURK IRKI SAGOLSUN!
Alt 29.09.2006, 00:23   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Özge Terken - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 228
Özge Terken Rss Beslemesi
Sayın Türk Oğuz,

Sizi kutlarım..Belgeseli izledim..Gece saat 02'de tekrarı yayınlandı..Onu da izledim..Doğrudur..Devlet televizyonunda Atsız Ata hakkındaki ilk belgeseldir..Bu gerçekten önemli bir noktadır.Aslında olması gerekendir. Ancak ülkemiz şartları dikkate alındığında gurur duyulacak bir tablodur..
Burada yazılan eleştiriler de haklıdır.. "Tanıdığım Atsız" yazarının asıl anlatmak istediğinin "Beni Tanıyan Atsız" demek olduğunun yıllardır farkındayız..Varsın olsun..Her şeye rağmen belgesel teknik olarak ve Ata'yı anlatması bakımından doyurucuydu...Kendi adıma daha önce görmediğim bir Atsız Ata fotoğrafı gördüm..Çok heyecanlandım..
Tekrar etmek istiyorum..Belgesel iyiydi..Devlet televizyonunda yer alması da şüphesiz "Anılmakla hangi bir ruh olmaz ki sarhoş" mısralarının yerine getirilmiş halidir..
Saygılar...
Özge Terken adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.09.2006, 17:37   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 36
Kemalist Türkmen Rss Beslemesi
Teşekkür Ederim Irkdaşım...
Kemalist Türkmen adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.09.2006, 18:25   #8 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ALPGIRAY - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 308
ALPGIRAY Rss Beslemesi
Kandasim bunu cektigin cok iyi oldu. Bende az önce böyle bir belgesele ratladigimi haberi olan bakan oldumu diye yazi yazacaktim.

Ben belgeselin son bölümüne ratladim ama olumlu bakildigini hissettim, sonuc olarak TRT de böyle bir belgeselin yapilmasi sevindirici.
ALPGIRAY adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.10.2006, 16:40   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

YALINSAK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 520
YALINSAK Rss Beslemesi
Değerli Türkoğuz ırkdaşım,

Ne mutlu'durki sana bu kutlu yolda gelecek nesiller senin imzanla paylaşmış olduğun çalışmalar her daim sade hatırlanmakla kalmıyacak,aynı zamanda bizlere bırakmış olduğun bu emaneti tüm dostlarımıza gönderip,Atsız Ata'mızı senin sayende tanıma fırsatı bulacaklardır.
YALINSAK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.10.2006, 17:58   #10 (İleti Bağlantısı)
Balıkesir Bozkurtu

Arık Buka - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: BALIKESiR
İletiler: 15
Arık Buka Rss Beslemesi
tesekkur ederim indirdim ama acilmadi belkide ben acamadim nedendir acaba?
Arık Buka adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.10.2006, 18:11   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TürkOğuz Rss Beslemesi
Esenlikler kandaşlarım. Değerli Yalınsak soydaşım övgülerin için teşekkür ederim. Her şey Türk ırkı için.

Bu belgeseli izlemek için bilgisayarınızda "divx" çözücüsü (divx codec, ) olması gerekli. Çünkü orijinali 480 Mb olan bu belgesel, en iyi şekilde kalitesi bozulmadan ancak divx ile sıkıştırılabiliyor.

Belgeseli izleyemiyorum diyenler Buraya dokunarak divx sıkıştırıcısını bilgisayarına yükleyebilirler.
Alt 02.10.2006, 00:28   #12 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

BÖRÜ YABGU - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 490
BÖRÜ YABGU Rss Beslemesi
ELİNE SAĞLIK KANDAŞIM,ARŞİVİMİZ GİDEREK BÜYÜYOR.
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
BÖRÜ YABGU adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.2006, 17:17   #13 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 101
aLbeyaz Rss Beslemesi
Az önce belgeseli atlatarak bir kısmını izledim, eve gidince daha rahat izleyeceğim..Anlatım şekli bir başka güzel.. Özellikle daha önce görmediğğim bazı fotografları var.TürkOğuz ağabey teşekkürler bu güzel belgeseli bizlerle paylaştığın için..

Sana aynen katılıyorum.
Bende onun yolunda ilerlemekten onur ve şeref duyuyorum.

Tanrı Türk'ü Korusun.
aLbeyaz adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.10.2006, 06:32   #14 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.792
Gök Yeleli Bozkurt Rss Beslemesi
Alıntı:
TürkOğuz´adlı üyeden Alıntı
Atlıyı atından indirecek kalem sahibi

Türkoğuz kardeşim, Atsız Ata'yı harika bir biçimde tanımlayan bu sözü yazman, Atsız Ata'nın çıkardığı dergilerden biri olan "Kür Şad"da "GERÇEĞİN ŞAKASI" başlığıyla yayınlanan, bu sözün geçtiği bir hikayeciği aklıma getirdi.

Hikayecik şöyle:

ADAM DEĞİLMİŞ

Evvel zaman içinde, kalemi ile atlıyı atından indiren zorlu bir Türkçü, Türk yaratıldığı, namuslu ve vatansever olduğu için tüm muhalifleri tarafından muhakeme ediliyormuş.

Kendisine türlü tezviratta, en rezilâne iftiralarda bulunan bir insan müsveddesine hitap ederken:

— Şu yüksek makamı işgal eden bu adam!
diye söze başlamış.

Herif, "Adam" lafından gazaba gelmiş ve:

— Hakaret ediyor efendim, zapta geçsin! talebinde bulunmuş.

Müdafaa hakkından, söz söylemekten mahrum Türk:

— Adam dediğim mi hakaretmiş? Pekâla, "Adam" hitabımı gerçekten adam olanlara kullanmak üzere geri alıyorum.

demiş ve ömründe sözünü geri almamış bu yiğit, karşısındakini adamlıktan tecrit etmek vazifesiyle karşılaşınca, yapmadığını yapmak zorunda kalmış..
Alt 03.10.2006, 14:36   #15 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 101
aLbeyaz Rss Beslemesi
Baştan sona izledim..Hele sonunda Bozkurt ölmüştü demesi tüylerimi diken diken etti.Keşke dedim, keşke o zaman yaşasaydımda yanında olsaydım.İnönü piçine bir defa daha lanet ettim.

Atamız bunu hak etmedi.
aLbeyaz adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler