![]() |
|
|||||||
| Belgeseller & Filmler Türklükle ilgili veya tarihi ve sanatsal değeri olan film ve belgeselleri paylaşabileceğiniz bölüm.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) | |||
|
Türkçü
|
Atsız Ata'mızın TRT'de yayınlanan belgeseli
![]() Tesadüfen kaydettiğim bu belgeseli ATSIZCILAR otağı bozkurtlarıyla paylaşmaktan ve onların arşivlerine katmaktan onur duyarım. Yanılmıyorsam Atsız için Türkiye'de yapılmış ilk belgesel bu. Devlet Kanalı TRT yüzeysel de olsa iyi bir iş çıkarmış. TRT'ye bunun için teşekkür ediyor daha iyilerinin yapılmasını yürekten diliyoruz. Gök Börü Atsız, seni çok seviyoruz. Bozkurtların hedefe yürüyor. Rahat uyu...
indirmek için : http://cdn-00.cdn.buzznet.com/assets...orig-74435.wmv |
|||
|
|
|
|||
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Su an indiriyorum.
Tesekkürler TRT Cok tesekkür ederim sana Kandasim.Atsiz Atamizin belgeselini bizlere izleme imkani verdigin icin cok sagol. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Emeğin için sağol Türkoğuz kardeşim. Belgesel, Atsız Atamız'ı kişilik ve karakter açısından olduğu kadar, O'nun nasıl korkmaz, yılmaz, pes etmez savaşçı bir Bozkurt ve ülkü adamı olduğunu doğru bir şekilde göstermesi açısından da güzeldi. Fakat, belgeselde bilgi ve düşüncelerine danışılan kişi ve konukların çoğu Atsız Ata'yı satmış, kıskanmış, yahut da ona ihanet etmiş kişilerdi. Mesela, Altan Deliorman denen, zamanında Atsız Ata'yı mite gammazlayan ve Türkeş'in safına geçerek sadece Atsız'ın mirasını yiyen ümmed-i çapulcu bıyıklı kişi, Atsız'ın özel mektuplarını yayımlayan, saygısız ve düşüncesiz Yücel Hacaloğlu ile babasının fikirlerini eleştirmesine rağmen hala taşıdığı soyadı itibarıyla adam yerine konulduğunun farkında olmayan Yağmur Atsız bu belgeselde bilgi ve düşüncelerine en son danışılacak kişilerdi.
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Belgesel ;
- İbn ül Emin Mahmut Kemal İnal'ın " Atlıyı atından indirecek kalem sahibi" diye tanımladığı, 17'si akademik nitelikte tarih çalışması olan, 35 kitap ve pek çok şiirin sahibi ATSIZ, 1975 senesi aralık ayında kalbine yenik düştü. BOZKURT ÖLMÜŞTÜ !!! şeklinde oldukça duygulu bir ifade ile bitiyor. Hüzünlenmemek, duygulanmamak elde değil. Onun yolunda ilerlemekten onur ve şeref duyuyorum. Değerli Gök Yeleli Bozkurt ağabey ve Efe_20 soydaşım. Teşekkürler benden. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
ESENLIKLER! CAN KANDASIM EMEGIN ICIN SAGOL,VAROL, INAN BAKANDA GOZ YASLARMI TOTA BILMEDIM, COK DUYGILANDIM, BIN YASAAAAAAAAAAAAAAAAAA
NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sayın Türk Oğuz,
Sizi kutlarım..Belgeseli izledim..Gece saat 02'de tekrarı yayınlandı..Onu da izledim..Doğrudur..Devlet televizyonunda Atsız Ata hakkındaki ilk belgeseldir..Bu gerçekten önemli bir noktadır.Aslında olması gerekendir. Ancak ülkemiz şartları dikkate alındığında gurur duyulacak bir tablodur.. Burada yazılan eleştiriler de haklıdır.. "Tanıdığım Atsız" yazarının asıl anlatmak istediğinin "Beni Tanıyan Atsız" demek olduğunun yıllardır farkındayız..Varsın olsun..Her şeye rağmen belgesel teknik olarak ve Ata'yı anlatması bakımından doyurucuydu...Kendi adıma daha önce görmediğim bir Atsız Ata fotoğrafı gördüm..Çok heyecanlandım.. Tekrar etmek istiyorum..Belgesel iyiydi..Devlet televizyonunda yer alması da şüphesiz "Anılmakla hangi bir ruh olmaz ki sarhoş" mısralarının yerine getirilmiş halidir.. Saygılar... |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Teşekkür Ederim Irkdaşım...
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kandasim bunu cektigin cok iyi oldu. Bende az önce böyle bir belgesele ratladigimi haberi olan bakan oldumu diye yazi yazacaktim.
Ben belgeselin son bölümüne ratladim ama olumlu bakildigini hissettim, sonuc olarak TRT de böyle bir belgeselin yapilmasi sevindirici. |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Değerli Türkoğuz ırkdaşım,
Ne mutlu'durki sana bu kutlu yolda gelecek nesiller senin imzanla paylaşmış olduğun çalışmalar her daim sade hatırlanmakla kalmıyacak,aynı zamanda bizlere bırakmış olduğun bu emaneti tüm dostlarımıza gönderip,Atsız Ata'mızı senin sayende tanıma fırsatı bulacaklardır. |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Balıkesir Bozkurtu
|
tesekkur ederim indirdim ama acilmadi belkide ben acamadim nedendir acaba?
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Esenlikler kandaşlarım. Değerli Yalınsak soydaşım övgülerin için teşekkür ederim. Her şey Türk ırkı için.
Bu belgeseli izlemek için bilgisayarınızda "divx" çözücüsü (divx codec, ) olması gerekli. Çünkü orijinali 480 Mb olan bu belgesel, en iyi şekilde kalitesi bozulmadan ancak divx ile sıkıştırılabiliyor. Belgeseli izleyemiyorum diyenler Buraya dokunarak divx sıkıştırıcısını bilgisayarına yükleyebilirler. |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
ELİNE SAĞLIK KANDAŞIM,ARŞİVİMİZ GİDEREK BÜYÜYOR.
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Az önce belgeseli atlatarak bir kısmını izledim, eve gidince daha rahat izleyeceğim..Anlatım şekli bir başka güzel.. Özellikle daha önce görmediğğim bazı fotografları var.TürkOğuz ağabey teşekkürler bu güzel belgeseli bizlerle paylaştığın için..
Sana aynen katılıyorum. Bende onun yolunda ilerlemekten onur ve şeref duyuyorum. Tanrı Türk'ü Korusun. |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Türkoğuz kardeşim, Atsız Ata'yı harika bir biçimde tanımlayan bu sözü yazman, Atsız Ata'nın çıkardığı dergilerden biri olan "Kür Şad"da "GERÇEĞİN ŞAKASI" başlığıyla yayınlanan, bu sözün geçtiği bir hikayeciği aklıma getirdi. Hikayecik şöyle: ADAM DEĞİLMİŞ Evvel zaman içinde, kalemi ile atlıyı atından indiren zorlu bir Türkçü, Türk yaratıldığı, namuslu ve vatansever olduğu için tüm muhalifleri tarafından muhakeme ediliyormuş. Kendisine türlü tezviratta, en rezilâne iftiralarda bulunan bir insan müsveddesine hitap ederken: — Şu yüksek makamı işgal eden bu adam! diye söze başlamış. Herif, "Adam" lafından gazaba gelmiş ve: — Hakaret ediyor efendim, zapta geçsin! talebinde bulunmuş. Müdafaa hakkından, söz söylemekten mahrum Türk: — Adam dediğim mi hakaretmiş? Pekâla, "Adam" hitabımı gerçekten adam olanlara kullanmak üzere geri alıyorum. demiş ve ömründe sözünü geri almamış bu yiğit, karşısındakini adamlıktan tecrit etmek vazifesiyle karşılaşınca, yapmadığını yapmak zorunda kalmış..
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Baştan sona izledim..Hele sonunda Bozkurt ölmüştü demesi tüylerimi diken diken etti.Keşke dedim, keşke o zaman yaşasaydımda yanında olsaydım.İnönü piçine bir defa daha lanet ettim.
Atamız bunu hak etmedi. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|