![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Konuk
|
Atsız'ın Tokadı
Bilmiyorum daha önce duydunuz mu ama ben yeni okudum ve çok hoşuma gitti.
![]() "Atsız'ı üniversiteden uzaklaştırmak için fırsat arayan Reşid Galip,Atsız'ın Atsız Mecmua'nın 17.sayısındaki 'Darülfünun'un kara,daha doğru bir tabirle,yüz kızartacak listesi' adlı makalesi ile bu fırsatı yakalamış ve Edebiyat Fakültesi Dekanı kanuni hiçbir sebep yok iken Atsız'ın üniversite asistanlığını son vermiştir(13 Mart 1933) Üniversiteden çıkarılmasından birkaç gün sonra Atsız,Edebiyat Fakültesi'nin Dekanını Tokatlıyan'daki bir çayda yakalayıp yüzlerce kişinin önünde tokatlamıştır.Atsız'a bu hadise karşısında hiç bir şekilde tepki gösterilmemiştir." Atsız ve Türk Ülküsü - Kamer Yayınları Ne diyelim Atsız Hoca'mızın eline sağlık!! Bu arada resim için kullandığım kavşıt için özür dilerim.Unutmuşum.Düzeltmişsiniz. |
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu hadiseyi biliyorum soydaşım. Bu olay da, Atsız Ata'nın ne yaman bir Türk olduğunu göstermektedir. Herkesin yağ çekip peşinde dolaştığı dekanı Atsız o kadar insanın içinde tokatlayarak, cesaretini, gözüpekliliğini ve kararlılığını göstermiştir. İşte bizim önderimiz Atsız Ata budur. Onun izinden gitmeli ve onun kadar cesur ve savaşçı olmalıyız. Bu kadar atılgan, girişken olmalıyız. İşte, karşımızda Atsız Ata bize örnektir.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Atsız Ata yı benimser gibi görünen ama türkeşe laf ettirmeyen
hergelelerin türkçü geçinmesine çok kızıyorum. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Re: Atsız'ın Tokadı
Alıntı:
TÜRK'ÜN DAHA FAZLA DAMARINA BASARLARSA ATSIZ ATA'NIN ÖĞRENCİLERİNİN ÇELİK YUMRUĞU BEYİNLERİNDE PATLAYACAK BÜTÜN TÜRK DÜŞMANLARININ.
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Konuk
|
Tanrı'nın işi midir ne?Tokatlama olayının geçtiği mekan da Tokatlıyan.. İlginç!
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Atsız Atamız kendine yakışanı yaparak, devşirme bir soysuzu tokatlamış emin olunuzki Atamızın tokatladığı daha pek çok kansız olmuştur. Her Türk Atsız Atamız gibi gözüpek ve korkusuz olmalı.
|
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|